Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Demó tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Demó

Wisdom: Fate

Wisdom: Fate A budapesti Wisdom 3 számos demóját küldte el nekünk közvetve, hogy így hozza valamennyire köztudatba a nevét. Remélem, segítünk ebben ezzel a kritikával.
 

Égbolt: Ecce demo

Szánom-bánom bűnömet, az Égbolt demóját elég sokáig kerülgettem - vagyis még jó régen Bakó Csaba kerülgette, aztán továbbította hozzám. Az indok pofonegyszerű: ez a fajta altis rockzenét egyikünk sem vágja igazán.

Supernatural: Demo 2002

Nem igazán fordult elő még olyan nálam, hogy egy demóról a kézhezvételtől számítva egy héten belül megírom a kritikát. Általában tovább ismerkedem, ízlelgetem őket, még a jobb darabokat is.

Phaidon: 1999-2001

1994 óta létezik a Phaidon és Hajdúszoboszlóról származnak. Az utóbbi évek alatt sok jót hallottam/olvastam róluk, többen rájuk sütötték a "zseniális" jelzőt, nem is kell több, hogy érdekelni kezdjen a csapat.

Casketgarden: The Non-Existent

Casketgarden: The Non-Existent

Na, most aztán jól megvádolhat mindenki, hogy hazabeszélek, mert Tóth Balázs, a CasketGarden gitárosa hozzánk írogat egy ideje, pedig a zenekart jóval előbb kedveltem meg, minthogy. És mivel nem kellett az eddigi demóikban csalatkoznom - na jó, az előzőnél egy kicsit megijedtem, hogy hevimetalosodnak, de szerencsére nem - sejtettem, hogy az új dalo...

Descent: Eclectic

A Descentet előző demója alapján - mely korántsem volt tökéletes, sőt - az ígéretes kategóriába soroltam, fura eklektikus zenéjük nem fért bele egyik kategóriába sem, és az ígéretekhez híven a leányzó énekes maradt a csapatban. Mint említettem eklektikus a zenéjük és a friss demó is ezt a címet kapta.

Chang Ffos: Azerubine

Chang Ffos: Azerubine

Jézusom milyen egy név! Gondoltam magamban, amikor a Chang Ffos gitáros (?) Damir, rövid beszélgetés után odaadta promó CD-jüket a szigeten. Már a srác megjelenése sugallta mit várhatok: Neurosis jellegű zajérzelmeket.

Sonic Flower: Tripnoziak

Sonic Flower: Tripnoziak Körmöczi Péter a CDT-ből juttatta el hozzám jelen zenekar 2001-es demóját, amelyről semmit sem tudok, lévén írott CD, fénymásolt hátsó- és frontborító, a számcímek rajta vannak, oszt kész.

Black Leaves: 2001

Fiatal zenekar, akikről eddig csak olvastam (egyébként meg magamban folyton összekeverem őket a Black Feverrel), és be kell vallani a legtöbb demó-, illetve koncertismertető nem volt éppen a leghízelgőbb a csapatra nézve. De ne ítélkezzünk előre.

Wrong Side: Jelenés

A Wrong Side zenekarról semmi infóm nincs, az írott cd Bakó Csabától keveredett hozzám, mellékletként egy kaziborítóval, melyen a szövegek, a tagok nevei, a posta- és honlapcím olvasható csupán.

Szakadék: Hat

Szakadék: Hat Nohát, ismét egy Szakadék demó! A harmadik hasábjainkon, mégis a Hat címet kapta, ki tudja miért. A srácok hamis, nem túl eredeti punkzenét játszottak eddig... és most is. Majdnem. A nyitó dalban megint nagyon hamis az ének, a másodikban már jobb, de nem az igazi.

Scherzo: Demo 2000

Egyáltalán nem friss anyag, de még mindig aktuális, ráadásul hozzánk csak mostanában jutott el. A fővárosi csapat ebben a felállásban 1999 szeptembere óta működik, a Scherzo (élénk ütemű zenedarab, rendszerint szonáták vagy szimfóniák egyes tételeit nevezik így) nevet valamivel később vették fel, és rövidesen nekiláttak az aktív koncertezésnek is.

Zord: 2002

Ha azt mondom Zord, elég kevesen kapják fel a fejüket a név hallatán. De ha azt mondom Atomic, akkor már többen. A Zord a szép és kevésbé szép időket megélt Atomic romjain alakult.

Ultra Hide: Igen

Fiatal, lelkes zenekar 5 számos demóval, melyet 2002 februárjában vettek fel a Sheriff Stúdióban. Rock'n'rollos, funkys laza zenét játszik a négy srác és a billentyűs lány, mely hangszert csak hosszas odafigyelés után tudtam felfedezni, hihetetlenül alulkeverték szegényt, pedig feldobná a dalokat, ha lehetne rendesen hallani.

Gire: Metabiosis

Gire: Metabiosis Kerülgettem ezt a demót, mint macska a forró kását. Mármint, hogy véleményezzem. Úgyis agyondicsérem - sóhajtotok fel Ti, olvasók. No igen. Micsinájjak, ha a Gire egy igazi színfolt a magyar undergroundban. Ráadásul demóról-demóra fejlődnek, változnak.

