Shock!

május 22.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Demó tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

In Grey: XII

Lemezelőzetes demóját küldte el az In Grey Svédországból. A csapat tekintélyes múltra nézhet vissza, '92-ben alakultak, nem taglalnám a hosszú történetet, aki akarja, megnézheti a honlapjukon. Az elmúlt hosszú évek alatt kiadtak egy rakás demót, meg egy cd-t 2003-ban, utána megint csak promókat, és idén az új lemezt, amiről egyelőre nincs infónk.

A zene gót metal, inkább a Sentenced-vonalon - ha már szegények feloszlanak, legyen utánpótlás. Az énekes hangja nekem nem tűnt túl megnyerőnek, egyrészt túl modoros, másrészt nem túl biztos a hangja helyenként, kimondottan hamiskás, ami azért ciki ennyi év zenélés után. Az még elnézhető, hogy túlságosan előrekeverték a hangját, mintha külön életet élne, nem olvad össze a zenével egyáltalán, hiszen ez demó.

A zene teljesen kellemes doom/gót témákból áll, noha irdatlan nagy egyéniséget nem fedeztem fel bennük. Fülbemászó, van normális refrén is a dalokban, ami ennél a műfajnál elengedhetetlen, a szinti is hangulatos szőnyeget hoz. Kicsit túlságosan klisé-használó csapatnak tűnik, érzik mitől lesz szívbemarkoló egy-egy dalrészlet, de nem dobtam el magam összességében ettől a négy nótától. Elmentek a fülem mellett. A gitároknak is nagyobb súly, dinamika kellene, de majd lemezen nyilván meglesz ez is.

Az utolsó dal kicsit melankolikusabb, inkább a My Dying Bride-ra hasonlít, sőt. Nagyon hasonlít. Csak azért közel sem annyira apokaliptikusan elkínzottak, mint a haldokló menyasszonyék.
Nos, ebből akár még lehet bármi is, noha az kicsit riasztó, hogy '92 óta csupán erre futotta.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.