Shock!

november 26.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Demó tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Dim Vision: Aether

Érdekes intróval kezdődik a Dim Vision második demója. Emlékeim szerint egyfajta borultabb, melankolikus death metalt játszottak, na most itt rögtön megleptek a begyorsult tempókkal és egyfajta öblösebb hörgéssel.

Hozzáteszem javukra vált a fejlődés, naná. Még a dal végén picit belassulnak, de ez már inkább hangulatkeltő rövid elem, mint fő téma.

A dobos is sok kétlábdobos témát hoz, nem hagyják lankadni a figyelmet. Ki akarnak törni az atmoszférikus világból és életszagúbb területre igyekeznek, úgy érzem.
Sajnos a felvétel tompább, mint az előző, el is vesznek a gitártémák, nem borzasztó azért, de mikor egy-egy gyors riffbe belevágnak és a dobos is csépel mindent, amit ér, akkor bizony eléggé összemosódik a zene. A lábdob is nagyon puffogó szegény.Pontatlanságok még mindig akadtak a nótákban, de már nem olyan zavaróak, mint az első demónál. A körítés is teljesen rendben van, bár ez lenne az általános a zenekaroknál...

Még mindig útkereső csapatként tartom számon a Dim Visiont, habár nagyot fejlődtek zeneileg és a hangszeres teljesítmény tekintetében egyaránt. Kicsit karakteresebb dalokat várok legközelebb tőlük, a hörgést most nagyon egysíkúnak, szegényesnek éreztem a zene mellett. A dalszerkezetek egyelőre nem túl kiforrottak, néha mintha csak úgy hasraütésszerűen raktak volna össze egy-egy számot. Ezt főleg a harmadik nótánál éreztem. Ha vegyítik a gyorsabb témákat a lassultabb, borultabb dolgokkal, abból simán kisülhetnek még jó dolgok, de ehhez még agyalni kell sokat és ráérezni az igazi irányra.
Addig is az Aether egy korrekt lenyomat a csapattól, hogy hol tartottak 2004-ben.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.