Shock!

június 18.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Mellék-hatások: Médiasár

Kicsit (illetve nem is kicsit) kakukktojás nálunk a Mellék-hatások zenekar, elég mesze vannak ők a metaltól, inkább afféle rap-funk-rockot játszanak.
A csapat 2001-ben alakult, két basszusgitárossal, aztán az egyiket gitárosra cseréltek később (bár lehet csak elgondolkoztak azon, miképp lehetne kihangosítani két egyforma dörmögést a hazai klubokban...). Valószínűleg tavaly vették fel ezt a bemutatkozó demót, bár erről információt nem találtam. Arról sem, hol készült a felvétel, ami amúgy egész hallgatható: kicsit ugyan kopog a pergő, meg az ének kerülhetett volna előrébb, ha már fontos számukra a mondanivaló.

A zene kicsit a Hollywoodoo-ra hajaz, de annyira nem egyedi azért, a szövegekre is ráférne több eredetiség: egy cseppet botladozóak még témaválasztásban, fogalmazásban, előadásban meg főleg. Ilyen zenei környezetben iszonyat fontos lenne, hogy a vokalista srác ösztönösen érezze a ritmust, amivel egyelőre nem rendelkezik.

Dallamos éneket is bevetettek, ami egyelőre meglehetősen hamis, ilyenkor az énekes srác hangja átalakul 12 évessé, erre nagyon rá kellene gyúrni, ha mindenáron énekelni akar. Az utolsó dalban megvolt a kötelező reggae-s rész is, hogy jól - és divatosan - el lehessen szívni a ganját...

Egyelőre még túl sok olyan érdekesség nincs ebben a zenében, ami kiemelné őket ebből a rapelős-funkys zenei világból, meg amúgy sem egy túl szeretett műfaj ez kis hazánkban. Bemutatkozásnak azonban megfelelő, a maga stílusában a jó átlagot eléri, ám kell még agyalni a zenén, ötleteken, hogy többre vigyék.
Kis klubokban működhet a dolog, sok koncertezéssel meg rutint is szereznek, és előbb-utóbb ráéreznek mit lehet ezzel igazán kezdeni hosszú távon.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wendigo - Budapest, Pesti Est Café, 2004. május 15.