Shock!

június 06.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Demó tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Fade-Out: Lobog a tűz

Finom, laza rockzene hallható a szegedi Fade Out hatszámos, roppant igényes körítéssel érkezett friss anyagán, mely már a harmadik a sorban. Bár a csapat Szeged környékét leszámítva jobbára ismeretlen, koránt sem ma kezdték pályafutásukat, ami a Lobog a tűz dalain hallatszik is.

A fő csapásirány a tradicionális magyar rockzene, ám mindenféle stílusjegy megtalálható a zenéjükben, előfordulnak kisebb kitérők egyéb műfajok felé is. A nyitó Lobog a tűzben pl. finoman jazzes basszustémák vannak, de a funky sem áll távol a fiúktól, melyre szintén ez a nóta lehet a példa.

Radoi Misi hangja elsőre furcsa, de aztán hamar megszokja a fül, és passzol is a muzsikához. Kicsit több kosz elférne mondjuk benne, de így is több mint korrekt. Az Ez a város című dalban győzött meg igazán, a nótában ugyanis nagyon fincsi AOR énektémák és kórusok vannak. Mindezt még tetézik a vonósok (két hegedű és egy cselló), így egyértelműen ez a legjobb dal a lemezen.

Egyedül a szövegekkel nem tudok mit kezdeni. Eleve nem adunk 2007-ben olyan címeket, hogy Milliomos sztár meg Kamudal, na! Nyilván nem kell megváltani a világot, de kissé árnyaltabb, hogy azt ne mondjam, költőibb megfogalmazás sokat tudna lendíteni a produkción, mert így kissé porosak és megmosolyogtatóak a Fade Out szövegei. Kár, mert a Kamudalnak egyébként nagyon jó a középrésze, ami tulajdonképpen egy különálló klasszikus tétel.

Sajnos az anyag másik nagy hibája, a vérszegény hangzás miatt nem dörren meg úgy, ahogy kellene. Nincs elég dög, erő a felvételben, ami az ilyen zenéknél hatványozottan szükségeltetik. Az utolsó nótában szintén eléggé zavaró ez, hiszen a Nem zavar az élet dohogó riffje sokkal jobban kellene, hogy szakítson. A neoklasszikus tekerés mondjuk kissé fura a nótában, nem illik annyira a képbe, de jópofa.
Ígéretes anyag a Lobog a tűz, minden remény megvan rá, hogy a Fade Out legközelebb nagyot fog robbantani; ők lehetnek talán azok, akik a P. Box után maradt űrt be tudják tölteni.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.