Shock!

május 16.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

A&R tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

A&R

Godgiven: Gerontocrap

Godgiven: Gerontocrap

Nyáron érkezik a Godgiven első nagylemeze, "Not that Godly" címmel, amihez itt az újabb felvezető darab a "Gerontocrap" címmel.

 

Summiteer: Far From Home

Summiteer: Far From Home

2010 óta gyűlnek Szecsődi Tamás ötletei, amit apránként összegyúrt és Summiteer név alatt rögzített és online felületeken megjelentet.

Bloody Holly and the RicketZ: Slashes To Slashes, Guts To Guts

Bloody Holly and the RicketZ: Slashes To Slashes, Guts To Guts

559 évvel azután, hogy Vlad Tepes havasalföldi fejedelem 38 ezer oszmánt gyilkoltatott le a Duna mentén, a Bloody Holly and the RicketZ megkezdte működését. Az évforduló már-már megkövetelte, hogy a zenekar a horrorpunk műfaj iránt kötelezze el magát, csupán a vakszerencsének köszönhető, hogy a tagok közt egy-két Misfits-rajongó is akadt. (A csapat...

Pair o' Dice: Éjjeli járat

Pair o' Dice: Éjjeli járat

A zenekar 2013-ban alakult. Azóta maguk mögött tudhatnak egy EP megjelenést, 2018-ban pedig kiadták Illúzió című albumukat.

Godgiven: The Business Show

Godgiven: The Business Show

Sok-sok megpróbáltatás után, nyár elején érkezik a Godgiven tízszámos albuma Not That Godly címmel, amelynek első előfutára a The Business Show single.

Kiss Ármin: Starlight

Kiss Ármin: Starlight

A Starlight a csillagos égbolt és emberek számos kapcsolatáról szól, ami többek között lehet egy hosszú, éjszakai utazás tájékozódási pontja, vagy akár egy pillanatnyi, de látványos zuhanás, amit egy kívánság zár le.

Plasticocean: Adj levegőt

Plasticocean: Adj levegőt

Új, igen személyes dallal jelentkezett a Plasticocean zenekar. Az Adj levegőt dalhoz emellett különleges klip is készült.

Pink Dragon: Sold My Soul

Pink Dragon: Sold My Soul

A budapesti Pink Dragon rock formációt 2020-ban alapította Triesz László gitáros-zeneszerző és Jónás Adrienn énekes-dalszövegíró. A bemutatkozó daluk tavaly októberben debütált Bennem izzik címmel, idén januárban pedig Sold My Soul címen jelent meg következő számuk, melyhez már egy ütős videoklip is készült.

Trouble Time: Meet You At The Top Of The Mountain

Trouble Time: Meet You At The Top Of The Mountain

Az idén négy éves debreceni Trouble Time elkészítette Heavy City című bemutatkozó EP-jét, melyet december óta elérhető a nagyobb zenemegosztó portálokon. A saját számok írása már kezdettől fogva célként lebegett a Trouble Time tagjainak szeme előtt.

Bengal: Turin Horse

Bengal: Turin Horse

Elkészült az első videóklip Bengal Gathering Storm című debütáló albumához. A Turin Horse a 80-as évek zenei világát idézve boncolja fel egy megőrülés szélén álló ember gondolatmenetét.

Seriouskid: Your Throne

Seriouskid: Your Throne

A Seriouskid egy barátokból álló budapesti zenekar, akik komoly témákat pedzegetnek a gyermeki lét minden nyitottságával.

Szellem: Örökre

Szellem: Örökre

Tavalyi bemutatkozása után új EP-vel jelentkezett a Szellem. A digitális platformokon márciusban megjelent Örökre című korongon két új dal kapott helyet, valamint egy korábbi szerzemény akusztikus verziója.

Vihar Után: Természetesen

Vihar Után: Természetesen

Március 29-én Gyere nézd címmel megjelent a Vihar Után harmadik dala is, ezzel vált teljessé a Természetesen EP. Az alternatív és a post-rock műfajok között mozgó budapesti csapat még a tavalyi évben rögzítette az anyagot, mindhárom dal videoklip kíséretében került bemutatásra. A kislemez első dala A tölgy is meghajol még 2020 decemberében debütált...

Helo Zep!: Éltünk-e tényleg?

Helo Zep!: Éltünk-e tényleg?

Bemutatta új dalát a Helo Zep! zenekar. A csapat 2020 tavaszán jött ki második nagylemezével, az új single-t pedig a világban kialakult helyzet ihlette.

ÖNésÖN: Kint zakatol

ÖNésÖN: Kint zakatol

A tatabányai banda új klippel jelentkezett. A dallamos hard rock muzsikában utazó, sok viszontagságot megélt csapat 2015-től újra eredeti felállásában játszik.

The Waiting Ones: Semi-Automatic Diaries

The Waiting Ones: Semi-Automatic Diaries

„Amikor október végén megjelent a The Waiting Ones bemutatkozó anyaga, a For Those Who Love To Be On The Road , azt ígértem, hamarosan érkezik a folytatás, valamint, hogy a következő albumok egy-egy korszak lenyomataként némileg – vagy nagyon – eltérő zenét rejtenek majd″, mondja Kovács Attila. „Lesz black metalosabb anyag, de akár az elektro / ambie...