Neochrome: Out Of This Cage

Neochrome: Out Of This Cage Már elég régóta keringtek a hírek, hogy lesz egy ilyen csapat, hogy Neochrome. Aztán valóban lett. Az imidzsből meg a tagok neveiből sejthető, hogy black csapat zenél a cd-n. Az énekes Maniak, azaz Mányák Péter a Carbon Cage sorait erősítette anno, a technikás death helyett most egy északi hatású black csapatban hörög.

Sable: Rebirth

Sable: Rebirth Sajnos a magyar underground death/thrash metal színtéren legtöbbször azok a zenekarok kerülnek előtérbe és jutnak el a lemezkiadásig, amelyek nem feltétlenül érettek rá. Kevés az értő fül ebben a stílusban, legtöbben még mindig csak a zenélni nem tudó hörgő-mörgőket látják a dologban.

Entalpia: Anomália

Entalpia: Anomália Az Entalpia már szerepelt lapjainkon, nem kaptak túl jó kritikát, az a felvétel hozzám nem jutott el, így a fejlődést nem tudom értékelni. Azóta történt egy énekescsere a csapat históriájában - talán nem is véletlenül -, Hegedűs László az Entalpia új frontembere, aki furulyán is közreműködik, rögtön a bevezető instrumentális dalban, ami egész hangu...

Superbutt: New Songs 2002

Négy új dal 'buttéktól, szikárabb megszólalásban, állatul szól a cucc, és ez demó... Koncertekről már ismerős lehet egyik-másik, a nyitó Helmet And Gloves mindenképpen, a furán összerakott dal dallamos refrénnel, szokásos érdekes bőgőtémákkal, "idétlen" dalszerkezettel rendelkezik - élőben egyébként jobban húz, mint így, CD-n.

Isten Háta Mögött: Leketert szemhéj alatt a világ

Isten Háta Mögött: Leketert szemhéj alatt a világ

Nem egyszerű eset az Isten Háta Mögött. Olyan kaotikussággal képesek keverni a zenéjükben a stílusokat, hogy szegény kritikus bután pislogva néz ki a fejéből mit és hogyan írjon róluk. Itt az új demó, részemről a második amit ismerek, 5 dal, tavaly tavasszal, illetve ősszel rögzítették.

V/A: Esőre várva

Ugyan szerzői kiadású CD-t tartok a kezemben, mégis a demók közé helyezem, egyszerűen azért, mert négy csapattól 3-3 demós dal szerepel a korongon. 2001 nyarán adták ki a válogatást, de talán még most sem késő megismerni őket.

Cry Free: Made In Hungary - Live 2001

Cry Free: Made In Hungary - Live 2001

Hogy miért ad ki egy zenekar demóként egy koncertlemezt? Nos, az oka teljesen egyszerű, a Cry Free ugyanis egy kizárólag Deep Purple feldolgozásokat játszó csapat. És miért adja a demó címének, hogy Made In Hungary? Purple fanatikusok bizonyára sejtik, ez bizton a Made In Japan "magyar" változata lehet.

Bearfood: Töredék

Bearfood: Töredék

Macikaja, tök aranyos zenekarnév, mondjuk az egyik gitárost Medve Tamásnak hívják, szóval valószínűleg innen ered az elnevezés. A csapat cirka 4-5 éve nyomul (szokásos tagcserékkel, blabla), jelen demójuk 2001 novemberében készült.

Nighthawks: Túl késő már

Nighthawks: Túl késő már

Hoppá! Erre nem számítottam. Egy pőre írott CD-n érkezett a demó, rövid biográfia melléklettel a borítóban, szóval abszolút "előítéletek" nélkül ülhettem le meghallgatni. És ledöbbentem. Olyan ízes, remekül megírt dallamos rockzenét játszik az a 4 srác és egy lány (!), ráadásul szemtelenül fiatalon, ami fehér hollónak számít itthon manapság.

Insane: lemezelőzetes

Fiatal, lelkes nu metalban utazó csapat, vagy akár úgy is mondhatnám, hogy amerikai-ízű modern súlyos metalt játszik az Insane. Két dal a hamarosan megjelenő debütlemezről (Play, Love It Or Leave It). A Play-ben a Superbuttból Vörös András vendégénekel, és ő ad igazi karaktert a dalnak.

Bornholm: Awakening Of The Ancient Ones

Bornholm: Awakening Of The Ancient Ones

Tiszta szerencse, hogy olvastam már kritikát a zenekarról nyomtatott formában, így kiderült, hogy nem Bornnocm a zenekar neve, hanem Bornholm. Ki nem találtam volna. Ha valaki a h betűt magától kisilabizálja a logóban...

FOTB: This Is How We Go

Itt van egy régi ismerősünk, munkatársunk Miskovics Árpi (ének) új zenekarának maxija, a tőle mindig elvárható professzionális minőségben. A ma oly divatos trendeket követő modern, extrém rap-metal anyag több extrém metal legenda hangulatát is megidézi, de hál'Istennek egyedi, egyéni ízzel.

9. oldal / 14
Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.