Shock!

június 18.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Manikin Faint: Green Is Not Your Enemy

A cím hallatán kapásból valami joint-reklám jutott eszembe: "a zöld nem az ellenséged", hehe...
Egyébként hagynak ám teret a fiúk a képzelgésnek és a találgatásnak, hiszen a cd borítójában a dalcímeken és a tagok becenevein kívül nincs túl sok infó.

A korongon egy elég alap multimédia található (tulképpen egyetlen szövegfájl és négy elmosódott fotó, amin gondolom a zenekartagok láthatóak, és amennyire ki tudom következtetni, mindegyikük homo sapiens fajba tartozik).
Egész pofásan szól az anyag, persze csörög azért a cin meg ilyes, de demóhoz képest a lehető legjobb, van benne izom meg hasonszőr.

A zene pedig... Hűha, ember legyen a talpán aki be tudja kategorizálni. Az első dalban (practiced bravado) after all helyenként, ordítozósabb, riffelősebb részek és lazább, akusztikus-jellegű körök váltják egymást, aztán néha átmegy az egész nu metalba, majd old school alternatívba. A vokalista (endru becenévvel) próbál sokszínűen énekelni, bár azért még messze van egy Oláh Kju Szabi szinttől, mindenesetre a próbálkozás dicsérendő.

Ha nem látnám a borítékon az esztergomi címet, lazán miskolcinak titulálnám a bandát. A második nóta (shiverin' rews - ami a harmadik track, mert van egy intro is) amolyan alterosabb késői Faith No More ízzel indul, de van benne egy adag fű is. Ezért lenne a cím? Hm. Az ének is átvált amolyan dél-texasi söráztatta fílingbe. A sunset floor címmel megáldott négyeske már jazzes-alteros-miskolciborultas elszállás, helyenként perkával, nyugis énekkel, a záró halflit pedig megint a karcosabb vonalat viszi, hol Varso, hol megint afteról, bár kevésbé nyakatekerten.

Fura egy csapat ez az Elájulós Manöken, képtelen vagyok beskatulyázni őket, és ez nem feltétlenül baj ám. Ötletes a borító is, egy pszichedelikus "izé" van rajta, amolyan nonfiguratív rajz, szokni kell de teccik. A dalok hosszát másodpercben adják meg, minden kisbetűs, és ez a minimál info is inkább érdekes mint zavaró.

A cd-n a dalszövegek azért elolvashatóak, bár pl. a nyitó nótáról csak annyit tudhatunk meg, hogy a Max Payne címezetű PC-s játék inspirálta a sorait. Hm. A 2002-ben alakult csapat most kiadót keres ezzel az anyaggal, mely egyébként negyedik demójuk. Szerintem mocorog bennük valami, és nem egy alien-embrió. Legyünk szépen kíváncsiak.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Wendigo - Budapest, Pesti Est Café, 2004. május 15.