Avement: A világ végén...

Avement: A világ végén...

A zenekar 2015-ben alakult, alternatív metalt játszanak, és szeretnek különböző műfajokból különböző elemeket a zenéjükbe vegyíteni. Dalszerzési mottójuk: "Minél nagyobbat röhögünk egy váltáson, annál jobb a zene". Fontos céljuk a szórakoztatás, aminek s szerves része a meglepetés ereje és az aktív színpadi jelenlét. Szeretnék, ha az emberek...

The Butchers: Come Home

The Butchers: Come Home

A The Butchers zenekar leginkább kemény gitárriffjeiről és Hushegyi András jellegzetes rekedt énekléséről ismert. Ezúttal azonban egy olyan dallal rukkoltak elő a fiúk, amely biztosan mindenkit meglep majd! „A Come Home-ot öt évvel ezelőtt írtam, amikor a feleségem (akkor még barátnőm) ERASMUS-szal Drezdába utazott fél évre. Nehéz időszak volt ez s...

Killer Surprise: Vagyok, aki vagyok

Killer Surprise: Vagyok, aki vagyok

Az októberi HammerWorld magazin mellékleteként, Vagyok, aki vagyok címmel jelent meg a zenekar második albuma, amely a nagyobb streaming szolgáltatók (Spotify, Deezer) mellett, most már a Youtube-on is elérhető teljes egészében.

Vihar Után: A tölgy is meghajol

Vihar Után: A tölgy is meghajol

December 12-én debütált a Vihar Után zenekar A tölgy is meghajol című dala. A lágyan induló de katartikusan építkező gitárjáték, a gazdag hangszerelés és letisztult hangzás izgalmas egyveleget alkot. A műfaját tekintve az alternatív és a post-rock közé tehető szám rögtön egy nem akármilyen zenei videó kíséretében érkezett. Drexler Szilárd rendezésé...

Rocken Dogs: Amíg bírom

Rocken Dogs: Amíg bírom

Itt az Amíg bírom - megérkezett a Rocken Dogs új lemeze. A magyar hardrock rajongók igazán nem panaszkodhatnak: 9+1 pörgős, vérbeli rock n' roll nóta robbant be a budapesti-váci illetékességű zenekar december közepén debütált korongján.

Bandeath: Purpose

Bandeath: Purpose

Több éves zenei és lelki előkészítő munka után 2020. december 18-án megjelent Bandeath (Lájer András), a Trapsix zenekar énekes-gitárosának első szólóalbuma Purpose címmel. Az albumon Andris 11 tételen keresztül mutatja be az emberi lélek pozitív és negatív útvesztőit, amíg el nem jut a végkövetkeztetésig: „életünk legfőbb célja a belső békénk és a...

Rém: Berek

Rém: Berek

A Rém nevű egyszemélyes black metal formáció teljes albumáról így ír N, a dalszerző: "Emlékszem, amikor 2-3 évvel ezelőtt először jártam a Kis-Balatonon. Rengetegszer jártam korábban a Balatonon, de valahogy a Kányavári sziget és környéke kimaradt. Teljesen magával ragadott a helyszín és az a miliő, ami az egész területet körbe lengte. Az érintetle...

Atom: Így lettem összerakva

Atom: Így lettem összerakva

Nem úszta meg szárazon az évet az Atom, de itt a zenekar második nagylemeze. A 2020-as év nagyon be akarta magát írni a történelemkönyvekbe, és lássuk be, sikerült is neki. A debreceni punk rock Atom sem úszta meg az évet szárazon.

No Last Page: Végét járom

No Last Page: Végét járom

A Végét járom – szól a budapesti modern metal, post-hardcore banda legújabb dala, amely nemcsak 2020 nehézségeit foglalja össze, de egyfajta kapaszkodót is nyújt a kilátástalannak tűnő időszakban. Az új szám, már a zenekar jövőre érkező második nagylemezének előszele. A budapesti No Last Page 2016-ban még pop-punk dalokkal kezdte, mára jóval kemény...

Dream Combination: Álom

Dream Combination: Álom

Talán már találkoztatok velük korábban is, ám most az eddig tőlük esetleg megszokott feldolgozós-vonal után, most egy saját dalt szeretnének megosztani a hallgatósággal. A dal címe Álom, ami talán a jelenlegi helyzetben elég sokatmondó lehet, viszont egyúttal kellőképpen tág határokat is szabhat bárki képzeletének.

Taleteller: The Path

Taleteller: The Path

A Taleteller ötlete 2010-ben született meg Budapesten Tóth Tibor elméjében. Az ötlet a következő volt: "Hozzunk létre egy olyan szimfonikus metál bandát, ami kifejezetten egy történetet dolgoz fel albumonként." Miután megosztotta az elképzelését Mészáros Róberttel úgy döntöttek, hogy megalapítják a Taletellert.

1. oldal / 7
Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Wendigo - Budapest, Kultiplex, 2007. január 12.