Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Demó tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Demó

Zuzu Petals: I. demó

Zuzu Petals: I. demó Ki ne ismerné a Zuzu Petals nevet, aki egy kicsit is művelt nálunk kulttá váló filmekből? Aki meg nem, azonnal nézze meg a Ford Fairlane kalandjai című alkotást. Sejthető is rögtön, hogy túl komoly produkciót ezzel a névvel nem lehet csinálni, és ez így is van.
 

Endless River: Képtelen képek

Endless River: Képtelen képek Nyomdai borítós demóhoz is rég volt szerencsém, már ebből is érződik, hogy az Endless River komolyan gondolja a zenélést. A borítókép alapján sejtettem, hogy valamiféle nyomasztó, morózusabb fajta zenével lesz dolgom, és ez így is van.

Ellenzék: Valóság

Ellenzék: Valóság A mostani időkben kicsit kétértelmű (enyhe népnemzeti érzelmet képviselő) nevet viselő Ellenzék zenekar első demója szól. A csapat 2002-ben alakult, hatásaikként olyan stíluskavalkádot jelölnek, mint a rock'n' roll, punk, hardcore, grunge, rock. Nos, az első hangok hallatán azt hittem valami Moby Dickes zenekart hallgatok, aztán rápillantottam a bo...

Eb11: She

Eb11: She Nem sűrűn, de azért előfordul olykor, hogy külföldről érkezik demó. Ezek meghallgatása után valahogy mindig úgy érzem, hazánk jócskán a balkán utáni balkán még mindig, mivel az itthoni átlagdemók színvonala a béka segge alá sem fér be. De hagyjuk is, koncentráljunk az EB11-re.

Psychosis: Demo 2006

Psychosis: Demo 2006 Nincs könnyű dolga az embernek, ha egy egyszemélyes, instrumentális (!) demót kell értékelni. A felvételen csak a gitár élő, a többi műanyag, gépdob, programozott basszus, tehát ez inkább egy „társkereső" felvétel, illetve azt mutatja meg, milyen irány érdekli Olt Ákost, a Psychosis életre keltőjét.

Slytract: Demo 2006

Slytract: Demo 2006 Fiatal csapat a Slytract, 2005-ben alakult csupán, 2006-ban fel is vették első demójukat, utána történt egy basszusgitáros csere, és immáron Jakab Viktor penget náluk, akit elég sok régi és újabb underground formációból lehet ismerni.

Exit Music: Tudatalatti ébrenlét

Exit Music: Tudatalatti ébrenlét Tetszetős borító, abszolút ismeretlen zenekarnév (2004 óta léteznek egyébként): lássuk kik ők. Kokavecz András neve szemet szúr a borítóban, csak nem a Salvus gitárosához van szerencsém? Itt bőgőzik épp (illetve a felvételen még gitározott). Hm.

Black Fever: A kezdetektől

Black Fever: A kezdetektől

Második demójával jelentkezett a gótikus/doomos zenét játszó Black Fever, akik a második CD válogatásunkon is szerepeltek már. Ha ismered azt a dalt és nem igazán tetszett, elmondhatom, hogy nótaírás terén fejlődtek azóta, és az énekes hölgy (Borbás Judit) is kifejezőbben énekel.

Southern Black Sand: Promo ’05

Southern Black Sand: Promo ’05 Na, itt ez a banda, amiről az égvilágon semmit sem tudok. A retek promólap is csak annyit árult el, hogy a trióban nyomuló olasz csávóknak korábban volt valami Waste névre hallgató bandájuk, én biza arról se hallottam egy szót sem.

Reign In Blood: Black Metal Madness Till Death

Ez a kétszámos demó – hogy a nevüket miért az Ölők halhatatlan klasszikusáról vették, az rejtély, mert nem thrashben utaznak. Hogy Arayáékhoz viszonyítsuk őket, az meg egyenesen isten(?)káromlás.

Sollen: Demo 2006

Sollen: Demo 2006 Helyes kis mini cd-t juttatott el hozzánk a 2001-ben alakult Sollen zenekar, melyen hamisítatlan svédmetal rejtőzik, bár a hangzás igencsak hagy kívánnivalót maga után, ugyanis abszolút házi körülmények között, a próbateremben készült a felvétel.

Fabio Lentola: Echoes Of Mind

Fabio Lentola: Echoes Of Mind Fabio Lentola egy olasz gitáros, aki a 80-as évek közepe óta zenél és többek között egy Queensryche tribute bandát (Anarchy X) is üzemeltet otthon. Első szólópróbálkozása ez az egyetlen 17 perces 6 tételre oszló dalt (Echoes From Mind) tartalmazó, 2003-as keltezésű demó.

Mangod Inc.: Demo 2006

Mangod Inc.: Demo 2006

Hogy csak simán Mangod, vagy Mangod Inc., a formáció neve, azt tán néha még a zenekar sem tudja talán eldönteni, én meg pláne, mindenesetre itt zörög az egykori CDT másik fele (illetve nagyobbik fele), akiket árgus szemekkel lesett sok rajongó: a Cadaveres tribal metalja után vajon ők merre lépnek tovább.

