Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Demó tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Demó

Astray: 2002

Astray: 2002

2002-es 3 számos promó a finnországi Astraytől. Black metalt játszanak, az erőteljes, viszonylag gyors, fogós, atmoszférikus, dallamos fajtából. Na, ellőttem az összes jelzőt, amit elsőre lehetett. Az első dalban a vészterhes károgás mellett dallamos énektémákat is hallhatunk, bár lenne még mit javítani a dolgon, de maga a dallam ötletes, fülbemászó.

 

Szakadék: Bimetál

Szakadék: Bimetál A Szakadék nem nyugszik. Újra és újra megbombáznak felvételeikkel. A legújabb demón csupán két dal hallható. (Na ez nem igaz, mert mp3-ban fent van ez is, meg az előző két demó is bónuszként.

Gire: V.

Gire: V. Igazán impozáns kiállítású lett az új Gire demó. A frontborító szokványosan sajátos, talányos, ízléses, a cd korong egyik fele meg éjfekete. Apró ötletekkel milyen egyszerűen lehet egyénibbé varázsolni a demót, ugye.

Flashback: Ég felé

Flashback: Ég felé

Szegény Flashback zenekar. Valahogy a megjelenéshez képest mindig később jut el hozzánk aktuális demójuk, aztán utána mi is jól elsinkófáljuk (nem direkt), hogy írjunk róla.

Twilight Zone: Onirical Inheritance

Twilight Zone: Onirical Inheritance Adva van egy zenekar.
1993 óta (!!!) léteznek és 2004-ig annyira vitték, hogy demó CD-ket küldözgetnek szana és szét.
Ez azért valamit sejtet...

Angertea: 1997-2003...

Angertea: 1997-2003... Kedves kis válogatást készített az Angertea, főleg azok számára, akik figyelték őket a kezdetektől.
1996-ban alakult a csapat és gyakorlatilag az első felvételeiktől az utolsóig mindegyikről fellelhető itt egy-egy nóta, plusz némi multimédia, amire később térek ki.

Skizoidigital: Demo 2003

Skizoidigital: Demo 2003

"Hű, de jól néz ki a borító!" - a legelső benyomásom ez volt a három dalt tartalmazó demóról. Vagyis a cd tokról.

Echo Of Dalriada: A walesi bárdok

Echo Of Dalriada: A walesi bárdok A furcsa nevű soproni csapatról még nem sokat hallhattunk, pedig az infólap szerint már 1998 óta zenélnek együtt. Stílusuk alapvetően a "true" vagy "hősi" szavakkal jellemezhető metal körül mocorog. Nem kis fába vágták (acél)fejszéjüket legelső hangzóanyaguk elkészítésekor, mint Arany János egyik leghíresebb költeményének megzenésítése.

Scherzo: Demo 2003

A Scherzo nem pelyhes állú kissrácok gyülekezete, jó ideje zenélnek, no meg nem is tizenévesek. 2000-es demójukról anno mi is írtunk, most új életjelet küldtek magukról. Az eltelt időben megváltak énekesüktől, akit aztán a demó felvétele előtt visszavettek. Hm.

X: Mirrors

X: Mirrors Az X név egy Cseke Ferenc nevű fiatalembert takar, aki a Station X zenekar egyik gitárosa. Az "anyabanda", mint már mi is beszámoltunk róla, még kissé útkereső stádiumban lévő progresszív csapat, Feri viszont a levelében arról ír, hogy a Mirrors demó anyaga olyan instrumentális egyveleg, ami a Station X stílusába nem fér bele.

Misbegotten: Join The Mbg

Misbegotten: Join The Mbg Minden bizonnyal kiadókeresési szándékkal hozta ki ezt a négyszámos CD-t az osztrák zenekar. Hogy milyen cégnél rúghatnak labdába? Őszintén szólva lövésem sincs. Bármelyik underground kiadó, ahol egyáltalán túljutnak az első nóta meghallgatásán, szóba jöhet.

Ad Astra: Demo 2003

Ad Astra: Demo 2003

Progresszív-power metalként határozta meg stílusát az Ad Astra. Harapósan indul az Újra Úton, témáiban hol a Dream Theater, hol korai Queensryche, sőt, nekem kissé a Lethal emléke is felsejlett.

Halor: The Power's Breaking Loose

Halor: The Power's Breaking Loose Második demója ez a szombathelyi Halor zenekarnak (bocs, de én képtelen vagyok nem Halőr-t mondani...), az első még 2001-ben készült, Horsepower címmel. Ezen a korrekt, nyomdai borítóval ellátott anyagon egy intro után öt dal sorakozik a klasszikus európai heavy metal jegyében.

Moon Of Soul: Demo 2003

A Moon Of Soul is a meg nem értett zenekarok közé tartozik, lévén nem a legközérthetőbb négynegyedes metalt játsszák. Felvették az új lemezanyagot (sajnos nem tudom hol, az összes infóm csak annyi, hogy mi a demón szereplő három dal címe), magyarul és angolul, hozzánk a magyar nyelvű 3 dalos promó érkezett.

