Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

CD kritika tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

CD kritika

Oceans Of Sadness: For We Are

Oceans Of Sadness: For We Are

Melodikus black/death metal ez is, csak éppen Belgiumból, tehát hörgés, gitárok, szinti a Tiamat, Cradle of Filth, Dimmu-vonalon, erős klasszikus metal beütéssel, amit leginkább a gitárok képviselnek, mind riffelés, mind szólók tekintetében.

 

Obscenity: Intense

Obscenity: Intense

Durva, technikás death metalt játszanak az oldenburgi fiúk, és nagyjából ez minden, ami a lemezről elmondható. A név unalmas, a logót egy esztétikavizsgán kettessel átcsúszott rajzoló formálta cirkalmasra és unalmasra, a borító számítógéppel készült, béna, és... igen, unalmas, úgy van. A zene is pont ilyen, csak még sokkal inkább.

Obliterate: The Feelings

Obliterate: The Feelings

Komoly hazai underground arcoktól tudom, hogy pl. a szlovákiai metal élet semmivel sincs elmaradva a magyartól, sőt... Jómagam nem igazán vagyok kompetens a témában, de az a tény, hogy egy kis helyi cég képes albumokat kiadni és a nemzetközi porondon is képviseltetni magát, nem keveset árul el.

40Grit: Heads

40Grit: Heads

40Grit, gyenge egy név, még a borító is ronda, de lássuk belülről. A köszönetrovatban számos kedvenc, illetve számomra szimpatikus zenekart soroltak fel, nocsak, talán nem lesz olyan rémületes a zene. A Machine Head ugrott be azonnal - mi más? -, mert ugye ők bukkantak fel úgy nagyjából először ebben a stílusban, belőlük nőtt ki a Skinlab is, plusz...

Newborn: In These Desperate Days We Still Strive For Freedom

Newborn: In These Desperate Days We Still Strive For Freedom

Ez az ötszámos EP még a Catharsisszal (akik nemrégiben feloszlottak - R.I.P.) közös split előtt jelent meg Jakab Zoliéktól. A két anyag között eltelt idő annyiban érződik, hogy a Freedom nótái kevésbé sűrűek, komplexek, vagyis hamarabb befogadhatóak. Így is rengeteg dolog történik azonban egy-egy számon belül és ami szintén nem kis szó, mindegyikbe...

Neural Booster: Ingorant Indifference

A miskolci banda a hazai death/grindcore mezőny egyik képviselője. Ennyire bika hangzással rendelkező magyar grind anyagot még talán nem is hallottam. A mélyre hangolt hangszerek, a vágtató dob a fanatikus énekkel együtt brutál összhatást produkál. Furcsa, de egyik kedvencem a visszafelé operáló (majdnem szó szerint, he-he) S.L.I.A.N., beteg hangul...

Orange Goblin: The Big Black

Orange Goblin: The Big Black

Gondolom, mindenki ismeri azt az érzést, amikor szeret egy bandát és sokat vár az adott csapat új lemezétől, de végül csalatkoznia kell, egyrészt a felfokozott várakozás, másrészt a gyenge teljesítmény miatt. Az új Orange Goblin számomra egy ilyen korong - sajnos.

Paul Gilbert: Alligator Farm

Paul Gilbert: Alligator Farm

Paul Gilbert körbevette magát krokodilokkal és összegitározott egy szólólemezt. Indul rögtön egy mély értelmű cirka egy perces, a Green Daytől is származtatható nótával, kezdtem sejteni, hogy maga a zene is olyan lesz, mint a borító: idétlen és erőltetett.

Mrs. Hippie: Lotus

Mrs. Hippie: Lotus

Aktuális promócsomag megérkezik, nézem a rémületes borítót és a teljesen ismeretlen zenekarnevet, rögtön találgatni kezdek; ez hót zicher valami 16 évesekből álló újabb truemetal csoda, így persze utoljára hagyom a sorban, majd végül - ha fanyalogva is - elkezdem hallgatni és pár másodperc múlva jön a döbbenet: ez meg mi a szösz?!

