Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Demó tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Demó

Meztelen ebéd: Föld kávéház

Meztelen ebéd: Föld kávéház Legalábbis azt hiszem ez a címe, a black metal csapatok cirkalmai mellett csak a futurisztikus betűtípusok okoznak álmatlan éjszakákat számomra. A Meztelen Ebéd az első Shock! válogatásról lehet ismerős, ott a Blade című számukkal kergették az őrületbe a hallgatókat.
 

Nemesis: Promo 2001

Nemesis: Promo 2001 Nemesis rajongók, nyugodjatok meg, ne kapkodjatok vadul a pénztárcátok után, ez a cd nem az új felállással felvett friss sorlemez, hanem egy angol nyelvű promóciós cd, 6 dallal, amolyan kis ízelítő az eddigi két albumról.

Eclipse: Ageless

Eclipse: Ageless

Rendkívül lassan őrölnek azok a bizonyos malmok, ha a hazai progresszív zenekarokat helyzetét, ill. lehetőségeit nézzük. Itt van pl. a miskolci Eclipse, akik a Soft Orange c. debütáló lemezüket annak idején kénytelenek voltak saját kiadásban megjelentetni, ennek eredményeképpen nem kapott akkora nyilvánosságot az egész, mint kellett volna.

Trinity: Demo

Sokat sejtető név, e mögött rossz zene nem lehet - gondoltam az egyébként véletlenül felfedezett csapatról, és amint elkezdtem hallgatni, a meglepődésem mértéke a tetőfokra hágott.

Descent: Lemon

Jelen demó felvételekor még 5 tagú volt a Descent, azóta négyre csökkentek. De ne szaladjunk a dolgok elébe.
4 dalt rögzítettek a Denevérben, egész jól is szól a cucc. Stílusilag, ehh, gőzöm sincs, furcsa, súlyosabb zene, dallamos énekkel, itt-ott elszállós pillanatokkal, a bőgős felvillantja magát, mint ahogyan a dobos is.

Suckerpunch: Demo 2001

Ezidáig nem volt szerencsém a pesti Suckerpunch-hoz, csupán olvastam róluk. Jókat. Itt a friss demó, 4 dallal, melyek a Coda, illetve az LSL stúdióban készültek, korrekten szólnak, mondjuk a zene miatt picivel több nyersességet elviselt volna a felvétel.

Casketgarden: ... Of Grief

Casketgarden: ... Of Grief

Sokat várok a CasketGardentől, előző demójuk nagyon betalált nálam, a nagyrészt a dallamos svéd death zenekarok hatásaiból merítkező csapat magasra tette a mércét önmaguk előtt is.

Feedstuff: Old Man's Hope

Feedstuff: Old Man's Hope

Lukács László, a Baby Bone egyik alapítója, majd az Ahriman későbbi gitárosa hívta életre a Feedstuff nevű formációt, ebből a két "előzetes" csapatból találjátok ki milyen lehet ez a zene. Nem, nem olyan. Nem grunge-os, black metal meg aztán nyomokban sem.

Mytra: Meaningless Heavenly Being

Összetett tempóváltásokban bővelkedő 5 számos anyag a progresszív death metal jegyében. Hazánkban talán a második olyan banda a Mytra (első a debreceni Carbon Cage), akik ezt a fajta technikailag igencsak magas szintű zenét művelik.

Szeg: New Creation

Szeg: New Creation Sajnos még mindig kiadatlanul tengődik a debreceni Szeg legjobb felvételeit tartalmazó, immár 13 számos anyaga, bár reméljük ez a lap megjelenésekor már csak múlt idő lesz. Az első 6 számról már előző anyagunkban beszámoltunk, melynek folytatása a New Creation 6 angol és 1 magyar nyelvű dala.

Autumn Twilight: Örömtűz

Autumn Twilight: Örömtűz

Sok album nem dicsekedhet olyan borítóval, mint amilyen a nyíregyházi Autumn Twilight bemutatkozó demójához jár. Fiatal a zenekar, '99-ben alakultak, a jelenlegi dobos 2000 tavaszán csatlakozott a zenekarhoz, majd fel is rántottak egy demót a próbateremben, ami egyáltalán nem szól rosszul.

Suckerstarz: [(27+42)x36+540]:7+234

Milyen zenét lehet ilyen névvel játszani? Naná, hogy valami zajos glam rockot! A Suckerstarz két francia (Stuffy Suckerstar és Pam Pam Suckerstar) és egy magyar srácból (Blondie Suckerstar, azaz Szösző, ex-S.L.A.N.G.) áll, a bemutatkozó demójuk 6 számot rejt, egyik közülük egy Hanoi Rocks feldolgozás, a Malibu Rock.

Gate From Darkness: A sötétség kapujában

Gate From Darkness: A sötétség kapujában Igényes papírtasakban érkezett a Gate From Darkness demója, mely csapat a Noisegate romjain alakult. A zene az atmoszférikus doom/black/death stílushoz áll a legközelebb, legalábbis a billentyű játéka és a vokalista előadása erre enged következtetni.

