Shock!

december 10.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Replugged: Warning

Infóban, kiállításban korrekt demócédét küldött a Replugged zenekar. Az audio felvételek mellett fent van a csapat honlapja (a régi és új változat is), fotókkal és mp3-ban is az összes dal. Mondjuk az oldal egy része még fejlesztés alatt áll, de legalább nem kellett vadászni a biográfiára, helyben van minden.

Megtudhattam, hogy 2001 áprilisa óta létezik a csapat és egy ismerős arcot is felfedeztem, nem mást, mint a Neck Sprain volt gitárosát, Kovács "Kacsa" Zsoltot. Ebből kezdtem sejteni, hogy miféle műfajt képviselnek a srácok. Nem tévedtem. Riffelős, modern metal, bár nem hörgős, hanem énekelős, kicsit üvöltős, tehát ebből a szempontból inkább a nu metalt közelítik meg a srácok. És itt jön a gyenge pont, az ének mondhatni nem az igazi, erőtlen, olyan hangokat akar kiénekelni, amikre nem képes a torka. Ha komolyan gondolja Balázs a dolgot, sürgősen keressen fel egy énektanárt, mert ha stúdióban ennyire nem megy, élőben még rosszabb lehet. (Hányszor kell ezt még demókritikában leírnom...)

Olykor eszembe jutott az előző Strong lemez, Hair stílusában próbálkozik Balázs is. Zeneileg jön a másik érdekesség, említettem a Neck Spraint. No, némelyik riffről meg is lehetne mondani, hogy melyik régebbi Neck dalból származik... Ütős, meg ilyes, de jóval eredetibb ötletek kellenének egy másik zenekar életben tartásához. És még azt is el kell árulnom, hogy bizony elég egyformácska a dalok nagy része.

Sok munka vár itt még a zenekarra, hiába biztosabb itt a hangszerkezelés, és a dalok összerakása is olajozottabb, hiába a fogósság, ha más alapvető hiányosságokkal küzdenek.
A szövegírót viszont tartsák meg!
Remélem sikerül kilépnie a zenekarnak az árnyékok alól egyszer...

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.