Shock!

május 13.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

V/A: Esőre várva

Ugyan szerzői kiadású CD-t tartok a kezemben, mégis a demók közé helyezem, egyszerűen azért, mert négy csapattól 3-3 demós dal szerepel a korongon. 2001 nyarán adták ki a válogatást, de talán még most sem késő megismerni őket.

Elsőként a kecskeméti Hetedik Érzéket hallhatjuk, már olvashattatok róluk nálunk, többször is. A csapat amolyan lightos rockzenét játszik, egy jó hangú énekesnővel, két frissebb dallal, a harmadik már ismerős egy korábbi demóról. Még mindig kellemes zenét játszanak, ha mondjuk a Zanzibár helyett őket népszerűsítenék, jobban érezném magam.

A Jerrybo is dallamos rockzenét játszik, eddig még nem volt szerencsém hozzájuk, kicsit olyan 90-es évek eleji feelingje van, mármint az akkori magyar rockzenekarok játszottak hasonló zenét, az első dal tőlük legalábbis ilyesmi. A második dal kicsit lendületesebb, a harmadikban aztán végleg átmennek riffelősbe, és ez tetszett a legjobban, feelinges, itt elcsíptek valamit.

A Kérdőjel hangulatos szoftos rockzenéjét több helyen elemeztem már, itt is csak ismételni tudom magam, korrektül megírt dalok, jó énekes, kedves szövegek. A Szép szavak c. dalban a nyolcvanas évek nagyobb magyar rockzenekarainak a hatását érzem. Egyébként sok helyen kakukktojásnak tartják őket, mármint mit keresnek egy alapvetően metal újságban, mondjuk azt, hogy pont határeset a zenéjük, és az egy dolog, hogy nincs tökig betorzítva a gitár, attól még lehet valami érdekes. A Kérdőjel ilyen, bár a zenekar nevével még mindig nem tudtam megbarátkozni.

A negyedik csapat, az Eddison Square Garden is ismeretlen volt számomra, ők a legmetalosabbak a lemezen, tipikus magyar régebbi típusú heavy metalt játszanak, néhol progresszív hatásokkal. Az énekes inkább csak bátran énekel, mint jól. A harmadik dal tőlük instrumentális, amiből kitűnik, hogy gyakoroltak már pár órát a hangszeresek mindahányan.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.