Shock!

november 30.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Zord: 2002

Ha azt mondom Zord, elég kevesen kapják fel a fejüket a név hallatán. De ha azt mondom Atomic, akkor már többen. A Zord a szép és kevésbé szép időket megélt Atomic romjain alakult. Az már csak nagyon halványan rémlik, hogy az Atomic milyen zenét játszott, de szerintem eléggé eltávolodhattak a régi iránytól.

Beszéljünk a Zordról. Ebből a névből sejteni lehet, hogy nem bárgyúskodnak, biztos valamiféle riffelős, súlyosabb zenét játszanak. Ami így is van. Hárman alkotják a csapatot (Bencsik Dávid - dob, vokál, Jakab Viktor - basszusgitár, ének, vokál, Perényi Dénes - gitár, ének, vokál, illetve Rockinform munkatárs), a demó 5, angol nyelvű dalt tartalmaz, a zene elég egyszerű, kb. két-három riffből áll egy szám, érezhetően a húzósságra koncentráltak, hogy koncerteken minél nagyobb beindulás legyen rájuk.

Biztos van is, viszont így otthon hallgatva elég egysíkú ez a szinte egy hangos zsezsegés 5 dalon keresztül. Még akkor is, ha néha megpróbálják billentyűkkel, samplerekkel feldobni a hangulatot. Zeneileg a Prong és a Die Krupps ugrott be, a dobos is groove-osan játszik. Nekem valami nagyon hiányzik a zenéből, amire felkapnám a fejem, méghozzá az igazi dög. Továbbá ilyen minimál riffelésből arra vagyok kénytelen következtetni, hogy eléggé behatárolt a gitáros tudása, tíz perc alatt be lehet vágni az egész demót jobbra-balra.
Aki a zúzós, egyszerű zenéket kedveli, az tehet egy próbát vele, a kiugráshoz viszont még nagyon kevés.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.