Shock!

április 16.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Bloody Satisfaction: False Flesh

Húha. Az első másodpercek után nyúlt a kezem a stop gomb felé, valami olyan amatőr, zenének nem nevezhető zaj áradt a hangfalakból, hogy három pók öngyilkos lett előttem a saját hálójában.
De adjunk nekik egy esélyt.
A csapat ezen a néven, ezekkel a tagokkal 2004-ben alakult, ez már a harmadik demójuk. (Milyen lehetett az első kettő?...)

Naszóval. Saját állításuk szerint death metalt játszanak, ami a hörgés miatt még akár rá is húzható a produkcióra, ám ha a zenét nézzük, már kevéssé. Alap riffeket tol a gitáros, az igazi death metalnak még a közelébe sem járnak, ez bizony még csak reszelés és kvinttologatás, kisiskolás módon. Jó pár hasonló kaliberű demó járt már nálam (pl. Flammable, Nergal), és igazából csak ugyanazt tudnám megismételni, mint már sokszor: tanulni, gyakorolni, próbaterembe bezárkózni három évig, koncerteken csak nézőként megjelenni, gitárt megtanulni behangolni, az ütemet tartani mindenkinek, zeneelmélettel megismerkedni, ésatöbbi. Olyan szinten pontatlanok a srácok, pedig a legalapabb témákat játsszák, hogy azt komolyan rossz hallgatni, mindezt valami rémisztő hamisra "behangolt" gitár kísér. Jaj. Azt nem egészen értem, hogy az elmúlt másfél-két évben mit csináltak a srácok, de hogy zenélni nem akartak igazán megtanulni, az hótziher.

A Bloody Satisfactionnél nem csak a zenei alapok, hanem a felvétel rögzítése is igen gyerekcipőben jár: gyakorlatilag a gitárt alig hallani, ellenben hangosan kalimpál a pergő, a lábdobot meg csak sejteni lehet.
Pár év múlva ezek a srácok is a fejüket fogják, ha ezt a felvételt végighallgatják, és kínosan próbálják eltüntetni a nyomait az internetről.

Az elején megfogadtam, hogy nem húzom le nagyon a demót, hiszen fiatalok, bíztatásra várnak, de ez olyan szinten borzalmas, hogy nem lehet semmiféle vállveregetésnek ható szót kinyökögni erre. Hangmintát meg szívjóságból nem rakok fel, ne röhögjenek rajtuk többen a kelleténél. (Bár a honlapjukon biztos van letöltenivaló.)
Srácok, ez elhibázott lépés volt, bár az is igaz, hogy innen csak felfelé vezethet az út, ha tényleg zenélni akartok.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.