Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Demó tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Demó

Lunatic Asylum: Darkened

Lunatic Asylum: Darkened

Ha egy demóhoz mindössze egy üres lapra sebtiben felfirkált honlapcím érkezik kíséretként, az ember valahogy nem szívesen fog hozzá, hogy értékelje. Mert, bár nem szép dolog az előítélet, de ha a csapat a promócióhoz ilyen hihetetlenül „igényesen" viszonyul, akkor elvben a zenétől sem várható sok.

 

Y.O.C.: Metal Warrior Part 1.

Y.O.C.: Metal Warrior Part 1.

Y.O.C. szeret minket. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy évek óta ellát aktuális felvételeivel, ráadásul a bőségszarut kiengedve, általában 5-10 darab cd-t pakolt a csomagba, ám kivételesen most csak egyet kaptunk. Talán lanyhult a vonzalma irántunk?...

Billog: To Leave A Place Used To Call Home

Billog: To Leave A Place Used To Call Home Mindössze egyetlen számot tartalmaz az eredetileg békéscsabai Billog kislemeze, melyet tavaly májusban vettek fel a srácok. A 2002-es indulás óta ez már a harmadik életjel, két anyaguk is kijött ugyanis korábban Jelzésérték illetve Szívszakadás címmel.

Amadea: Regret

Amadea: Regret

Az Amadea 2003-ban indult, sőt, 2005-ben egyszer már fel is oszlatták magukat, a zenekar történetét pedig a még szintén 2005-ben lezajlott újjáalakulástól számítják a tagok, akik a mellékelt kép alapján szemtelenül fiataloknak tűnnek.

Fade-Out: Lobog a tűz

Fade-Out: Lobog a tűz Finom, laza rockzene hallható a szegedi Fade Out hatszámos, roppant igényes körítéssel érkezett friss anyagán, mely már a harmadik a sorban. Bár a csapat Szeged környékét leszámítva jobbára ismeretlen, koránt sem ma kezdték pályafutásukat, ami a Lobog a tűz dalain hallatszik is.

Buttercup: Faceless

Buttercup: Faceless Van egy olyan információ, amit minden bizonnyal valamennyi iromány az elsők között említ meg a 2006. szeptemberében alakult csapattal kapcsolatosan: nevezetesen az, hogy a Buttercupot csupa ifjú hölgy alkotja.

Seeds Of Sorrow: Demo 2007

Ez az osztrák banda se mai formáció. Eredetileg 1994-ben alapította meg az extrém riffekért felelős Sigurd Krieger. Az azóta eltelt időben szinte a teljes tagság lecserélődött csakúgy, mint a zenei stílusuk is.

Last Souls: Light

Last Souls: Light Mióta metal zenét hallgatok volt már szerencsém (sajnos) nem egy olasz fémmíves brigádhoz, s mára már oda jutottam el, hogy ha megpillantom egy promó lemez hátoldalán az Italia nevet, tudom, éjszaka megint gyötrelmesen fogok aludni.

Lord Agheros: Hymn

Lord Agheros: Hymn Újabb furcsaság és ezúttal is a csizmás országból. A Lord Agheros egy egyszemélyes „formáció", melyet egy Evangelou Gerassimos nevű olasz zenész alkot. Az illető jó néhány kevésbé ismert bandában is megfordult már mint billentyűs, mígnem 1999-ben meg nem alapította a Lord Agherost.

Y. O. C.: Sanity Within

Y. O. C.: Sanity Within Nem mondhatok mást én sem, mint amit jó fél évezreddel ezelőtt Európa nagyhatalmainak képviselői közölhettek egymással titkos találkozóikon: ezekkel a törökökkel mostanában túl sok baj van.

Shock: Időzített bomba

Shock: Időzített bomba A Shock zenekar nem a mi házi csapatunk (felkiáltójel sincs a végén), hanem egy 97-ben alakult formáció, mely azóta rengeteg tagcserén átesett, szüneteltek, újjáalakultak, és újra léteznek (bár ahogy nézem, régen Shokk-ként, és az első demójukról írtunk is).

Megamag: Magvak

Megamag: Magvak A cseppet szerencsétlen nevű MegaMag zenekar 2005-ben alakult Kalocsán, majd 2007-ben készítették el három dalt tartalmazó első demójukat. A zenekari tagok nevét meglátva megnyugodtam, nem lesz itt túl nagy gond, hiszen az egyik „Pötörke", aki Gábor, itt gitározik és énekel - azóta át is igazolt a Salvusba, a dobos srác pedig a Bandage nevű zeneka...

Benzin: Csigavér

Ilyen demót is rég kaptunk (illetve talán sosem): igényesen összerakott promóciós dvd + kézzel írt levél. A csapat tagjai amúgy régi motorosok a zenei világban, némelyik tag olyan csapatokban fordult meg, mint a Tankcsapda, Phaidon+Trident. A dvd-re minden felkerült, ami szem-szájnak ingere és érdemi információt hordoz: klip, galéria, interjú, zene...

