Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Demó tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Demó

Raventor: Mortal Notions

Raventor: Mortal Notions A Raventor kétezres alakulása óta sok tagcserén és viszontagságon ment keresztül, biográfiájuk jórészt azzal van tele, hogy milyen próbatermet találtak, ezzel be is határolhatjuk, hogy kezdő még a zenekar.
 

X: Unlimited Frontiers

X: Unlimited Frontiers

Nem értem. Nem, és nem, és nem. Adott egy gitáros, Cseke Feri, akit tökéletes hangszertudása mellett olyan szintű kompozíciós készséggel áldott (vagy vert) meg a sors, amilyen csak a legnagyobbaknak adatik meg.

Flammable: Az első fájdalom...

Flammable: Az első fájdalom... Nehéz dolga támad a kritikaírónak akkor, ha érkezik egy korrekt kiállítású cd (nyomdai borítóval!), mellé egy kedves levél, amely a rövid, ámde velős zenekartörténeten kívül azt is tartalmazza, hogy nagyjából tisztában vannak a demó hibáival. Hogy miért nehéz a dolgom?

Stereochrist: Promo 2005

Stereochrist: Promo 2005 Lassan már készül az új lemez, de pár szó erejéig erre a három számos demóra is vessünk egy pillantást.
A csapat átesett némi fazonigazításon a bemutatkozó lemez óta, új a dobos és az énekes, Kolosnak meg hosszabb a szakálla.

Agregator: Útfélen

Agregator: Útfélen

2005. áprilisában készítette a tatabányai Agregator ezt a két számos "jelenléti" demót, bemutatandó, hol is tartanak mostanság. Bár ennek is már lassan egy éve.
A két dal sokkal könnyebben befogadható, mondhatni slágeresebb (még Dark Tranquillitysebb), mint a nehezen elkészült A semmi ágán című lemezük.

G.L.A.S.: 18

G.L.A.S.: 18 A napfényes Itália. Sportkocsik, maffia, pálmafák, spagetti-westernek. No és igen kevés eredeti rockzene. Bizony, a G.L.A.S. sem erősíti a nemzetközi rockkultúrát. Az 1985-ben alakult, aztán több tagcserén átesett brigád próbálja hangról hangra másolni a nyolcvanas évek amerikai AOR-hard rock zenéjét, de bizony ha pauszpapír helyett kartonra kopíro...

Seven Stitches: While We Don't Take Over Death

Seven Stitches: While We Don't Take Over Death

Portugáliából érkezett a Seven Stitches 3 dalt tartalmazó demója. A csapat 2001-ben alakult, tagcserék, koncertek után 2005 februárjában érkeztek el oda, hogy rögzítsék ezeket a nótákat, mostanában pedig első lemezre készülnek állítólag.

Blokád: Mersz vagy nyelsz

Blokád: Mersz vagy nyelsz

A dombóvári Blokád zenekar év elején rögzítette a cikkem tárgyát képző 20 perces anyagot. A fényképpapíros, szemrevaló borítóval bíró cd-t átadó Németh Tomi (a csapat dobosa) elmondása szerint főleg a nyári fesztiválokra való jelentkezés miatt készült a felvétel, de miután meghallgattam, egyértelmű volt, hogy írjak róla, hisz jól kitalált, korrekt ...

Monastery: Promo 2005

Monastery: Promo 2005 A Monastery Misanthrope című lemeze enyhén szólva nem tetszett, az addigi teljesítményeik és kvalitásaik alapján sokkal többet vártam a srácoktól. Most itt az új lemezelőzetes, három számos cucc, amit kíváncsian hallgattam, vajon hozzák-e a korábbi (lemez előtti) színvonalat, vagy csendben elporladnak.

Amphion: Álmok

Amphion: Álmok Az Amphion elődje még 1999-ben alakult, AzBest néven, aztán ahogy az lenni szokott, átalakult, formálódott, 2002-ben pedig már a mostani néven léptek fel. 2003-ban adták ki az első demót, idén pedig a másodikat.
Lássuk.

Inner Din: Demo 2005

Inner Din: Demo 2005 Az Inner Din egészen Hajdúböszörményből sétált el hozzánk, hogy átnyújtsa demóját, ami nem vicc, tényleg lábon jött házhoz a cd.
Teljesen korrekt csomagot készített a csapat, egyik cd-n audioban a zene, másikon mindenféle info, plusz mp3-ban szintén felkerült rá a demó.

Ego: Demo 2005

Mik ki nem derülnek a rocksajtóból! Ha a Hammerban olvasott demóismertető nem kelti fel az érdeklődésemet az Ego iránt, sose tudom meg, hogy a Kalapácsos és most már a Sámán kötelékeiben is újra zenélő Beloberk István civilben hüllőkkel foglalkozik.

Raf II: Nézz rám

Irgalmatlanul sikerült elkevernem a RAF II cd-jét (igaz, nem 2003, hanem csupán idén január óta, azért az is tetemes), igaz a slim tokos, borító és számcímek nélküli cd sem segített abban, hogy könnyen rátaláljak és érdeklődve hallgassam meg mit is rejt a korong.