Nocturnal Rites: Afterlife

Nocturnal Rites: Afterlife

Kész, ennyi, ha folytatódik ez a mostani - tegyük hozzá: meglehetősen ijesztő - trend, azt hiszem, javasolni fogom Szilvinek, hogy vegyen fel a Shock!-hoz egy truemetal-szakértőt. Majd valahogy elviseljük ostorszíjjal szűkített bőrnadrágját, fekete selyemingjeit, ritkás bajuszkáját és focistafrizuráját, vagy bármilyen tetszőleges vizuális istencsap...

Morgul: The Horror Grandeur

Morgul: The Horror Grandeur

Ilyen névvel kizárólag black metalt lehet csinálni. A kezdetekben kéttagú norvég formáció két album megjelenése után kapott tavaly szerződés a Century Mediától. Személyes problémák miatt azonban a dobos Hex otthagyta társát, így Jack D Ripper (hú, de szar név) egyedül folytatta ténykedését, melynek eredménye az idén megjelent album.

Mob Rules: Temple Of Two Suns

Mob Rules: Temple Of Two Suns

Második lemezénél tartó német zenekar a Limb Music istállóból, a felvételeknél közreműködött Sascha Paeth és Miro - na, vajon milyen stílus lehet ez? Úgy van, már hallom is a helyes választ: tradicionális európai (leginkább persze germán) heavy metal. Erről van szó!

Cadaveres De Tortugas: Salvo Karma

Cadaveres De Tortugas: Salvo Karma

A harmadik. Elárulom előre, hogy magasan a léc fölött. Azt is elárulom, nem számítottam arra, hogy ennyire. Megtalált, eltalált, betalált, magával rántott, írhatnék ezer klisét, de nem akarok, csak annyit, hogy a CDT átesett a pubertáson és férfias külsőt öltött. Mármint zeneileg, értitek...

Messenger: Élsz, ahogy élsz

Messenger: Élsz, ahogy élsz

Igazán nem panaszkodhatnak a power/thrash hívők, hiszen a debütáló Pokoli világ után nem sokkal a kaposvári Messenger Élsz, ahogy élsz címmel újabb 11 nótát zúdított a rajongókra. Méghozzá el kell ismerni, sokkal-sokkal jobban sikerült, mint az első album. Valahogy lendületesebb, izmosabb, keményebb, és nem csak a jobb hangzás miatt.

Mental Ground Zero: Microcosmic Grooves

Rózsaszín tarajos leányzat + 3 konszolidált fiatalember. Ebből mi sül ki? Őszintén szólva másra számítottam, amolyan nyers, punkos rockzenére. Ezzel ellentétben dallamos, populárisnak mondható zenét rejt a korong, inkább indie rock, mint bármi más.

Bounz The Ball: Companeros De Vida

Bounz The Ball: Companeros De Vida

A közelmúltban a Superbutt koncertezett együtt ezzel az osztrák társasággal, így jutott el hozzánk a Bounz The Ball híre, majd CD-je is. Sajnos nem alakult ki túl jó véleményem a csapatról. Sokan játsszák ezt a fajta nyomulós streetcore-t és ha csak kicsit is alacsonyabb színvonalon teszi ezt valaki, már meg is ette a fene az egészet.

Maximum Indifference: The Transmutations Of Supposed Angels Or Beings That Were Once Girls

Maximum Indifference: The Transmutations Of Supposed Angels Or Beings That Were Once Girls

Felteszem, nem sokan hallottak fenti zenekarról, pedig nem csak azért érdekesek, mert iszonyú hosszú lemezcímmel illették meg jelen CD-jüket. Ha egy mondattal kellene jellemeznem a zenéjüket, talán annyit mondanék, hogy simán beillenének az InsideOut kiadó profiljába.

Zebulon / Santoro / Mantaray / The Spitts

Nem tudom, ki hogy van vele, egy "Ilyen Srácokat Dugtam A Börtönben, Mint Te Vagy" nevű lemezkiadóval szemben bennem óhatatlanul bizonyos elvárások ébredtek, ezek között azonban semmiképpen sem szerepelt az, hogy tökéletesen kiszámítható hangzású promólemezekkel öntsenek nyakon.