Sündörgés: Lassú méreg

15 dalt és rengeteg átkötő próbahelyi szövegelést tartalmaz a Sündörgés anyaga. Sajnos a lemez borítójában található dalokhoz kötődő információkon kívül semmi mást nem tudunk a csapatról, pedig érdemes lenne.

Jelenlét: Pillangók tánca

Kicsit furcsa számomra, hogy az előző, hat számos demónak nem adott címet a társaság, a mostani, két dalt rejtő korongnak viszont igen. No, legyen ez az én bajom.

Middlewave: Car Songs?

Gőzöm sincs, mit keres ez a cd a demók között. Ja, hogy mert ez demó. Pedig... Rengeteg gyengébb zene jelenik meg manapság lemezként, és akkor itt van ez a Middlewave, akiről eddig egy hangot nem lehetett hallani - legalábbis én még nem hallottam - és letesz az asztalra egy ilyen kis kerek valamit, melynek kereksége nem a cd formájára utal.

Dirty Dance: Demo

Két számos demó, amolyan előzetesféle az ősszel megjelenő lemezről, melyet a Warner vállalt fel. Régi arcok projektje - avagy zenekara - tipikus bulizós, rock'n rollos, csajozós zenével. Nagyon is Cultosak, méghozzá felvállaltan azok. Billy Duffy is megirigyelné azt a riffet az első számban!

Aebsence: Old

Aebsence: Old

Már a kazetta külseje is ígéretes, amihez ha hozzápasszintom a szalagon hallható zenét, akkor nem kétséges, hogy a demók nirvánáját kapjuk kézhez. A gödöllői csapat olyan természetes eleganciával vegyíti az igazi tradicionális magyar népzenét a rockzenével, hogy az ámulatba ejtő.

After All: To Many, Peace Is...

After All: To Many, Peace Is...

Ha aktualitását venném figyelembe a To Many, Peace Is demónak, akkor talán nem lenne ildomos írnom az After All 1997-es kazettájáról, de mivel a zenekartól egyelőre csak ezt a felvételt tudtuk beszerezni, minden érdeklődő kénytelen lesz beérni ezen anyag bemutatásával.

Crawlspace: Death 'N' Roll

A német zenekarok - tisztelet a kivételnek - sosem voltak túl eredetiek, ezzel a rövidke szófüzérrel a lényeget szerintem már le is tudtam. A harmadik mini CD-je ez a csapatnak, saját bevallásuk szerint a fenti lemezcímben megnevezett műfajban.

Bankrupt: All The Neighbours Know It's The Sound

Indie-rock. Felteszem itthon kevés embernek mond valamit ez a megjelölés, illetve azok az emberek nem biztos, hogy Shock!-ot olvasnak. A Bankruptra először akkor lettem figyelmes, mikor egy régi Melody Makerben teljesen véletlenül rábukkantam a demókritikájukra.

Cavum: Cavus

Cavum: Cavus

Rejtélyes két számos demó infó nélkül, a borítóról azonban ismerős arcok köszöntenek, Nagy András a Sear Blissből és Ziskó Olivér az Alfred's Violinból, utóbbi csapat szép lassan elhalálozott az igényesség mocsarában.

Mos Eisley: Keselyű kering fölöttünk

Kedvenc űrkikötőmről nevezte el magát a zenekar bő egy éve, hárman vannak, és saját bevallásuk szerint a Moby Dick hatott rájuk leginkább. A demó CD 7 dalt tartalmaz, és mintha valami korai kiadatlan Moby Dicket hallanék, zeneileg annyira nagyon olyan, énekileg meg olykor tiszta Smici a vokalista.

Arc Öntevékeny Csoport: Örök emlék

Nem is tudom már hányadik anyagánál tart a debreceni Arc Öntevékeny Csoport, de szerintem nem is ez a lényeg. Ezúttal sem komolyodtak meg a srácok, dalaikban szokás szerint a kegyetlen élcelődő humor és a valóság gegjeinek megzenésített baromságai kaptak hangsúlyt.

Da Capo: Prolog

Hogy mi rejtőzik még a Da Capo tarsolyában, az a Prolog címet viselő, 2 új számot tartalmazó demókazettáról kiderül. Az első nóta indítása szinte hangról-hangra a Change Of Seasons kezdetét juttatja eszembe a Dream Theatertől, és ha megnézem az infólapot, ott elsőként szerepel említett zenekar neve, mint fő kedvenc.

Alison Hell: Demo '99, Demo II.

A jelenleg duóban vegetáló érdi zenekar demóin hangulatosan felépített egyelőre instrumentális muzsika hallható. Dallamhegyek sorakoznak egymás után, kész hangjegyorgia!

Agregator: Puszta lét

Agregator: Puszta lét

Nem tudom elhallgatni, mikor először megláttam a zenekar nevét, visszahőköltem, "te jó ég", majd ezer gondolat cikázott át rajtam, biztos valami trappolós, klisés zenét rejt a kazetta. Bocs!

10. oldal / 14
Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.