Self Control: The Project

Self Control: The Project The Project. Ezen nem kicsit semmitmondó elnevezést választotta első demójának címéül a szekszárdi Self Control. Azt, hogy a tolnai megyeszékhely állhatatos városatyái milyen adalékanyagok ivóvízbe juttatásával próbálják javítani a helyi lakosság közhangulatát, nem tudom, az viszont tény, hogy Sexárd város országos ismertségre szert tett zajbrigádj...

Friday’s Dust: Amic

Friday’s Dust: Amic A csongrádi megyeszékhelyről származó csapat második produktumát demónak nevezi, tegyünk hát mi is így, szerintem azonban nem lenne túl nagy merészség az EP megjelölés használata sem.

Mellék-hatások: Médiasár

Mellék-hatások: Médiasár Kicsit (illetve nem is kicsit) kakukktojás nálunk a Mellék-hatások zenekar, elég mesze vannak ők a metaltól, inkább afféle rap-funk-rockot játszanak.
A csapat 2001-ben alakult, két basszusgitárossal, aztán az egyiket gitárosra cseréltek később (bár lehet csak elgondolkoztak azon, miképp lehetne kihangosítani két egyforma dörmögést a hazai klubokban....

Neo-Prophet: The Feeblemindedness Of The Inept And The Ignorant

Neo-Prophet: The Feeblemindedness Of The Inept And The Ignorant A Belgiumból érkezett Neo-Prophet a régivágású progrock zenék mellett tette le voksát alakulásukkor, mely 2005-re datálódik. A négy tagú csapat olyan csapatokat követ, mint a Marillion, Asia, IQ, ám az első pillanatokban szembeötlik, hogy a pontosság még nem az erényük (a dobosnak), ami ennél a műfajnál azért nem lenne hátrány.

Ydin: Silvottuna Ja Häpäistynä

Ydin: Silvottuna Ja Häpäistynä A finn Ydin 2003-ban alakult, céljuk csak annyi volt, hogy death metalt játszhassanak finn nyelven. 2004-ben jött ki az első anyaguk, a Verityöt című demó, ami a borító szerint bónuszként rajta kellene, hogy legyen ezen a promón, de én sajnos nem találtam, így arról az anyagról véleményt nem tudok mondani.

Autere: Havoc Monology

Autere: Havoc Monology Na igen, így is lehet demót készíteni. Információdús, rövid biográfia, gusztusos, sallangoktól mentes borító, megdörrenő zene. Ja, a srácok Finnországból küldték a cuccot, ott nem az dívik, hogy „bebaszunk egy másolt cd-t a borítékba, a többit találja ki a cikkíró, hisz' azért van".

Silentnoises: A Proof Of Our Existence

Silentnoises: A Proof Of Our Existence Lassan a kanyarban az új anyag, de még érdemes megemlékezni a Silent Noises 2005-ös anyagáról. A csapat a totális ismeretlenség homályából bukkant fel, és bevallom megleptek, méghozzá összességében véve jó értelemben.

Symphonium: Ördögtánc

Symphonium: Ördögtánc A zenekarnév láttán bármibe lefogadtam volna, hogy neoklasszikus zenét rejt a cd, és nem is tévedtem, a Malmsteen által kitaposott ösvény egyik ágát képviseli e hazai csapat.

Algor Mortis: Circle Of Fire

Algor Mortis: Circle Of Fire

Az Algor Mortis 2000-ben alapította néhány középiskolás srác, majd tagokat cseréltek, kicsit meg is szűntek, végül új élet 2006-ban költözött beléjük, melynek eredménye ez a három számos demó.

Gibraltar Band: Időszárnyak

Gibraltar Band: Időszárnyak A cd borítójában lévő fotóra pillantva valahogy sejtettem, hogy itt egyfajta régivágású, hard rock/AOR-közeli zenéhez lesz szerencsém. A 2005-ben alakult csapat tagjai nem ma kezdték a zenélést, és ez bizony hallatszik is a muzsikán, illetve a legjobban az, hogy miken nőttek fel.

October: Demo 2006

Tavaly év elején, a korábban egy énekeslánnyal a mikrofon mögött tevékenykedő Wake Up! zenekar romjain alakult az October, melyben a dalnoki posztot az Árnyak egykori frontembere, Molnár Robi tölti be.

Obstruction: Válaszút

2005-ben felvett nótákat tartalmaz az Obstruction konkrétan mini cd-je, szám szerint kettőt. Az apropó az énekesváltás volt, Oross Kornél helyére Izbéki Bálint került. Illetve ez a két dal a csapat 2005-ös albumán (vagy EP?) már szerepelt, csak a korábbi énekessel.

Sin Of God: Demo 2006

Sin Of God: Demo 2006 A 2004-ben alakult csapat a meseszerű névvel megáldott Ambrózfalváról származik, zenéjüket 2005-ben rögzítették, egészen korrekt, klasszikus régi demós időket idéző hangzással.

Sinathrop: Songs In Allegro

Sinathrop: Songs In Allegro A Sinathrop neve teljességgel ismeretlen volt számomra, és az elődje, a Clouding Over úgyszintén, ami 1998-ban (!!) alakult. Az más kérdés, hogy vajon miért kerülte el őket a legkisebb ismertség is.
2. oldal / 14
Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.