Shock!

június 18.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Moon Of Soul: Demo 2003

A Moon Of Soul is a meg nem értett zenekarok közé tartozik, lévén nem a legközérthetőbb négynegyedes metalt játsszák. Felvették az új lemezanyagot (sajnos nem tudom hol, az összes infóm csak annyi, hogy mi a demón szereplő három dal címe), magyarul és angolul, hozzánk a magyar nyelvű 3 dalos promó érkezett.

Odacsapnak, aztán átmennek kis finom részletekbe, énekelve, andalítva, aztán ordítanak, riffelnek. A szövegek még mindig különösek - nem átlag metalszövegek szerencsére továbbra sem. Már csak a dalcímek alapján sem lehet ezt feltételezni: Láthatatlan azonosság, Ezernyi hulló univerzum, Titokszülő. Nem mondom, hogy sok értelme van némelyik sornak, de ők biztos tudják miről szólnak.

A második dalban kicsit zavar, hogy a dallamos részek gyakorlatilag tökugyanúgy ismétlődnek, két hang az egész, a zene egészéhez képest többet vártam, maga a dal többet, jobbat kívánt volna. A szövegek ritmikája sem az igazi helyenként, bár ez lehet szándékos, de a harmadik dalban már túl zavaróvá, érthetetlenné válik a dolog. Ettől egy kicsit olyan "iskolás" lesz a dal, mondhatni "magyar metal". Kár.

Pedig zeneileg jó kis nyomasztó, sötét hangulatú a dal eleje, aztán vissza-visszatér ez a motívum, tetszetős. Hangzásilag még kis súly itt ráfért volna a gitárokra. Ha már gitárok, néha akad olyan jófajta Zakk Wylde-os gitárvinnyogtatás, érdekes ebben a zenei közegben, de nem rossz. Egyébként jóval közérthetőbbek lettek zeneileg, mint eddig, nem akarnak mindenáron 654 témát belepakolni egy percbe, dalközpontúbb az egész, ami talán néhány hallgatót közelebb húz magukhoz.

Valahogy mind a három dalnak van egyfajta szomorkás/elkeseredett hangulata, na jó, a másodiknak inkább dühös, mint. És kezdik megtalálni saját hangjukat, ami dicséretes (tehát már nem feltétlenül az jut az ember eszébe róla, hogy x y és z zenekarok keveréke a Moon Of Soul), viszont pont ezért még sok kidolgoznivaló lett hirtelen a zenében. Hajrá!

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wendigo - Budapest, Rocktogon, 2007. április 29.