Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Demó tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Demó

H.I.V. Positive: Együtt a gyásszal

Barokkos gitárvarázslással indul a kazetta, ami ritka, mint a fehér holló, de megmutatja, hogy a finomabb műfajokban is otthon vannak a gitárosok. Ebből bontakozik ki a címadó nóta, melynél az állam a földön landolt. Ez a zenekar tényleg van olyan jó, mint ahogy dicsérték őket!

 

Feedback: Szivárvány tangó

Egy számos, még csak promócióra sem szánt anyagot kaparintottam meg a debreceni legénység páncélszekrényéből.

Anno Domini: Látomás

Ha nem tudnám, hogy ez ugyanaz a zenekar, mint az Új világ demónál, nem hinném el. Ami ott még Machine Heades nyomulás volt, az itt már egy érettebb, zeneibb, minden tekintetben önállóbb alkotás, mondhatni kifejezetten nem Machine Heades.

Sweet Silence: Kill Or Be Killed

Sweet Silence: Kill Or Be Killed

Az előző Sweet Silence anyag merőben más zenét tartalmazott, mint ez az 5 számot tartalmazó '98-ban rögzített CD. A hangzás nem lett jobb, a csörgés megmaradt, viszont zeneileg elszakadtak a glamtől és thrashesebb irányt vettek fel a francia srácok.

Khrysos Anthemon: Kalaallit Nunaat

Khrysos Anthemon: Kalaallit Nunaat A különleges nevű olasz zenekar egy kellemesen kivitelezett demóval örvendeztetett meg. Nagyon kevés olasz banda tudott eddig meghatni, ezért - bevallom férfiasan - tőlük sem vártam sokat...

Suffocate: Exit 64

Suffocate: Exit 64 A szlovákiai-magyar death/grind brigád aktuális demója az eddigieknél is jobb (vágóhídibb) hangzással rendelkezik, a műfajhoz illően, valamint színes borítóval. Az "énekfelelős" Pásztor Gellért intenzíven nyomja az angol szövegeket mélyen gurgulázó hangján.

Dyas: Demo

Nehéz megközelíteni a Kormos Ferenc által képviselt képileg performance, zeneileg gépi egyveleget. A promo csomagban található képek pedig szemernyi kétséget sem hagytak a felől, hogy ez nem éppen egy hétköznapi dolog.

Dark Clouds: Downward Trends

Második demójával jelentkezett idén ezen doom/death fogat. A felvétel terjesztésre nem kerül - sajnos, mert szerintem érdemes lenne. Az érdeklődőknek azért biztosan szívesen átveszik. Lássuk a lényeget, a zenét!

Stainless Steel: The Fable Of Prowess

A borotvákon látható "stainless steel" (rozsdamentes acél) felirattal ezentúl kaziborítókon is találkozhatunk. A csolnoki székhelyű heavy metal ötösfogat második demóján a germán Niebelung éneket dolgozta fel 6 tételben.

Punk-tum: Ott nyugszik lelked

A kaposvári Punk-tum kazettájára tényleg találó a punk rock kifejezés, lévén zenéjük a brutálisabb punk együttesek nyomdokain halad, gyors, durva, amire Scheer Viktor hangmérnök (Ektomorf, S.N.O.T.) még rápakolt egy jó adag súlyos hangzást.

Noise Machine: Deus Ex Machina

Kissé idegesítő, hogy totál ugyanazt a címet választotta anyagának a "Zajgép", mint amit a norvég Liv Kristine (Theatre Of Tragedy) szólólemeze is visel... Sajna van még 1-2 negatívum, a legszembetűnőbb a hibás angol nyelv.

Uranus: The Clang Of Lances

Uranus: The Clang Of Lances E görög csapat demóján öt darab szám szerepel. A hangzás kicsit jobb (!), mint a később megjelent CD-jükön. Itt nem t'om megállapítani egyébként, hogy dobgép szól-e (gyanúsan puffog illetve dörög), illetve hús-vér ütős játszik-e valóságos dobszerkón.

Ted's Village: 0.65

Szombathelyről származik a Ted's Village, '97-ben alakultak a köv. felállással: Szijj Sándor - gitár, ének, Punger Péter - dob, Kusztor Gergely - bgitár. Első demójuk az eltelt két év dalaiból egy hatos csokor. Hol angolul, hol magyarul.

