Shock!

május 16.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Demó tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Cover: Burokban élsz

A nemrég alakult formációnak eltökélt szándéka, hogy valami új színt hozzon a hazai rockzene palettájára. Saját bevallásuk szerint a Therion bombasztikus hangszerelési megoldásai és a System Of A Down őrült ütemezésekkel teli stílusa gyakorolta a legnagyobb hatást muzsikájukra, illetve ezek keresztezésével próbálkoznak.

Nos, a gépies hangzású intró után beinduló Menekülés nóta először (az Action által is kedvelt) groove-okat és ütemes szövegmondást hoz, majd egy, a régi vágású hardcore-ból eredeztethető témával hirtelen begyorsul. A heves reszelés alá a végén a szinti is bekúszik, de a keverés nemigen teszi hallhatóvá. A Depresszióban már sokkal hangsúlyosabb a billentyű és hallj csodát, a középrészben kisebb kórusbetét is felhangzik (a női vokálért Kállai Anna felel). A dal amúgy nagyban épít a különböző fajta énekhangok váltogatására, bár azt az ordítós-hörgős orgánumot itt akkor is erőltetetten keménykedőnek érzem, ha az élet nagyon sötét oldalát lefestő szöveg ezt kívánja meg.

A címadó dalból az egymásnak felelgető részekből (melodikus ének illetve "vicsorgás") álló refrén érdemel említést, a hat perces Holnap pedig végig a dallamokra alapoz, csak rövid időre váltják fel ezeket a durvább betétek. Azt hiszem, az utóbbi tételben érhető leginkább tetten az örmény származású sikercsapat hatása. Hogy ez eddig fölöttébb szokatlannak, netán meghökkentőnek tűnik? Akkor a záró Conte című számra tessék valamit reagálni! Itt a gyors zenei alapok fölött egy bizonyára sokaknak ismerős olasz slágert hallani Annától, közben pár pillanatra lefékez a banda, ekkor a férfi vokalista szövege jön: "Látod, szólni se tudok, de indulok hozzád, te édes kis szőke. Látod, szólni se tudok, de én ezt elismerem..."

Még véletlenül sem akartam senkit kigúnyolni, tényleg ilyen a nóta! Persze lehet, hogy a két dolog koncepciózusan összeköthető, ám csekély olasz nyelvi ismereteim miatt valóban csak találgathatok... Nem egyszerű feladvány ez, szó se róla, de a zenekari infólap szerint egy őszi turnét (a Bomber és a Cool Head Clan társaságában) máris sikerrel abszolvált a Cover.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Wendigo - Gödöllő, Trafó, 2004. október 8.