Shock!

április 16.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Benzin: Csigavér

Ilyen demót is rég kaptunk (illetve talán sosem): igényesen összerakott promóciós dvd + kézzel írt levél. A csapat tagjai amúgy régi motorosok a zenei világban, némelyik tag olyan csapatokban fordult meg, mint a Tankcsapda, Phaidon+Trident. A dvd-re minden felkerült, ami szem-szájnak ingere és érdemi információt hordoz: klip, galéria, interjú, zenekartörténet és egyebek.

A klipes nóta funkys hatású, egyszerű, de profin összerakott rock, karcos hangú énekessel, fogósan, hatásosan. Tényleg jó, nem nagyon lehet belekötni semmibe, nagyon tudják mit akarnak játszani, és azt meg is valósítják hiba nélkül. Nincs felesleges virgázás (bár néhány kellemes gitárszóló azért persze akad) és parasztvakítás, csak csontegyszerű rockzene, olyan formában, ami akár a harmincas, akár a fiatalabb korosztálynak egyaránt bejöhet. A szövegek nem váltják meg a világot, érezhetően nem is ez a céljuk, ám szerencsére nem tufa módon fogalmazták meg a mondanivalót.

Kellemes, szórakoztató zenét játszik a Benzin, fesztiválokra való (nagyon zsebkendőnyi helyen nehezen is tudnám elképzelni őket valamiért). Akár rádiókban is simán el tudnám képzelni, hogy ők harsogjanak, de ez már nem rajtunk múlik, és sajnos nem is a zenekar(ok)on.
Aki többet akar megtudni róluk, nézzen rá a honlapjukra, akad ott mindenféle letöltenivaló jóság, lemez meg előbb-utóbb úgyis lesz.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.