Symmetry: Morning

Symmetry: Morning Kezemben a Symmetry legújabb demója és egyik szemem sír, a másik nevet. Nevet, mert vannak itthon ilyen csodás csapatok, akik évről-évre minőségibb progresszív zenét tesznek le az asztalra, tényleg a lelkükből muzsikálnak, és sír, mert mindezek ellenére nem látom azt az elismerést és sikert biztosítottnak, ami megilletné őket.

Falcongate: You Can't Settle Anything Fool

Falcongate: You Can't Settle Anything Fool A hazai HC élet reménysége a gyulai Falcongate zenekar, melynek második demójának borítója színes, kihajthatós, koncert- és stúdiófotókkal, szövegekkel ellátott. A grafika a Necropsia mindenesének Szilágyi Pistinek a keze munkáját dicséri. A kazettán 8 dal, + intro és outro található.

S.N.O.T.: Deepspace Christ

Alig vártam a friss demót a kiváló első után. Mertem remélni, hogy nem szúrják el a magas színvonalú Félek demó után. Módosult egy kicsit a csapat neve, de ezt már úgyis tudja mindenki.

Zaskar: Demo

Zaskar: Demo Ismét egyszemélyes demót alkotott Horváth Viktor a Haemocultura (egy hol volt, hol nem volt zenekar, de inkább nem volt) gitárosa. Teljesen öntörvényű a srác, előző - Grim c. demóján samplerekkel és effektezett gitárral hozott össze instrumentális remekeket, ami inkább hangulatzene volt, mint dalok gyűjteménye.

Sangre Con Filtro: My Senseless Existence

Ismét egy banda "szűkebb hazámból". A S.C.F.-nek ez az első demója zenéjük death/grindcore. Nekem a régebbi Carcasst juttatja eszembe, bár egyszerűbb felépítésűek a számok, mint az egykori brit zenekar esetében.

No Future: Demo ’98

'98 januárjában rögzítették Szlovákiában a balassagyarmati No Future tagja 5. demójukat, mely 4 friss és 4 régebbi dalt tartalmaz. A hangzás kiváló, mindent tisztán, arányosan lehet hallani.

Without Face: (Men) Without Face

Egy kis effektes gitárvarázslással indul a demó, majd indul az igazi mágia. Adva van egy gitáros, egy bőgős, egy dobos és két különböző nemű énekes. A zenét egyszerűen lehetetlen műfajilag besorolni bárhová, mert hol dallamos, hol durva, hol komplex, hol jazz-be hajló, és még sorolhatnám.

Love Sikk Junkiez: Sex Action

Love Sikk Junkiez: Sex Action Egy francia zenekar egyszámos demó CD-jét takarja e megnevezés, melyet tavaly szeptemberben rögzítettek. Nem kellett túl nagy fantázia hozzá, hogy a műfajt kitaláljam még a meghallgatása előtt. Naná, hogy glam/punk rockról van szó!

Tristisaltus: Farewell

Ez a hajdúszoboszlói illetőségű zenekar egy szerintem irtó pokoli hangzással bíró anyagot tett az asztalra. Középtempós, illetve lassú death metalt játszanak, ami az akusztikus intro után derül ki.

Waczak: Promo '97

Az 1995-ben alakult pécsi Waczak stabil felállása 1996-ban jött létre, azóta a Czakó testvérek, János és Pál, valamint Poór Gergő dobos lassan, de biztosan kerül be a köztudatba.

Whine: The Death Factory

Whine: The Death Factory Dobok, meg szélzúgás, majd jön a basszus, némi szinti, majd a gitár is megérkezik + a szöveg. Érdekes egy intro, egyáltalán nem tipikus, inkább elvont. Jön még 5 dal, ami közül az utolsó a Blood című ismételten, csak németül. Vigyázat, rétegzene!

Villon: Demo '97

Citysound. Ezt így az első hangokból 100%-osan megállapítottam. Van valami sajátos hangzása az itt készült felvételeknek, mint ahogy ezt már emlegettem más kritikáimban. Ez a demó is "csörög" sajnos.
14. oldal / 14
Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.