Shock!

június 18.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Morass: Úgy fáj

Pici boríték, benne tok nélküli írott cd, kézzel írt, nehezen olvasható levél, amiben ott figyel a biográfia. Szó szerinti idézet ebből: "Nem volt pénz, és ebből kifolyólag, nem túl gyakori fellépések dobos, és basszusgitáros cserék, a zenekar szekerének stagnálása jellemezte ezt az időszakot."

Hmm... legalább szekere volt a zenekarnak, az nem rossz azért.

A csapat elvileg 1990 óta létezik, bár 1997-2002-ig megszűntek működni, majd feltámadtak. Terveik szerint még idén meg szeretnének jelentetni egy cd-t, gondolom albumot. Merész gondolatok.

Egy darab számot rejt a cd, 2002. márciusában rögzítették a Denevérben 8 óra alatt, "denevéresen" csörög is a felvétel. A postázás körülményei, az előbb leírtak is jellemezhetik a zenét, ez amolyan "magyar metal".

A srácok saját bevallásuk szerint thrash'n'rollt játszanak. Hol van ebben a thrash? A zene semmi különöset nem rejt, a kezdő riffek Megadeth-esek, majd ezt elfeledve tényleg átmennek a már említett magyar "jellegtelen" metalba. Az ének kicsit punkos, Tankcsapdás, vokál helyett kétszer vették fel ugyanazt az éneksávot és attól kicsit furán szól. Meg rosszul is hangsúlyozza a szavakat olykor a vokalista. A dal hallatán lélekben visszarepültem 1987-be, mert ez olyan. Bár divat a retro, azért ennyire mégsem kellene...

Zeneileg/zenészileg tulajdonképpen korrekt a dolog, nem hamis, nem túl pontatlan, össze is rakták, foglalkoztak vele, az érezhető, csak mégis olyan nagyon semmilyen a végeredmény. Na ezen kellene gyúrni egy kicsit, hogy karakteres legyen valamelyest. A cél itt inkább egy tényleg jó demó kell, hogy legyen, ne szerzői kiadású album. Az egy kicsit korai.
A dalt felbélyegzett boríték ellenében az alábbi címről megkaphatod cd-n.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.