Day Six: Promo 2005

Day Six: Promo 2005 A Day Six egyszerűen zseniális. A holland progmetal banda kétszámos promója az év meglepetése kategóriában biztos dobogós helyet kapna. Aki nem akar sokat olvasni, az most azonnal töltse le az anyagot a csapat honlapjáról. (http://www.day-six.com)

Fighting Warriors: Dextera Dei - The Tales Of Larus

Fighting Warriors: Dextera Dei - The Tales Of Larus Talján kvintettről van szó, akik négy nótát tartalmazó, afféle minimál bemutatkozó anyagot küldtek el számunkra. Mind az írható CD, mind a fénymásolt, egy oldalas kísérő papírka arra enged következtetni, hogy amatőr bakancsban járó produkcióra kell számítanunk.

Seven Dark Eyes: Lost Dreams

Seven Dark Eyes: Lost Dreams

2002-ben alakult olasz csapat, gótmetal alapokon, kicsit heavy metalos és nagyon csipet progos témákkal.
A borító miatt egy ideig ide-oda toltam a cd-t, valahogy az maradt meg, biztos valami black csapat, aztán persze jól nem.

Worning: Teremtés

Worning: Teremtés Esküszöm, azt hittem, hogy 2005-ben a frufru + hosszú haj kombináció a férfiak körében kiment a divatból. Tévedtem.
Hosszadalmas és abszolút cél nélküli intro után vág bele a gyulai Worning a metalba.

Trinity: Demo 2004

Trinity: Demo 2004 Szép sorban jönnek a Trinity demók, melyeken világosan követhető a csapat fejlődése, iránya. Igaz a kezdeti iránytól nem sokban tértek el, maradt az erősen billentyű-orientált progrock zene, valahol az Emerson, és ha a hazai zenei életet nézzük, akkor bizony az After Crying nyomdokain lépkedve.

Dystopia: Multi-Dimensional System Errors

Dystopia: Multi-Dimensional System Errors A Dystopia előző demója még nem igazán tartalmazott kiforrott zenét, nagyon érződött rajtuk az útkeresés - meg persze az igyekezet. Aztán szép lassan valamiképp összeszedték magukat, például új énekesük is lett, vagyis a gitáros srác, Vári Gábor került a mikrofon elé.

Maladaptive: Demo 2005

Maladaptive: Demo 2005

Van, aki nem aprózza el a demókészítést, és rögtön Joey Verát (Anthrax, Fates Warning, Armored Saint bgitáros) kéri fel arra, hogy keverje meg a demóját.
A Maladaptive thrash alapú zenéje a groove-os témák mellett igen dallamos énekrészeket is rejt (bár ez csak a második dalban derül ki, addig tipikus thrashes félig üvöltős-félig dallamos vokált hal...

Fade Out: Nem értem

Fade Out: Nem értem Majdnem jó ez a demó. Fura kezdés ez a kurta-furcsa ténymegállapítás, de kifejtem máris.
A zene teljesen rendben van. Igen kevesen játszanak hagyománytisztelő, mégis feszes hard rock zenét piciny országunkban, a 2000-ben alakult, bár azóta jó pár tagcserén átesett Fade Out mégis ezt teszi, ráadásul kifejezetten szépen, pontosan, ízesen.

Force Feedback: Wonderful World

Force Feedback: Wonderful World Nem egészen új zenekar a Force Feedback, csak a nevük az. Aki a Sündörgést ismerte, az örömmel üdvözölheti ezt a picit megváltozott - talán zeneileg, hozzáállásilag külsőre megkomolyodott - csapatot.
Négy új dalt küldtek el a srácok, melyek igencsak meggyőzőek.

Thornwill: Freefall

Thornwill: Freefall A Thornwill 2003-ban alakult, itt danol Jurásek Dániel, a Stainless Steel egykori torka, és itt zenél még két Obstruction tag is. Saját bevallásuk szerint olyan zenét szeretnének csinálni, ami szerintük hiányzik a hazai zenei palettáról, és ez nem más, mint a heavy metal.

Prompt: Outcast Nation

Prompt: Outcast Nation Nem sokat lehetett hallani a Prompt zenekarról, jómagam is most először találkoztam velük, mikor elküldték demójukat. A csapat már csak ránézésre sem tizenévesekből áll, és valóban, a kilencvenes évek közepén kezdtek zenekarozni, még No Man's Land néven.

Nergal: Demo 2005

Nergal: Demo 2005

Igazi nekro-szoba hangzású demóval örvendeztetett meg a Nergal, jobban mondva szoba helyett próbateremben pár késő esti óra alatt sikerült rögzíteniük hat dalt, melyből négyet választottak ki erre a demóra.

Nervekiller: Dream With Maggots

Nervekiller: Dream With Maggots Kovács Attila (Varso és most már Watch My Dying gitáros) mindig is nagy death metal fanatikus hírében állt. Az anyabanda körül honoló csendet kihasználva hősünk összehozta a Nervekiller zenekart, ahol kompromisszummentes, vegytiszta ős-zúzásba fojthatja fölös energiáit.

Nalvage: Idiosyncratical Armageddon

Nalvage: Idiosyncratical Armageddon Gyári cd, nyomdai borító - és mégis demó. Persze azért az számít a legtöbbet, amit hallunk, a körítés csak egy plusz - bár nem elhanyagolandó, sőt. A Nalvage egy olasz death/black, metal zenekar, akik picit megpróbálják a komplexitást oldaláról megközelíteni ezt a kismilliószor lerágott csontot.
4. oldal / 14
Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.