Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Demó tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Demó

Schugar/Schenker: Under Construction

Schugar/Schenker: Under Construction Kölyökkoromban nagy tisztelője voltam Schenker mesternek, mind egyéb bandáit, mind az MSG-t tekintve. Ő volt az első olyan általam hallott német zenész, aki nem azt a tipikus, kocka-német zenét nyomta mint honfitársainak legtöbbje akkoriban.
 

Rado Denise: Demo 2004

Rado Denise: Demo 2004

Néha érkeznek zenei elhajlások hozzánk, mármint olyan cd-k, amelyekkel alapjában véve kevéssé tudunk mit kezdeni, mivel nem igazán hallgatunk például alternatív zenéket. A bátor zenekarok mégis elküldik a demójukat, mint ahogy tette ezt a különös nevű Rado Denise.

X: Inspirations

X: Inspirations Ritkaság, ha mi kérünk egy zenekart, előadót, hogy ha lehet, árasszon el minket a demóival... Az X esetében ez történt nagyjából. (Ha valaki nem tudná, az X mögött a Station X nevű zenekar gitárosa áll, Cseke Ferencnek hívják és amúgy istenáldotta tehetség.)

X: The Loss Of Abilities

X: The Loss Of Abilities Cseke Feri, a Station X gitárosa ismét egy feelinges instru demóval örvendeztetett meg minket. A srác kezét még mindig aranyba foglalnám, bár már nem nagyon tudok mit írni róla, amit eddig nem tettem meg.

Phaidon 2004

Idén januárban vett fel két új dalt a Phaidon, hallhatóan besúlyosodtak és elcsenték Budai Péter (Aebsence) jól bevált "hajnanaj"-át is (de csak picit, épphogy érintőlegesen).

Parallaxe: Demo 2002

Parallaxe: Demo 2002

A francia, bordeaux-i csapat olyan demót küldött nekünk, amely hangzásában, zenei színvonalában a magyar lemezeket is kenterbe csapkodja. A zene progresszív rock, amúgy Spock's Beard módra (legalábbis ez ugrik be leginkább őket hallgatva), de a legjobban azon hökkentem meg, hogy az otthon, számítógépek segítségével rögzített felvétel milyen szépen,...

Salvus: Rezdülések

Salvus: Rezdülések A fejlődés csodaszép dolog. Főleg a zenében. És bizony nagyszerű dolog olyan csapatokkal találkozni, akik a szemünk előtt tanulnak, fejlődnek, formálódnak, nem hajlandóak megelégedni egy adott színvonallal.

Eternal Tragedy: Voice Of Instinct

Eternal Tragedy: Voice Of Instinct

Nem mindennapi két számos demót van szerencsém bemutatni Nektek, nyájas Olvasók! Az Eternal Tragedy ugyan csak két tagot rejt, de ritkán hallani ilyesféle zenét. Nem árulok zsákbamacskát: technikás death metalt játszanak, a Death egyes korszakait idézve helyenként.

Oneheadedman: Demo 2004

Oneheadedman: Demo 2004 Megmondom őszintén, meglepett a Oneheadedman demója. Pár hónapja le lehetett tölteni a honlapjukról pár dalkezdeményt, amivel még keresték a további tagokat, ott még inkább témahalmokat lehetett hallani, mint kerek dalokat.

Cavum: Stabbed In The Back

Cavum: Stabbed In The Back

A Cavum 2000-ben jelentette meg első demóját, ami annak idején igencsak meglepett komplex zenéjével, de szerintem nem csak engem. Majd nagy csönd és űr következett, csak találgatások folytak mindenféle fórumon, hogy mi lehet a zenekarral.

Ted's Village: Delirium

A Ted's Village-ről is rég hallottam, az első demójuk még inkább a Tankcsapda, Nirvana jegyeit hordozta magán, aztán az azóta eltelt pár év alatt átnyergeltek inkább az Offspring-féle, zeneileg és énekileg dallamosabb kaliforniai punkrockra.

Infinite Silence: Soulrise

Infinite Silence: Soulrise

2000-ben alakult Tatán az Infinite Silence, majd mindenféle tagcserék után, 2003-ban vették fel a Soulrise címet viselő bemutatkozó demót (intro, 3 dal, outro,). Azóta a dobos és a basszusgitáros nem tagja a zenekarnak, így keresik a megfelelő utódokat.

Halor: The Victory

Halor: The Victory Nagy fába vágta a fejszéjét a szombathelyi Halor. Az alapvetően true metalt játszó zenekar egyetlen felvételt, a címadó The Victoryt juttatott el hozzánk, melynek különlegessége, hogy szimfonikus zenészekkel kiegészülve vették fel.

Baby Bone: Keserű likőr

Baby Bone: Keserű likőr

A Baby Bone nem adja fel, annak ellenére, hogy igazán átütő sikert eddig nem bírtak elérni, az évek óta mindenhol megjelenő pozitív kritikák ellenére. Ki érti ezt?..

Nocta: Come Out (Wherever You Are!)