Wackor: Demo 2003

Wackor: Demo 2003 Wackorék még mindig nemnormálisak. De ezt a nemnormáliságot olyan aranyos formában teszik, hogy az ember önkéntelenül szeretni kezdi őket, még akkor is, ha netán nem hallott tőlük semmit. Mondjuk csak el kell olvasni a cd-n található infót a demóról.

Neverland: Demo 2003

Neverland: Demo 2003

Igényes kiállítású két számos demó cd-t kaptam a neverLAND zenekartól, akikre már régóta kíváncsi voltam.
Nem, ez nem metal. Van gitár persze, riffek is, de alapvetően elektronikus a zene, a dob sem élő pl. (érdekes módon illik is ez így, ebben a formában az egészbe) meg rengeteg az apró puttyogás, effekt, meg vezérmotívum is ami szintiről jön.

Muerte: Demo 2002

Muerte: Demo 2002

Muerte, azaz a magyar System Of A Down. Legalábbis szeretnének azok lenni.
2001 óta létezik a zenekar, 2002 szeptemberében vették fel ezt a négy számos demót. Két vokalista van a csapatban, gondolom az egyik az üvöltős, a másik próbál dallamoskodni.

Morass: Úgy fáj

Pici boríték, benne tok nélküli írott cd, kézzel írt, nehezen olvasható levél, amiben ott figyel a biográfia. Szó szerinti idézet ebből: "Nem volt pénz, és ebből kifolyólag, nem túl gyakori fellépések dobos, és basszusgitáros cserék, a zenekar szekerének stagnálása jellemezte ezt az időszakot."

Hollowgram: Illusion Of The Will

Nem kímél a Hollowgram. Mondjuk a tagok már olyan zenekarokban tevékenykedtek, mint a Diafragma, Gholgoth, Enemy Efforts. Így érthető a dolog. 2001 novemberében alakultak, akkor még más néven, ezt a hat számos demót 2003 februárjában vették fel Szentesen a Murphy Sound Stúdióban, demónak egész tisztességes a hangzása.

Trinity: Demo 2003

Trinity: Demo 2003 Fuvolával, óvatos cinekkel indít a Trinity második demója. A stílus első hallásra is maradt a régi, progresszív rock az ős-Genesis vagy a Pink Floyd hangulataival. Az előző anyagon kissé hiányzott a gitár, itt már az is szól, emészthetőbbé és dúsabbá teszi a hangzást.

Salvus: Álomvágy

Salvus: Álomvágy Szegedről postázta első demóját a Salvus. Szervusz. :-)
2001 végén alakult az igen fiatalokból álló csapat, és három tagot számlál, a bőgős Pötörke Zoltán énekel, a dobos Zsákovics Gergely és Varga Balázs gitáros is vokálozik mögötte.

Testi Egyenleg: Ska

Testi Egyenleg: Ska Jaj. Oké, értem, a webzine nevében benne van a "rockmagazin" kifejezés, de ez azért már nagyon határeset. A Testi Egyenleg egy jó pár éve működő zenekar, eddig csak pár villanásukat láttam koncerten jó régen, de akkor se fogott meg a tipikus 80-as évekbeli magyar underground-alternatív zene amit nyomtak.

Sündörgés: Ő az, akitől féltél

Sündörgés: Ő az, akitől féltél

Az ország egyik leglököttebb nevű zenekarához van szerencsénk. Szerény véleményem szerint egy alapvetően metal beállítottságú csapatnak nem lenne szabad egy rajzfilmcím-szintű névvel "félrevezetni" a jónépet, hiszen az ő szintjükön a csapat megismertetése a legfontosabb.

Childhood: Futurama

Öreg rókának számít a veszprémi zenei életben a Childhood, alapvetően metal zenével kezdték "pályafutásukat", majd egy csomó tagcsere közben szép lassan átmentek funkys beütésekkel tarkított Tankcsapdába - legalábbis a Futurama dalainak hallatán elsőre ez jutott eszembe.

Whaka Danger: Demo2003.hu

Whaka Danger: Demo2003.hu Fura egy név. Fura egy demócím, a borítóról nem lehet eldönteni, hogy vajon Warning a címe a cd-nek vagy az csak figyelmeztetés.
Fiatal a zenekar, idén februárban alakultak, és máris demóval bombázzák a világot.

Arsencura: Érzéstelenítés

Arsencura: Érzéstelenítés

Hűha. Annak idején a System Of A Down megjelenésével elszabadult valami a zeneiparban. Ők ugyanis valami olyan szintű őrületet hoztak a megfáradni látszó metalba, ami már tényleg annyira extrém és furcsa volt, hogy viharként hódította meg a rajongók millióit.

Towards Rusted Soil: A Landscape Slumbering

Towards Rusted Soil: A Landscape Slumbering Egy darab tétel, bő negyed órában, Kátai Tamás (Gire, Thy Catafalque, Darklight, stb.) egyszemélyes alkotása. Black metalként indul a dolog, hörögve, olykor narrációval, bőséges szintivel, gitárral, basszusgitárral és egy hosszú, elég személyes verssel.
7. oldal / 14
Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.