Shock!

március 03.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Demó tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Childhood: Futurama

Öreg rókának számít a veszprémi zenei életben a Childhood, alapvetően metal zenével kezdték "pályafutásukat", majd egy csomó tagcsere közben szép lassan átmentek funkys beütésekkel tarkított Tankcsapdába - legalábbis a Futurama dalainak hallatán elsőre ez jutott eszembe.

A budapesti Akustairben rögzítették a demót, ami azért nem semmi, komoly stúdió, tehát a fa is elég nagy, amibe az a bizonyos fejsze bele lett vágva.
Sajnos a keverés során nem sikerült igazán izmos hangzást összehozni, persze demónak több mint jó, de legyünk maximalisták, ha már Akustair, nem? Az alapot biztos kézzel adagolja Hock Attila dobos (aki egyébként a Stonehenge-es Szabó Kristóf tanítványa), sajnos azonban az ő hangszerén rontott legtöbbet a keverés, szívesen hallgattam volna szebben megszólalva a játékát. A bőgő (Cseh Balázs) és a két gitár (Knolmayer Endre és Gábor) súlyos, lassú riffeket pakol a háttérbe, játékuk pontos, bár még az a bizonyos plusz hiányzik, de lassan biztos meglesz az is. Sajnos az ének elég jellegtelen lett viszont, az a tipikus magyar szőrös torok, az a Lukács Lacis fajta. De valljuk be, Lukács se az a kimondott dalos pacsirta, a Tanksapka lemezeket se a Pavarottira hajazó vokálmunka adja el.

A másik, amin még lehetne srófolni, az a képesség, amivel a dalokból Dalok lesznek. Mert vannak itt verzék, refrének meg szólók, de mégsem vág földhöz semmi, és nem is marad meg a fejemben a kikapcsolás után semmi jellegzetes. Ráadásul a negyedik dallal elindulnak egy olyan túl funkys irányba, ami szerintem elég idegenül hangzik az első három nóta viszonylagos súlyossága után. Oké, ilyennel lehet eladni rockosabb zenéket, de ahogy a dal címe is mondja: "Valami Kéne". Ez a valami reméljük, szép lassan megérkezik, mondjuk a következő demó pár összefogottabb dalában, orrbavágóan jó refrénekben... Én a helyükben a nyitó dalok súlyosabb, de fogósabb irányába indulnék tovább, Hollywoodoo meg Hooligans van már itthon elég, nem kell azt a torzítót kikapcsolni, a prüntyi meg bindzsi maradjon meg a popzenekaroknak.

Kiadót keres a Childhood, és koncertezik is masszívan állítólag. Nos, közben hátha kicsiszolódnak az apró problémák, mert az alapok jók, kíváncsi vagyok, meglesz-e az a plusz a következő anyagon.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.