Shock!

november 26.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Demó tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Daybreak: Waiting For The Angel

Ha nulla infóval, zenekarnév nélkül küldték volna ezt a demót, akkor is azonnal rámutattam volna a térképen Miskolcra. Nemtom, van valami ott a vízben a klór mellett, amitől az emberek furcsa, megtekert, ultraprog művészmetalt kezdenek játszani.

Azonnal az Eclipse és az After All neve ugrott be a dalok hallatán, ami egyrészt nem csoda, Vukovich Gábor gitáros az utóbbiban pengetett jó ideig. Az is tény, hogy míg Oláh Szabiék elmentek már ebbe a futurocknak nevezett, kütyüs irányba, a Daybreak (amely egy régi, demós és csodaszép eftöról dal címe) maradt a fémesebb megközelítésnél.

Sajnos itt is érzem ugyanazt a problémát, ami a többi miskolci bandánál megvan: a nagy művészet közepette elvesznek a dalok. Hallgatni jó az ilyen zenét, van benne sok finomság, agyasak a hangszeresek, trükkösek az egyes dalrészletek, de mikor megnyomom a stop gombot, egyből elszáll minden, egy hangra sem tudok visszaemlékezni. Ilyenkor kéne egy fogós refrén, ami néhol visszatér és segít befogadni a millió ötletet, gördülékennyé varázsolva a nótákat.
A második nótában imádom a spanyolos részeket, maga a spanyol nyelv használata eleve egzotikus, furcsa hatást kelt, ráadásul az akusztikus gitárok is követik ezt a furcsa feelinget, ahogy azt már a Too Many Peace Is demónál megszerettem.

A legnagyobb bajomat meg lehet, hogy máris megoldották a fiúk, ugyanis a demó megjelenése óta énekest cseréltek. Senkár István egyedi akar lenni, ez hallatszik, de sajnos a hamisság is... Ezt az amúgy nehezen befogadható zenét nem még befogadhatatlanabb, néhol disszonáns énektémákkal kéne tovább kavarni, hanem összefogni, dallá komponálni, és előadni a szó eredeti értelmében. Az új vokalista, a Csont zenekar egykori erőssége, László Dániel állítólag erőteljesebb témákat reszel, nos, reméljük, reméljük.
Van multimédia is a korongon, bár sok infót nem tartalmaz, de legalább kis aranyos.

Összegzésként: Agyas hangszerzsenik álltak össze, az alapok már kifejezetten jók, most kell egy jó énekessel felvett anyag, amiben megvan az a bizonyos plusz is, amitől a "jó, agyas dalok"-ból "átütő csoda" válik. Hajrá. Várjuk nemkicsit.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.