Shock!

február 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Argó: Se ilyen se olyan / Jel

Az Argó zenekar anno még Oops! néven indult, amíg az a bizonyos egynyári lánytársulat be nem futott, így a fiúknak (és az egy szem lánynak) új nevet kellett találnia.

A zene amolyan a nyolcvanas évek végét, kilencvenes évek elejét jellemző alter-rock, tehát az a sajátosan magyaros rockzene, ami inkább egy, abban az időben jellemző életérzés volt, mint egy hosszú távon életképes és nagyobb tömegeket megragadni képes muzsika.

A 2001-es demót összevetve az újjal (a Jel a frissebb) a Kontroll Csoportos karcosabb irányt egy letisztultabb, inkább a PUF-ra, mint Kispálékra emlékeztető zene jellemzi.

Maga a produktum ebben a stílusban erős, a zenekart még egy demó után stúdióba küldeném lemezfelvétel ürügyén, bár a szövegek egy picit még csiszolásra szorulnak.
A hangszeres teljesítmény kielégítő, Judit nyers, dacos éneke igazából az, ami ebbe a letisztult muzsikába némi erőt, életszerűséget visz.

Hangzás szempontjából a 2001-es anyag az erősebb, míg a 8-as stúdióban felvett Jel című roppant dinamikátlan, steril, a produktumhoz méltatlan, bár ez a típusú zene inkább klubokban életképes, ott tudja igazából megmutatni magát.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.