Gaslight: Demo 2006

Gaslight: Demo 2006 Fiatal csapat, épphogy másfél éves múlttal rendelkezik a Gaslight, e három számos demót idén februárban rögzítették. A srácok (illetve egy billentyűs lányt is "tartalmaz" a zenekar) biográfiája szerint sötét hangulatú dallamos rock/metal zenét játszanak, ám erre az első dal mindjárt rá is cáfol, lightos (bár tényleg bánatos hangulatú) rockzene ez, ...

Ten Rail Cell: Microman

Ten Rail Cell: Microman Görögországban sincs kolbászból a kerítés, és ahogy ma kritizált kollégájuknál, úgy a Ten Rail Cellnél sem találtam mást a borítékban, mint egy árva cd-t. A Ten Rail Cell honlapja sem kényeztet el túl sok információval, de legalább a lényeg megtalálható: '99-ben alakultak, jelenleg négyen zenélnek a csapatban, és a sok év alatt két demófelvételt si...

Cenobite: Mental Eradication

Cenobite: Mental Eradication

Fiatal zenekar, 2005 novemberében rögzített anyaggal. Már a csomagolás több, mint meglepő, ilyen papírtokos kis dobozos bigyóval még nem találkoztam, nagyon gusztusos, és már ez jelzi, hogy minden bizonnyal komolyan gondolják a zenélést.

Operatika: Dreamworld

Operatika: Dreamworld

Ez a csapat alighanem azért jött létre, mert megtetszett nekik, amit a Nightwish annak idején kitalált. Úgy vélhették, ilyesmire ők is képesek lesznek - ha másként nem, hát valamiféle kópia-szinten.

Shattered: Behind The Wall

Shattered: Behind The Wall

Úgy látszik, Olaszországban a demózást is komolyabban veszik, hiszen ez a kiadvány is rendes nyomdai borítót kapott - bár nem mintha számítana, ha a zene csapnivaló.

Lupara: Demo 2005

Lupara: Demo 2005 A chicagói Lupara 2003-ban alakult (az alapbanda a Broken Hope volt), és elég agresszív módon tolják a hangokat. Death metalt játszanak, három dal került a cd-re (plusz még két intro meg egy outro is, de az nem lényeges túlzottan, mivel értelmük csekély), súlyosan zakatolnak a gitárok, a vokalista agresszíven kiabálja a világba gondolatait, a dobos...

Zorglüb: From The Dust

Zorglüb: From The Dust Nos, nem kifejezetten a Shock! profiljába vág a Franciaországból származó Zorglüb zenéje, illetve zaja, mert igencsak nehéz kivenni az amúgy gyári korongról, hogy mi is szól éppen.

Cadaveres: Soul Of A New Breed (demó)

Cadaveres: Soul Of A New Breed (demó) Nem tisztem megítélni, hogy mi és miért történt a Cadaveres De Tortugas zenekarral tavaly, így pár hónap elteltével pedig békéljen meg mindenki azzal, hogy lett belőlük két klassz csapat.

Bloody Satisfaction: False Flesh

Bloody Satisfaction: False Flesh Húha. Az első másodpercek után nyúlt a kezem a stop gomb felé, valami olyan amatőr, zenének nem nevezhető zaj áradt a hangfalakból, hogy három pók öngyilkos lett előttem a saját hálójában.

Chaossphere: Mankind's Heritage

Chaossphere: Mankind's Heritage

Németországból érkezett a Chaossphere öt számot tartalmazó demója. 2000-ben alakultak, utána sok tagcsere és némi szünet után 2002-ben kezdtek mozgolódni ismét. Mivel az első dobosuk otthagyta őket, utána nem találtak más, így a japán csodafegyvert vetették be, aki mindig megjelenik próbákon, nem beszél vissza, és pontos mint az atomóra, ráadásul m...

Stigma: Epitaph Of Pain

Stigma: Epitaph Of Pain Két dalos demó cd-t küldött az olasz Stigma zenekar, mely a webcímből ítélve kitotózható, hogy hardcore-közeli zenét játszik. És valóban, gyors, kapkodós zene, artikulálatlan acsarkodós üvöltéssel - és ez utóbbi vette el leginkább kedvemet a zenétől. Ha jól sejtem ketten is ordibálnak a csapatban, egyikük úgy danifilcesen vinnyog, a másik öblösebb ...

Downedge: Human Lost

Downedge: Human Lost A Downedge dán zenekar, 2000-ben alakultak, azóta három demót készítettek, illetve ez a harmadik, amit 2004-ben vettek fel és 2005 januárjában adtak ki.
A zenekar tagjainak ízlése elég tág határokat feszeget, ennek ellenére a zenéjük amolyan melankolikus metal, itthon talán a Moon Of Soul játszik hasonló zenét.

Powerful: Super Metal

Powerful: Super Metal

Ez a zenekar nyilvánvalóan csak viccből létezik. Már a nevük sem engedett sok jóra következtetni, aztán ha vetünk egy pillantást a borítóra, megbizonyosodhatunk, hogy ez bizony retro a javából - oldalvást apró kis halálfejekkel, kedves díszítés gyanánt.

Drugzone: Let Our Music Be Your Drug

Drugzone: Let Our Music Be Your Drug Linda Daemont sok helyről lehet ismerni, pl. az ex-zenekarából, a Zero-G-ből, de sokan csak onnan jegyezték meg, hogy szerepelt a Megasztár egyik válogatásán, utána pedig nem akart zenélni többet, és ennek hangot is adott nyilvánosan.
3. oldal / 14
Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.