Shock!

március 01.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Angelus: Maeror Camenarum

Igényes kivitelezésű demó CD-vel debütál az öt lányból álló együttes, amelyben dobos poszton Mentsik Anita szerepel, ő már a 90-es évek pesti underground metal bulijain is nyomult különböző formációkban! Bemutatkozásnak megfelelő hosszúságú a felvétel és a hangzást is rendben találtam.

Egyfajta sötét és dallamokat sem nélkülöző doomos muzsika a megcélzott irány és ha tartják magukat ehhez a hölgyek (márpedig miért ne tartanák?), akkor hamarosan zeneileg is kellemes színfolt lehet az Angelus a hazai mezőnyben.

Az intro és az Ősi Rituálék megadja az anyag sejtelmes alaphangulatát, de legjobb számként a Play címűt jelölném meg. Itt a versszakok durvulását ügyesen sikerült feloldani a dallamos refrénnel (Bakos Brigittának ott van a hangszálaiban mindkét énekstílus). Elég egyszerű a nóta felépítése, miként maguk a témák is azok, viszont megvan a jó kiindulópont a jövőre nézve.

A magyar és angol nyelvű sorokat koncepciózusan váltogató Mit választanál? is lehetett volna hasonló szintű darab, mert jó ötlet a hörgés és a tiszta ének kontrasztja, na meg a tempók merészebb variálása, ám az egész valahogy mégsem áll össze. De legalább a nótaírás alapvető fortélyaival, az ideális dalszerkezetekkel tisztában van már a csapat, úgyhogy a Maeror Camenarum véletlenül sem puszta kuriózum.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.