Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Demó tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Demó

In Grey: XII

In Grey: XII

Lemezelőzetes demóját küldte el az In Grey Svédországból. A csapat tekintélyes múltra nézhet vissza, '92-ben alakultak, nem taglalnám a hosszú történetet, aki akarja, megnézheti a honlapjukon. Az elmúlt hosszú évek alatt kiadtak egy rakás demót, meg egy cd-t 2003-ban, utána megint csak promókat, és idén az új lemezt, amiről egyelőre nincs infónk.

 

Of Infinity: The Essence Of Infinity

Of Infinity: The Essence Of Infinity Kicsit kutakodtam, hova is tegyem a kritikát, a cd-k vagy a demók közé, de mivel inkább demóként tartja számon a csapat a lemezt, így ide került.
Dallamos, kicsit gótikus, kicsit szomorkás, de erőteljes metal hatásokat felvonultató zenét játszik az amerikai (ráadásul texasi, ami még meglepő, hogy nem zsíros stoner/doom riffeket írnak) Of Infinity, a...

Blackshift: Chimera

Blackshift: Chimera

Svédországból érkezett a Blackshift cd-je, mely formáció 2003-ban alakult, és a Bay Area thrash mellett kötelezték el magukat egy életre. Még hangzásilag is tiszta nyolcvanas évekbeli soundot kreáltak a gitároknak.

Dim Vision: Aether

Dim Vision: Aether

Érdekes intróval kezdődik a Dim Vision második demója. Emlékeim szerint egyfajta borultabb, melankolikus death metalt játszottak, na most itt rögtön megleptek a begyorsult tempókkal és egyfajta öblösebb hörgéssel.

Replugged: Euthanasia

Replugged: Euthanasia

Új demó, ismét a teljes honlappal, mindenféle földi jóval, még az előző demó is itt van mp3-ban, sőt, ennek a karaoke verziója is. Lehet rá énekelni jól. A demó felvételének helyét és időpontját azonban sehol sem találtam. De lényegesen jobban szól, mint az előző.

Dead By Xmas: Far From Normal

Dead By Xmas: Far From Normal

Jó sokan zenélnek a Dead By Xmas-ben (ez a zenekarnév azért nem a legszerencsésebb választás), méghozzá hatan. 2000-ben alakultak, de nem ezen a néven és felállással, szóval a csapat igazi története inkább 2002-ben kezdődött. A demón 5 dal (+ intro és outro) hallható.

Station X: Creators

Station X: Creators A Station X nem az a fajta zenekar, aki feladja. Nincs dobos? Nincs énekes? Nincs stúdióra pénz? Ezeket a fiúkat hála az égnek nem abból a fából faragták, hogy ilyen "apró-cseprő" problémák visszafogják őket!

Loss: No Sanity Left

Loss: No Sanity Left

Három dalt tartalmazó cd, csak simán promóciós, bemutatkozó céllal. Vaskos svéd death/thrash, a hangzásért az Abyss Stúdió felelt, ami hallatszik is, sajnos a gitárszólók kicsit hátra lettek keverve, kár értük, elvesznek a riffelés közepette. A vokalista hörgése elég átlag alatti, olyan semmilyen.

Opus Altera: Entropia

Opus Altera: Entropia

Nem túl szerencsés címet választott demójának az Opus Altera, hiszen az Entropia eléggé kötődik egy bizonyos zenekarhoz és az ember óhatatlanul skatulyáz. Bár lehet direkt a névválasztás, hiszen ők is prog zenét játszanak.
2002-ben alakultak, tavaly sikerült az első demójukat felvenni, amelyen elég sok, hét dal található.

Dirty Shirt: Different / Revolution

Dirty Shirt: Different / Revolution

Elképzelni nem tudom mi késztet arra egy zenekart, hogy úgy nevezze el magát: Piszkos Ing. Miért?... Ez még semmi, mert a honlapjuk nyitóképén a zenekar látható, meztelen felsőtesttel, bekenve valami barna izével, amiről nem a csoki jutott az eszembe...

Sub Rosa: Seven One

Sub Rosa: Seven One Jó sokáig csücsültem a Sub Rosa demóján, na nem azért, mert olyan rossz. Utólag is sorry.
A csapat 2002-ben alakult, 2003-ban már fel is vették első demójukat a Tom-Tom stúdióban (bár ahhoz képest, hogy ez mennyire neves stúdió, nem szól annyira jól a felvétel, bár lehet, hogy idő nem volt egy ütősebb sound kialakítására).

Ad Astra: Újra úton

Ad Astra: Újra úton

Régi-új demó ez: az újdonságot az énekes jelenti, hiszen az előző felvétel óta sikerült új torokra szert tennie a csapatnak, ami valljuk be, nem is baj, sőt. A gyenge pont ott rejlett náluk. A zene eddig is tetszett, most sincs másképp: kicsit Nevermore-ízű power, ahogy azt korábban is elemeztük.

POLYFROGgallery

POLYFROGgallery

Jó régóta csücsül nálam ez a felvétel, igazából nem is azért, mert írni kellett volna róla, hanem egész egyszerűen azért, mert tetszett, kedveltem a gitáros srác zenéit. Ilyen-olyan néven felbukkantak a munkái már a demókritikáink között, de mindig másféle zenét csinált, mint ahogy most is.

