Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Demó tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Demó

Neverwood: Jeanne D'Arc

Metal és progresszív elemekből felépülő zenét játszik a Sohaerdő (pontosabban, szó szerint Sohafa). Az első ami feltűnt, hogy az új énekes, Koncz Balázs mérföldekkel jobb, mint elődje.

 

Daybreak: Waiting For The Angel

Daybreak: Waiting For The Angel

Ha nulla infóval, zenekarnév nélkül küldték volna ezt a demót, akkor is azonnal rámutattam volna a térképen Miskolcra. Nemtom, van valami ott a vízben a klór mellett, amitől az emberek furcsa, megtekert, ultraprog művészmetalt kezdenek játszani.

Station X: Dust

Progresszív gyorsvonat érkezik az X Állomásra, tííírararííírararíííí. Instrumentális zenét rejt a CD, a legegyértelműbb hatások a Dream Theater, Liquid Tension Experiment felől érkeztek, néha túl egyértelműek is.

Dim Vision: From Dust

Dim Vision: From Dust

Jééé, szól a dob. Mármint egész normális hangzása van. Nahát. Ritkaság...
Debreceni csapat a Dim Vision, 2000-ben alakultak, négyen vannak és hörgős doom/death zenét játszanak. 2002-ben jó debreceni csapathoz méltón felléptek a Shock! fesztiválon is.

d'Colt Age: Egyéni nézet

d'Colt Age: Egyéni nézet

Mea culpa, valamint maxima culpa is, amiért csak most írunk erről a demóról, ami egyébként már egy ideje itt pihen a szerkben.
Az érdekes nevű csapat 2000-ben alakult, az első koncertjük egy évvel később volt a Voodooban, majd részt vettek a Denevér Tehetségkutatón is.

Skunk: Demo 2002

A büdösborzról elnevezett, pátyi székhelyű társaság 1998 óta riogatja a jónépet, kezdetben a Black-Out és a néhai Sutterek pár nótáját játszották. Infóik szerint igyekeznek kategóriák nélküli zenét csinálni. Hmmm.

New Fight: Demo 2003

Három dalt, plusz egy enyhén szólva "kísérleti" intrót tartalmaz a New Fight zenekartól. Elég fura a hangzás, klattyog, mintha vmi szar minőségű mp3-ból lett volna audio kódolva.

Billog: Billog 2002

Billog: Billog 2002

Békéscsabáról származik a Billog, 2002. nyara óta léteznek, tehát igen fiatal formáció, bár voltak korábbi zenekarai a tagoknak. Énekest nem találtak, ezért mindhárom zenekartag (Zahorán Csaba - basszusgitár/ének, Czeglédi "Cega" Sándor - gitár, Laczkó Tamás - dob/vokál, igen, a dobos is kiabál) kiveszi a részét a munkából a vokáltémákat illetően. ...

Dying Victims: Through The Mountain

Két számos cd-t küldött a komlói Dying Victims, akik '99 óta léteznek és ez a második demójuk, amit idén év elején vettek fel, ki tudja hol, talán a próbahelyen. Az első demó szerintük még doomos volt, ez már dallamos death metalt rejt.

Backward: Másvilág

Backward: Másvilág

2000-ben indult a zenekar története, akkor még más névvel és punk'n roll zenével. 2002. januárja óta létezik a Backward - bogozom ki a zenekari biográfiából, ami bár viccesnek vicces, de tipikus példája annak, hogy miképp nem szabad megírni egy zenekari biót.

Chrysos Calva: E világi gyötrelmek

Chrysos Calva: E világi gyötrelmek

Ide-oda járt ez a demó, hogy ki írjon róla, végül csak kikötött nálam. A csapat debreceni és 2000 óta léteznek.

Hopika: Demo 2002

Hopika: Demo 2002 Jajj, ez a zenekarnév... TILOS lenne ilyen névvel kiadni demót egy zenekar kezei közül, Hopikaként nehéz komolyan venni őket, anélkül, hogy az ember egy hangot hallott volna belőle. Na megpróbálom azért.

Remorse: Harc!

Remorse: Harc! Az ózdi Remorse olykor feltámad poraiból, tette ezt legutóbb 2000-ben, mikor a Hungaroton (!) kiadó jelentette meg Sötétség című nagylemezüket. Amiben meg kell mondjam, csalódtam kicsit.

Tigris: A füsttel együtt

Tigris: A füsttel együtt Hmm. Köszönjük a bizalmat. Márpedig ehhez kellett, ez ugyanis egy reggae CD, amit a zenekar jól elküldött egy véres szájú metal magazinnak. Az anyag úgy indul, mint egy Ladánybene 27 lemez, na persze itthon nincs is túl sok összehasonlítási alap.

