Shock!

június 25.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

New Fight: Demo 2003

Három dalt, plusz egy enyhén szólva "kísérleti" intrót tartalmaz a New Fight zenekartól. Elég fura a hangzás, klattyog, mintha vmi szar minőségű mp3-ból lett volna audio kódolva.

A csapat évek óta létezik a HC színtéren, korábban más néven működtek. Alapvetően HC/metalcore zenét játszanak, kissé hamis gitárokkal, a műfajhoz illő totálisan kaotikus dalszerkezetekkel, torkát kiüvöltő vokalistákkal. Mivel magam inkább a metalcore-t kedvelem, nyilván azok a részletek ragadtak meg inkább. Szívem szerint ezt a vonalat erőltetném, de hát... Bár az is igaz, hogy a metalos témák elég alapriffek.

Összességében olykor fura ritmustörések, egy dalban ezerféle téma keringtetése jellemzi a csapatot, nekem olykor kissé befogadhatatlannak tűnik a dolog, néztem ki a fejemből, hogy milyen megfontolásból raktak x és j, majd s témát egymás mellé. Megfontolták egyáltalán? Mindamellett lehetséges, hogy hardcore rajongóknak pont ez fog tetszeni benne. Az is inkább a metal felé húzza őket, hogy nem két percesek a dalok.

Az viszont tény, hogy ha lemezt akarnak megjelentetni, akkor bika hangzással és rendesen behangolt gitárokkal kéretik azt rögzíteni. És jó dalokkal. Kell még egyáltalán lemez? Véleményem szerint egy demó bőségesen elegendő lenne. Ez a szint még nagyon demós.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.