Shock!

június 18.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Muerte: Demo 2002

Muerte, azaz a magyar System Of A Down. Legalábbis szeretnének azok lenni.
2001 óta létezik a zenekar, 2002 szeptemberében vették fel ezt a négy számos demót. Két vokalista van a csapatban, gondolom az egyik az üvöltős, a másik próbál dallamoskodni.

Az első dalnál ami nagyon feltűnt, az a borzalmas angol kiejtés, a pontatlan hangszeresek, a rémesen csörgős hangzás (oké, ez demó mégiscsak), az énekelni nem tudás. Az énekdallam lényege az lenne, hogy ne ugyanazt a témát hozza, mint a gitár. Itt azt hozza, ráadásul hamisan. A gitárszóló is hihetetlenül hamis. Az első dal cirka öt perces, abban nagyjából egy témát variálgatnak, ez így hosszú, nagyon hosszú. Ez nem dal, ez még csak ötletkezdemény.

És a maradék három dal is ilyen, próbálnak extrém metalt játszani, súlyosat, riffelőset, fura ötletekkel variálva, de még nagyon az út elején járnak. Nagyon-nagyon sokat kell még gyúrni ezeket az ötleteket, hogy igazi nóták legyenek belőlük. Meg persze a hangszereket is be kell hangolni olykor, mert attól élvezhetőbb lesz a zene. Sokat kell még együtt játszani is, egymásra odafigyelve, a pontosság elsajátítása érdekében (minden hangszeresnek!).

Az énekelős vokalistának inkább nem kellene énekelnie, legalábbis így most még nem, mert ez így, ebben a formában még borzalmas. No és az angol kiejtést sem ártana gyakorolni, mert ez hunglish, nagyon is. És ugye mindezek után/közben illenék saját ötleteket gyártani, nem épp valamelyik sikeres külföldi zenekar magyar változatát játszani, mert abból nagy dolgok sosem lesznek. Addig is tessék rövidíteni a dalokat, a mostani 4-5 perces témahúzások unalmasak.

A cd-n rajta van egy koncertvideo is, itt még jobban feltűnnek a hiányosságok, főleg a dobosé, aki az alaptémákba úgy begyorsult, mintha húsz birodalmi gárdista kergetné, és még pontatlanabb, mint cd-n. Meg úgy az egész látvány olyan gimnazista-feelinget áraszt. Mondjuk fiatalok nagyon, érthető.
Tudom, ez így kegyetlen, meg gonosz ennyi ömlesztett hibafelrovás, de sajnos itt még nagyon nem tudok mit megdicsérni. Talán majd a következőt. Addig is kitartás és sok munka.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.