Nocta: Come Out (Wherever You Are!) Nem mondom, hogy hihetetlen mennyiségű görög zenekart hallottam volna eddig, főleg ebből a stílusból nem.
A Nocta története 1998-ig nyúlik vissza, két gitáros srác összehozott egy zenekart és sikerült gyorsan lemezszerződéshez is jutniuk. Akkor még hard rock zenét játszottak, és görög szövegeket írtak.

Demons To Prefer: The Stolen Rat Recordings '03

Demons To Prefer: The Stolen Rat Recordings '03

Annak idején thrash zenekarként indult útnak e svéd csapat, igaz más néven: Thornclad. '99-ben meg is jelentettek egy lemezt, mely a Coronation of the Wicked címet viselte. Ki tudja miért, de utána gyökeresen megváltoztak, nevet is cseréltek és ma más inkább erősen doomos zenét nyomnak.

Chrysos Calva: Keresem a fényt

Chrysos Calva: Keresem a fényt

A Chrysos Calva előző demóját sikerült alaposan a földbe döngölnöm, de a zenekar nem adta fel, és az új anyagból is küldött egyet a részünkre. Azóta kicserélődött a vokalista soraikba, ami csak előnyükre válhat a későbbiekben. Meg most is persze.

Ramesses: Demo 2004

A Ramessesről nem mondható el, hogy túlságosan régóta léteznének, legalábbis ezzel a névvel és tagsággal nem. 2003 februárjában alakultak, némely Electric Wizard tagokból, akik azért híresek voltak nehezen emészthető zenéjükről.

Mayday Inc.: Eruption

Mayday Inc.: Eruption Végre egy élvezetes demó! A MayDay Inc. a semmiből bukkant elő és sikerült alaposan meglepnie. Jófajta feelinges grunge zenét játszanak, nem a nyomorgós, hanem a lendületes fajtából.

Fortress: Demo 2004

2001 óta él és virul a nyíregyházi Fortress, akik neoklasszikus metalt játszanak. Építő jellegű kritikát várnak, amivel elég nehéz dolgom lesz, mivel a demón szereplő három felvétel nem az a kimondottan dicsérnivaló kivitelezésileg, megszólalásilag, zeneileg.

Fortress: Demo 2004

2001 óta él és virul a nyíregyházi Fortress, akik neoklasszikus metalt játszanak. Építő jellegű kritikát várnak, amivel elég nehéz dolgom lesz, mivel a demón szereplő három felvétel nem az a kimondottan dicsérnivaló kivitelezésileg, megszólalásilag, zeneileg.

Beneth: 2003

Beneth: 2003

A Beneth 1999-ben alakult, jó néhány tagcserén átestek azóta, ez az első terjesztett demójuk, az igazi elsőt saját önkritikájuk miatt nem terjesztették egyáltalán. Dicséretes hozzáállás! A mostani demót 2003. áprilisában vették fel a Fido Stúdióban, tehát már egy éve, azóta nyilván fejlődtek minden téren.

Dysentery: In Memoriam Aeternam

Dysentery: In Memoriam Aeternam

Szlovákiából, egészen pontosan a Felvidékről érkezett a magyar tagokkal rendelkező Dysentery bemutatkozó demója, amit idén januárban vettek fel. Igen szövevényesen alakult a zenekar története a 2000-es alakulástól kezdve, kb. mintha a Dallas és a Barátok közt szálait keverték volna össze, nem is próbálom kibogozni ki mikor és miért, az az egy dolog...

Naturia: Valami más

Repülőhal, repülőhal, repülőhal!!!! Így kezdődik a debreceni csapat Szétszórt című dala. Ami a honlapon már "Szét szórt vagy" (igen, így írták) címmel szerepel: itt meg is fejtettem, hogy a repülőhal tulajdonképpen "ő legbelül van" akart lenni. Érdekes.

Landmine: Demo 2003

A Landmine - a mostanában bemutatott X-hez hasonlóan egy gitáros szólódemója. Ez esetben a Dream és LTE feldolgozásokat játszó Universe gitárosáról, Gyenes Attiláról van szó.

Killing Art: Demo 2004

Killing Art: Demo 2004 A tatai Killing Art zenekar nem más, mint szintén tatai Sable, Astrodust zenekarok valamint ezek néhány korábbi tagjának - nem is tudom - projektje, amit ők azonban zenekarnak neveznek. A srácok most jutottak el arra a szintre, hogy egy pofás promo anyaggal jelentkezzenek, melynek természetesen kiadó- és koncertlehetőség szerzés a célja.

Monastery: Demo 2004

Monastery: Demo 2004 Lemezelőzetes négy dal a Monasterytől. Itt most nincsenek átkötő puttyogások, csak maga a zene. Nem tudom, hogy a lemezre terveznek-e ilyesmit, vagy az csak az EP sajátja volt, mindenesetre picit hiányolom. A zene is mintha szigorodott volna valamelyest, tipikusabb arcbamászó, agresszív, dühös death metal.
6. oldal / 14
Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.