Shock!

május 16.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Casketgarden: The Non-Existent

Na, most aztán jól megvádolhat mindenki, hogy hazabeszélek, mert Tóth Balázs, a CasketGarden gitárosa hozzánk írogat egy ideje, pedig a zenekart jóval előbb kedveltem meg, minthogy. És mivel nem kellett az eddigi demóikban csalatkoznom - na jó, az előzőnél egy kicsit megijedtem, hogy hevimetalosodnak, de szerencsére nem - sejtettem, hogy az új dalokat sem fogom utálni.

Nem is. A promóciós céllal készült korongon 3 dal található, az eddig tőlük megismert svéd dallamos death vonalon, főleg az At The Gates and co. nyomdokain. A cél a kiadókeresés ugyebár és most nem kell azt mondogatnom, hogy még jó lenne a próbateremben csiszolgatni a dalokat meg ilyes, mert fel lehetne őket vállalni, simán.

Tehát tepernek, mellette dallamosak a riffek, a szólók sem rosszak (szintén dallamos, de ügyes és fülbemászó darabok), a vokalista hörög, a dobos nyomja ahogy belefér. Igazándiból az egyetlen kifogásom a dobost illeti, sokkal több pörgetés illene a zenébe szerintem, amikor csak csépeli a pergőt ütemesen az nem igazán szimpatikus - bár lehet, hogy csak a pergő hangja lett túl kopogós. A hangzás amúgy tisztességes, a gitárok a stílushoz illően mormogósak-öblösek, egyébként a Denevérben vették fel júniusban, 3 nap alatt. Demónak teljesen oké.

Mondjuk hallottam már rendes albumot jóval gyengébb hangzással, szóval...
Mind a három dal leteperős típusú, de a második (The Day When Silence Died) végén az a kis belassulás az nagyon fájintos, meg a harmadikban (Scar) a "lassabb" headbanga' részek mondhatni eléggé felpörgettek. Egyre jobban érzik a srácok ezt a stílust, szinte a vérükben van, de tényleg, itthonról nem igazán hallottam ezt a fajta zenét, ilyen minőségben meg pláne. Sőt.

Az előző demóhoz képest annyi a változás a tagokat illetően, hogy Őri Gábor személyében új bőgőst szereztek be.
Aki kedveli a jófajta dallamos death metalt vagy thrash őrült, meg aki szereti ha egy zene legyalulja két pillanat alatt, azoknak feltétlenül ajánlott a CD.
Figyeljünk oda a CasketGardenre, még okozhatnak meglepetéseket. Itt kérem energiák tombolnak. Kitörőben lévő energiák. Már csak egy kiadó hiányzik, hogy szabadon tombolhassanak.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.