Malevolent Creation: Envenomed

Malevolent Creation: Envenomed

Nem is olyan régen hallottam a csapat egyik nótáját egy ismerősnél, akkor csak felmerült az agyamban, hogy ez nem is rossz, de aztán ennyiben maradtam. Aztán a kezembe került az Envenomed című vadiúj korongjuk, és nekiálltam hallgatni. Ugyanezzel a lendülettel tettem is félre, egyrészt amiatt, mert az első nóta egy Slaughter Of The Soulos At The Ga...

Eisregen: Leichenlager

Eisregen: Leichenlager

A német black/death csapat újabb germán nyelvű opuszai napvilágot láttak. Állítólag baromi gusztustalan szövegeket bírnak írni, én csak annyit vettem észre, hogy rég láttam ilyen visszataszító borítót, mint az övék. Felteszem, a szövegek sem finomkodnak.

Ankou: Majd kiderül

Ankou: Majd kiderül

Erőteljesen slágeres irányt követ az Ankou nevű csapatocska, akik egy Nyershez hasonló punkba hajló elegyet alkottak. Hangulatos, bulis zenét tartalmaz a 11 nóta, nem ritkán slágergyanús szerzeményekkel.

The Lord Weird Slough Feg: Down Among The Deadmen

The Lord Weird Slough Feg: Down Among The Deadmen

Valaki emlékszik a Maiden Killers lemezére? Naná. Gondolom, vagyunk jó páran, akiknek kapásból beugrik a 80-as évekbeli jellegzetes hangzás. Nos, ezt kapjuk vissza ettől a marha hosszú nevű bandától is.

Linea 77: Too Much Happiness Makes Kids Paranoid

Linea 77: Too Much Happiness Makes Kids Paranoid

Citromsárga borító, hátul öten, olaszok, egyikükön olyan Adidas tréningfelső, amit én még elsős gimis koromban kaptam Karácsonyra, és az testvérek között is van vagy 14 éve. (Meg is nézem a szekrényben, ott van még, nem volt szívem kidobni, hátha jó lesz még valamire, nos, itt az alkalom, lehetek vele Linea 77 fan például.) Másik ember zenekarból é...

Agents Of Oblivion: Agents Of Oblivion

Agents Of Oblivion: Agents Of Oblivion

Az amerikai Agents Of Oblivion southern rockja nem éppen eredeti, tele countrys, bluesos beütéssel - elég fárasztó darab. Ami érdekessé teheti a hallgató számára azt Dax Riggs ex-Acid Bath frontember szolgáltatja.

Dies Ater: Through Weird Woods

Dies Ater: Through Weird Woods

Második albuma ez az 1994 óta létező német melodikus, gótikus black metal csapatnak. Gyors, technikásan komplex, bivalyerős gitárzene, károgós énekkel.

Kamelot: The Expedition

Kamelot: The Expedition

Kamelot rajongók! Döbbenet! Az új lemez borítója barna!!! Igen, jól értitek: barna, tehát nem lila. Azt hiszem ez csak azért lehet, mivel egy koncertlemezről van szó, és nem a következő sorlemezről (ami mellesleg éppen a napokban készül egy németországi stúdióban. A producer ismét Sascha Paeth (gitár, basszusgitár: Rhapsody, Angra, Heavens Gate, Lu...

Lacuna Coil: Halflife

Lacuna Coil: Halflife

A Halflife-ról nekem speciel egyik kedvenc PC-s játékom jut eszembe, így most megpróbáltam elvonatkoztatni az agyas gyilkolászástól a gótikus metal (vagy ilyesmi) irányába. Fenti olasz csapat hazánkat is megjárta tavaly a Grip inc. előtt, egész korrekt zenét játszanak, de még nem az az "eldobom magam a színpad előtt" típusút.

211. oldal / 224
Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.