Shock!

június 22.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Inseason: Crying Idols

A semmiből bukkant elő a budapesti Inseason (legalábbis ha jól sejtem, bpestiek). Igaz, a zenekart alapító tagok nem egy zenekarban megfordultak már, fel is sorolom, úgy könnyebb lesz beazonosítani őket. Németh Attila (gitár, ex-Atropos, ex-Meothys), Fekete Szabolcs (dob, ex-Anxious, Dark Clouds), Szabó Szilárd (basszusgitár, ex-Anxious, ex-Dark Clouds, ex-Meothys) és Köhler Ágnes (ének, hörgés, ex-Meothys).

Igen, jól látjátok, egy leányzó hörög itt. Meg énekel néha. Egyébként első blikkre meg nem mondtam volna, hogy nem srác a hörgős, elég brutál hangja van, ami azért is meglepő, mert anno még Gödöllőn egy koncerten elém penderült egy gigantikus hajhosszúságú (hosszabb a haja, mint az enyém, hehe), nem túl brutális külsejű lány, hogy megkaptam-e a demót. Nem kicsit lepődtem meg, amikor fejben hozzápasszintottam a hangot a külsőhöz.

No, idén nyáron Lipták Andrásra cserélték a basszusgitárost (D/H/R), aki még samplereket is hozott magával, ami csak a most készülő EP-n lesz hallható, itt még nem. Nyilván, ez a demó 2003 decemberében készült a Denevérben, demónak tisztességesen is szól, három dal és egy intro található rajta. Ez az intro teljesen jó, nincs túlnyújtva, illik a zenéhez és érdekes is.

A zenéről nem esett szó, de lehet sejteni, hogy nem glam rockot nyomnak, hanem svéd dallamos death metalt, leginkább az Arch Enemy hatását érzem, főleg a gitártémák és persze Ágnes hörgése miatt. :) Na jó, azért az Arch Enemynél színesebb zene, legalábbis igyekeztek a korlátokat tágítani, ami tetszett és remélem folytatják. De mindenképpen egyfajta súlyos, masszív világot próbálnak a magukévá tenni. Sok dallamos gitárszólóval, ami fontos részét képezi a daloknak.

Érdekes, hogy pont az utolsó dal a legsokrétűbb, legérdekesebb, ennek ellenére mégis ennél érzem, hogy ez nem ért még össze teljesen, lehetne még gyúrni, szétesik helyenként, pedig nagyon finom nótát lehetne ebből faragni. Fura módon mégis ez tetszett a legjobban.

Ágnes a hörgés mellett próbál operás vokálokat is hozni, na ez az, amit szerintem nem kellene erőltetni, nagyon alap hangja van és a témái is szokványosak, és valahogy nem érzem a zenéhez illőnek, meg amúgy is van ilyen már sok zenekar, sőt, egyre több. Nem kellene a sorba beállni sokadiknak. Ilyet is ritkán mondok, hogy maradjon csak a hörgés... Meg a szavalós szövegmondás esetleg. Viszont az angol kiejtésen lenne mit finomítani.
A zene teljesen rendben van a maga műfajában, kellően masszív, jók a témák, riffek, fogós is, a dobos lehetne még fantáziadúsabb, a cineken játszhatna többet.

Kíváncsi vagyok a samplereket miképp fogják használni, ha a dalok minőségben maradnak ilyenek, mint a demós nóták - és miért ne maradnának, sőt, remélhetőleg fejlődtek azóta - akkor a súlyosabb zenék kedvelői nagyon örülhetnek az Inseasonnek. Ja és remélem az a fajta csapat, amelyik feltúrja a színpadot, az illene ehhez a zenéhez.
Kíváncsian várom az EP-t.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.