The Dethroners: Excerpts

The Dethroners: Excerpts

A remélhetőleg idén valóban megjelenő következő anyag (koncepciójához a Madách-féle Az ember tragédiája adja az alapot) kétszámos beharangozója ez a Trónfosztóktól. Ugrásszerű a fejlődés a The Art Of Dethronement név alatt megjelent régebbi kiadványokhoz képest is! Nem egyértelműen gótikus a stílus ma már, noha ilyesmi jegyeket is visel magán az it...

Argó: Se ilyen se olyan / Jel

Az Argó zenekar anno még Oops! néven indult, amíg az a bizonyos egynyári lánytársulat be nem futott, így a fiúknak (és az egy szem lánynak) új nevet kellett találnia.

Replugged: Warning

Replugged: Warning

Infóban, kiállításban korrekt demócédét küldött a Replugged zenekar. Az audio felvételek mellett fent van a csapat honlapja (a régi és új változat is), fotókkal és mp3-ban is az összes dal. Mondjuk az oldal egy része még fejlesztés alatt áll, de legalább nem kellett vadászni a biográfiára, helyben van minden.

Nothing Gold Can Stay: Demo

Régebbi elmaradásomat igyekszem most bepótolni azzal, hogy erről az anyagról írok. Még tavasszal kaptam a CD-t az akkor még Newborn tag Ádámtól, aki ebben a bécsi illetőségű csapatban is dobol.

Angelus: Maeror Camenarum

Angelus: Maeror Camenarum

Igényes kivitelezésű demó CD-vel debütál az öt lányból álló együttes, amelyben dobos poszton Mentsik Anita szerepel, ő már a 90-es évek pesti underground metal bulijain is nyomult különböző formációkban! Bemutatkozásnak megfelelő hosszúságú a felvétel és a hangzást is rendben találtam.

Retorzio: Demo 2002

"Engedj utamra, gyilkos futamra!"-lehetne akár az egész anyag mottója is a Gyilkos futam című dal refrénje. Ezek a fiúk aztán nem vesztegetik az időt! Minden különösebb felvezetés nélkül fénysebességre kapcsolnak, és gondolatban visszarepítenek egészen a 80-as és 90-es évek fordulójáig, amikor a thrash metal uralma már kiteljesedett és olyan csapat...

Accuser: Scartribe

Accuser: Scartribe

Bármilyen meglepő is, egyáltalán nem valami kezdő csapat első szárnypróbálgatásairól adunk most hírt! A német Accuser (logójukban az "S" betűt paragrafus-jel helyettesíti, ha ez segít visszaemlékezni) a nyolcvanas években már elszántan nyomta a thrasht, és bár nem lett belőlük meghatározó jelentőségű banda, lelkesedésük jó darabig kitartott.

 

Cover: Burokban élsz

A nemrég alakult formációnak eltökélt szándéka, hogy valami új színt hozzon a hazai rockzene palettájára. Saját bevallásuk szerint a Therion bombasztikus hangszerelési megoldásai és a System Of A Down őrült ütemezésekkel teli stílusa gyakorolta a legnagyobb hatást muzsikájukra, illetve ezek keresztezésével próbálkoznak.

Nos, a gépies hangzású intró ...

Flashback: Part I.

Ígéretes, bíztató anyag két testvérpár (Szabó Árpád - ének, Szabó László - ének, gitár, Fehérvári Zoltán - basszus, Fehérvári Tamás - dob) alkotta Flashbacktől, akik a felvétel elkészülte óta egy másik gityóst is bevettek.

Juglans Regia: Prisma

Juglans Regia: Prisma

Érett, meggyőző teljesítmény az anyanyelvén éneklő (ez önmagában véve is különlegesség), idősebb arcokból álló olasz prog. rock ötöstől, amelynek tagjai mögött már közel tízévi zenélés és számos demófelvétel áll. Jelenlegi nevük egyébként, amelyet 1994 óta használnak, a diófa latin neve...

Polly Is Dead: Kincs

Egy vadiúj dal, némileg változott felállással. Annak idején az Oneiromancy című demót sokat hallgattam és bevallom ma is előveszem olykor-olykor. Tehetséges brigád voltak, nagyon sajnáltam, hogy szétmentek.

7th Nemesis: Demo 2002

7th Nemesis: Demo 2002

Franciaországból érkezett a 7th Nemesis 3 számos promó CD-je. 2000 decembere óta létezik a csapat, saját bevallásuk szerint black/death metalt játszanak némi 70-es évekbeli pszichedelikus hatással keverve. A most hallgatott három dalt 2002 áprilisában rögzítették, azzal a nem titkolt céllal, hogy kiadót keressenek magunkak.

Pertness: 1999

Az Élénkség avagy Hetykeség (kinek hogy tetszik - érdekes név egy metal zenekarnak, annyi szent...) legutóbbi felvételét a Crystal Ball sleppjéhez tartozó srácok egyike nyomta a kezembe az E-ben a buli előtt. Ő volt maga Tom, a szintén svájci Pertness gitárosa.

8. oldal / 14
Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.