Shock!

december 10.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Demó tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Retorzio: Demo 2002

"Engedj utamra, gyilkos futamra!"-lehetne akár az egész anyag mottója is a Gyilkos futam című dal refrénje. Ezek a fiúk aztán nem vesztegetik az időt! Minden különösebb felvezetés nélkül fénysebességre kapcsolnak, és gondolatban visszarepítenek egészen a 80-as és 90-es évek fordulójáig, amikor a thrash metal uralma már kiteljesedett és olyan csapatok nyomultak tiszta erőből a hazai színtéren, mint az Undertaking, a Barbed Wire, a klasszikus demók egész sorát megalkotó Bedlam vagy éppen az első albumainak idejét élő Moby Dick. Először pont az Ugass kutya! illetve a Kegyetlen évek intenzív, nyaktörő tempókkal és váltásokkal teli számai jutottak eszembe a CD hallgatása közben.

A Megtorlás témáira még Smiciék Bűz van nótájának egyes sorait is gond nélkül rá lehet üvölteni... A gyűlöletteljes, vértől fröcsögő szövegeket tipikusnak nevezném. A nyers, bárdolatlan modorú megfogalmazás egy-két gyermetegebb sortól eltekintve nem gázos, ellenben az ének borzasztóan színtelen és erőltetett. A legkínosabb pillanatokat alighanem az Oldódik a méreg hozza, amikor a versszakok alatt mintha valami mondókát skandálna a szegény srác. (Igaz, thrash vokalista legyen a talpán, aki ilyen sebesség mellett is rendesen artikulálva és kellő gördülékenységgel vezeti elő a hosszú, tömény sorokat, pláne magyar nyelven!)

Tudja azonban mindezt a csapat is, mert cserére készül ezen a poszton a továbblépés érdekében. A sebességközpontú durvulás híveinek érdemes figyelni, mert könnyen lehet, hogy a következő demó már nagyot fog szakítani, addig viszont ez az öt tételes, bő negyedórás, Weisz "Kicsi" Laci hangmérnöki segédletével készült thrash villámtámadás is megteszi. Ha jól sejtem, Wackenben ott zúznak majd a Retorzio tagjai is az újjáalakult Dark Angel koncertjén (Náray "Hóhér" Gergely gitáros/dalszerző/szövegíró egészen biztosan)...

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.