Shock!

május 09.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Cenobite: Mental Eradication

Fiatal zenekar, 2005 novemberében rögzített anyaggal. Már a csomagolás több, mint meglepő, ilyen papírtokos kis dobozos bigyóval még nem találkoztam, nagyon gusztusos, és már ez jelzi, hogy minden bizonnyal komolyan gondolják a zenélést.

A zene amolyan doom/death/noisecore, nehezen körülhatárolható cucc, a riffek mélyre hangoltan súrlódnak, és relatíve sok a lassú, hömpölygős rész a zenében. Az nem tudom, hogy a koncepcióhoz tartozik-e, hogy a gitárok olykor hamisak, de ha nem, akkor legközelebb feltétlenül egy hangológéppel induljon a zenekar a stúdióba.

A vokalista srác azóta nem tagja a csapatnak, egyébként mélyen bugyborékolva hörög, elég egysíkúan. A helyére egy hölgy került, és mielőtt belehallgattam volna a honlapjukon a vele újra felvett nótába, azt hittem módosult a zenei irányvonal és énekdallamokat is üdvözölhetünk a Cenobite-ban. Nos, nem. A leányzó nem éppen nőiesen hörög, kicsit talán karakteresebben, mint elődje, de ugyanolyan érthetetlenül - mondjuk ez is a műfaj sajátja.

web: http://www.cenobite.hu

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wendigo - Budapest, Wigwam, 2004. október 29.