Mezítlába parkban: Számok az elejéről

Mezítlába parkban: Számok az elejéről Érzésem szerint a zenekarnév (igen, jól olvastátok, az "a" betű nincs külön) és a fent látható borító alapján (amin mellesleg egy vérbeli vérnyúl látható) mindenki rávágná, hogy ez bizony alternatív zenekar.

Ground Zero: Demo 2004

Ground Zero: Demo 2004 2003 őszén alakult a Ground Zero, jelen demót 2004 nyarán vették fel a Gitármánia táborban. Tulajdonképpen túl sok érdekesség még nem történt a zenekarral, ez az első komolyabb lépésük a nyilvánosság felé. Két dal került a demóra (plusz egy intro).

Mors In Tabula: Promo 2004

Mors In Tabula: Promo 2004

Görögországból érkezett a Mors in Tabula promo cd-je és mindenre számítottam, de indusztriális metal zenére nem. Valahogy a görögökről nem tudtam eddig elképzelni, hogy ilyen szikár, gépies, érzelemmentes zenét játsszanak. Hülye előítéletek...

Inseason: Crying Idols

Inseason: Crying Idols

A semmiből bukkant elő a budapesti Inseason (legalábbis ha jól sejtem, bpestiek). Igaz, a zenekart alapító tagok nem egy zenekarban megfordultak már, fel is sorolom, úgy könnyebb lesz beazonosítani őket. Németh Attila (gitár, ex-Atropos, ex-Meothys), Fekete Szabolcs (dob, ex-Anxious, Dark Clouds), Szabó Szilárd (basszusgitár, ex-Anxious, ex-Dark Cl...

Hemoragy: First Blood

Hemoragy: First Blood Kezdtem megrémülni, hogy albumként kell értékelnem a francia Hemoragy hét számot tartalmazó cd-jét, de aztán kis bogarászás után megtaláltam, hogy ez lemezelőzetes korong.

Dystopia: Welcome To The Game

Dystopia: Welcome To The Game Nem biztos, hogy túl szerencsés névválasztás volt a zenekar részéről a Dystopia, valamiért inkább death metalra asszociáltam, pedig elég távol áll ettől a műfajtól a zenéjük. A csapat 2002-ben alakult egy Dream Theater koncert után, amit le sem tagadhatnának, hiszen az első dal főriffje a megszólalásig dreames.

Potential Threat Sf: Demo 2003

Potential Threat Sf: Demo 2003

Amerikából, San Francisco-ból érkezett ez az öt számos cd, példásan igényes körítéssel, bár minden zenekar ilyen lényegre törő és gusztusos promocsomagot küldene.

The Living Fields: The Miseries Never Cease

The Living Fields: The Miseries Never Cease

Egyszerű, de igényes körítéssel érkezett a Living Fields demója Chicago-ból. A csapat elég eklektikus zenét próbál játszani, amelyben egyaránt felfedezhetők doom, thrash és epikus metal elemek, meg szerintem némi black is, mindezt szocio-politikus szövegekkel körítik, ami azért meglepő ebben a stílusban.

Trollheimen: Fragile Constellation

Trollheimen: Fragile Constellation Mea culpa, előre is elnézést a Trollheimen zenekartól, sikerült irtózatosan elkevernem a cd-jüket, ami nem megszokott nálam, mert ismerten háklis vagyok arra, hogy rendben, karcmentesen tároljam a cd-ket.

Gire: Nádak, erek

Gire: Nádak, erek

Az éves "kötelező" demó megérkezett hozzánk a Gire-tól, ami megint egy picit más, picit több, mint amit eddig megismerhettünk tőlük. Igazából csak egy új dal került a cd-re, mely a Nádak, erek címet viseli, ami egy nagyon szép vers, és e köré fonódik a zene, mely szelídebben indul, mint egy "átlagos" Gire dal.

Solar Scream: Ground Level

Solar Scream: Ground Level

Még a pécsi, Devon Graves-szel megfűszerezett Progfeszten nyomta a kezembe Kántor Tamás gitáros ezt az igényes, nyomdai borítóba öltöztetett korongot. Aztán persze jól elkerült tőlem, de Tamás nem hagyta magát és újra lett Solar Scream demóm.

Manikin Faint: Green Is Not Your Enemy

Manikin Faint: Green Is Not Your Enemy

A cím hallatán kapásból valami joint-reklám jutott eszembe: "a zöld nem az ellenséged", hehe...
Egyébként hagynak ám teret a fiúk a képzelgésnek és a találgatásnak, hiszen a cd borítójában a dalcímeken és a tagok becenevein kívül nincs túl sok infó.

Libra: Álomkóborlás

Libra: Álomkóborlás

A semmiből bukkant elő a Libra, első demóval, ez nem meglepő. A demóhoz mellékelt levélben minden kiderül a csapatról, ritka az ilyen értelmes megfogalmazású és minden lényeges infót tartalmazó melléklet, így könnyű dolgom volt, csak a zenét kellett figyelnem, a többit kijegyzetelhetem a levélből.

Sinocence: Acceptable Level Of Violence

Sinocence: Acceptable Level Of Violence

Belfastból, Észak-Írországból postázta nekünk harmadik demóját a Sinocence. Thrash, thrash, thrash, ezerrel szól a Testament-hatású klasszikus tikatika már az első dalban (Makin' A Monster).

5. oldal / 14
Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.