Shock!

március 03.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Demó tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Remorse: Harc!

Az ózdi Remorse olykor feltámad poraiból, tette ezt legutóbb 2000-ben, mikor a Hungaroton (!) kiadó jelentette meg Sötétség című nagylemezüket. Amiben meg kell mondjam, csalódtam kicsit. Ha valaki nem tudná, a csapat 1987 óta létezik, jómagam még jóval azelőtt felfigyeltem rájuk, mielőtt a gondolata felvillant volna annak, hogy írogatni kezdjek. A csapat persze átrendeződött párszor ennyi év alatt, Oláh Zsolt az, akire emlékszem még a kőkori időkből, talán alapító is, ezt nem tudom pontosan.

Naszóval jelen demó három számot rejt, az Eternal Soul stúdióban készült, ami a Mantrásoké, ha jól sejtem. Egy kis dögöt még elbírtak volna a dalok, de ne legyünk telhetetlenek, ez csak egy demó mégiscsak. (Azért elképzeltem milyen lenne bikább sounddal, jajj, leszedné a fejemet asszem.) Két dalban vokálozik is Jaya Hari das (jaj, ezek a nevek, sosem bírom megjegyezni, hát még kiejteni) a Mantrából. Ha jól sejtem övé a dallamosabb rész (főleg a Várom az esőt... című dallamos), amúgy természetesen féldallamosan hörgős a saját vokalistájuk, ahogy az illik egy thrash zenekarhoz. Zeneileg maradtak a jó kis thrashes stílusnál (a'la Testament), a Bay Area vonalat követik. Örül is a szívem.

Harapós, lendületes riffek, a harmadik dal egy akusztikus bevezetővel nyit, ami nem meglepő, Oláh Zsolt az elmúlt években vendégeskedett néhány zenekar lemezén és pont ilyesmivel, mert az ilyeneket feelingesen bírja gitározni. Na meg a gitárszólók (Kossuth Lajos - nem vicc, tényleg így hívják - és Zsolt húrjaiból)... Gördülékenyek, dallamosak, tetszetősek. A második dal amolyan tika-tika alapú thrash, látom is amint előkúszik a fekete sztreccsfarmerem a szekrényből és rámtekeri magát, hogy vegyem fel azonnal.

No, akkor én most indítok megint az első dallal, nem lehet erre nem headbangelni egy kicsit. Jó lenne ezt a három számot egyszercsak egy nagylemezzé dagasztani, nem?..
Demót innen rendelhettek, béna marketingszöveggel azt mondanám, hogy ha igazhitű thrasher vagy, akkor lenyakazlak, ha nem rendelsz, de nem mondom, mert ez béna, viszont tényleg lenyakazok mindenkit, aki nem rendel.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.