Shock!

április 16.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Bearfood: Töredék

Macikaja, tök aranyos zenekarnév, mondjuk az egyik gitárost Medve Tamásnak hívják, szóval valószínűleg innen ered az elnevezés. A csapat cirka 4-5 éve nyomul (szokásos tagcserékkel, blabla), jelen demójuk 2001 novemberében készült.

A zene alapjaiban a Sabbath-féle riffelést hozza, ezekhez jönnek az azóta az ősöket követő zenekarok hatásai, úgymint C.O.C., Down, Crowbar, ésatöbbi.

7 dal hallható a CD-n, zeneileg egész ügyes, tetszett a gitárosok munkája, ők már érzik ennek a stílusnak a lényegét, a dobos sem rossz - mármint nem az az iszonyatosan technikás, de tudja hol kell húzni egy dalnak - csak az énekes hangját nem érzem biztosnak és elég erősnek ehhez a fajta zenéhez.

Hangképzésre sem ártana elmennie - ha még nem tette volna meg, egy-két helyen hamis, de főleg erőtlen. Kár, mert doomsterek számára ígéretes a Bearfood, pár év múlva nagyobb ismertségre is szert tehetnek, ha elég kitartóak. Mondjuk mint általában a doom/stoner/retro rock bandák, nagy újdonságot ők sem tudnak felmutatni - mondjuk ez a zene nem is erről szól. Az énekes srácnak figyelmébe ajánlom az Isten Háta Mögött zenekart, ott is hangképzésre szorul a srác, de amilyen hanggal most rendelkezik, azt teljes erőbedobással kiereszti, benne van a feeling a csúszkálás ellenére. Mint jelen demón mondjuk az utolsó számban a Bearfood énekes, mely dal pont ezért emelkedik ki a többi közül. Tessék bátran ordítozni. Mint a medve a borítón, legalább annyira.

Nyomdai, igényes borítóval innen lehet rendelni a CD-t ezerötszáz pénzért, de ha kazit küldesz, arra szívesen átmásolják a srácok a Töredéket.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.