Shock!

március 19.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Black metal alapképzésben részesülnek a norvég diplomaták

A norvég külügyminisztérium megkezdte a diplomaták kiokítását a norvég black metal színtérrel kapcsolatban, ugyanis a külképviseletek munkatársai a világ minden táján komoly érdeklődést tapasztalnak a műfaj iránt.

A norvég Dagens Næringsliv lap értesülései szerint a 106 norvég külképviselet gyakorlatilag mindegyikéhez rendszeresen érkeznek megkeresések a norvég black metal színteret mint jelenséget illetően, így aztán a műfajjal kapcsolatos alapvető információkat beépítik a diplomaták kulturális képzési programjába. „A black metal a norvég kultúra nyilvánvaló része", nyilatkozta a lapnak egy illetékes külügyminisztériumi tisztségviselő.

Maguk a diplomaták hasznosnak találják a kezdeményezést. „Nagy hasznát látjuk majd ennek", mondta a lapnak Silje Bryne, a párizsi norvég nagykövetség munkatársa. „Igenis fontos, hogy ne csak Ibsenről és a fjordokról essen szó, ha Norvégia szóba kerül, hanem akár a black metalról mint exporttermékről is. Egy ilyen erős branddel a tarsolyunkban kimagaslunk az északi országok közül, igazi fekete aranyról van szó."

A képzésnek természetesen a '90-es évek elejének sötét eseményei is részét képezik majd, vagyis a diplomaták nemcsak az aktuális információkat kapják meg, hanem betéve tudják majd az Euronymous-gyilkosság részleteit vagy a templomgyújtogatások körülményeit is.

 

Hozzászólások 

 
+7 #2 Halxavu666 2011-06-07 22:01
Hát ja itthon is lenne pár jó kis kultúrcikk a százezredik megasztárosok helyett... Csak a jóféle zenére a média rá se sza....vaz :P Equinox, indítvány támogatva! :D mondjuk jöhetne még a listára pár finomság...
Idézet
 
 
+11 #1 Equinox 2011-06-07 16:55
Nagyon durva. Követelem h a magyar diplomaták akkor vizsgázzanak Pokolgépből, Ossianból, Ektomorfból, Sear Blissből, Tormentorból, Moodból, Wall of Sleepből meg Stereochristból :D
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.