Shock!

december 10.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Demó tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Neverland: Demo 2003

Igényes kiállítású két számos demó cd-t kaptam a neverLAND zenekartól, akikre már régóta kíváncsi voltam.
Nem, ez nem metal. Van gitár persze, riffek is, de alapvetően elektronikus a zene, a dob sem élő pl. (érdekes módon illik is ez így, ebben a formában az egészbe) meg rengeteg az apró puttyogás, effekt, meg vezérmotívum is ami szintiről jön.

Amolyan dark/elektro/rock keverék ez, és még csak azt sem lehetne mondani rá, hogy olyan mint a Samael vagy az elektronikusabb Moonspell és társai, mert az ének teljesen más itt, mint külföldi társaié.

Az ének miatt egy kicsit a magyar alternatív/elektro vonulat ugrott be, furcsa is néhol Medve Balázs magasabb tónusú hangja ehhez a zenéhez. Ráadásul a dalszövegek sem könnyítik meg a dolgát, nehéz ezeket a sorokat hangsúlyozni énekben, a stilizálást is fejleszteni kellene (gyémá-hánt, csábí-hít, stb). Talán egy kicsit rekesztett, még "hisztisebb" stílussal is meg lehetne próbálkozni énekileg, ha a mélyebb hangok nem mennek - ez adottság kérdése. Esetleg ki lehetne próbálni egy kifejezőbb, mélyebb hangú énekest.

Annyi bajom van a zene egészével, hogy még egy kicsit olyan "összefolyós" minden, értem ezalatt, hogy a két dalban egyformácskák az énektémák, hiába az egyik dal pörgősebb, a másik meg lassabb. Valahogy plusz karaktert kellene adni az egésznek, lehet talán egy igazán megdörrenő hangzás lenne a megfejtés. A két dalban a gitárok sajnos eléggé a háttérbe lettek tolva, meg kellene próbálni igazán megdörrenteni azokat. Úgy, hogy a szintis részek is ugyanúgy dinamikusak maradjanak mellette. Főleg azokon a helyeken, ahol a gitár és a szinti is egyformán fontos témát hoz egyszerre a dalokban. Nem lesz könnyű feladat a helyes arányt eltalálni, de érdemes megpróbálni.

Ez a két dal jó indítás - legalábbis nálam jól indult, korábbi nótákat nem hallottam tőlük - finomításokkal érdekes dolgok születhetnek ebből. Mindenesetre már most igen hangulatos a dolog. Valahogy az az érzésem odafigyelős a neverLAND, elég csak megnézni a demó kiállítását vagy a honlapjukat. Szóval hajrá!

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.