Shock!

június 18.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Demó tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Monastery: Promo 2005

A Monastery Misanthrope című lemeze enyhén szólva nem tetszett, az addigi teljesítményeik és kvalitásaik alapján sokkal többet vártam a srácoktól. Most itt az új lemezelőzetes, három számos cucc, amit kíváncsian hallgattam, vajon hozzák-e a korábbi (lemez előtti) színvonalat, vagy csendben elporladnak.

Úgy tűnik, újra élet költözött beléjük, hiszen a Shock című nyitó nóta egy igazán groove-os betonozós dal, amibe még jófajta refrénrész is került. A második (Insomnia) már tufább (mármint olyan lassabban döngölős típusú riffel kezdenek), hozzák azt, ami miatt a Monasteryt kedveltem anno. Van ebben lazább, meg tikatikás rész is, igazán nem lehet unalmasnak mondani.
A harmadik (Hatefull) pörgősen kezd, aztán ismét régifajta death riffeket csempésztek be a nótába olykor. A gyökereiket ők sem tudják tagadni... A dal a legváltozatosabb felépítésű, de energiának nincs híján ez sem.

Furcsa talán ilyet hallani tőlem, de néha még mélyebb fekvésű hörgést is elviselnék a dalokban (bár nem tudom, Frytz vajon mennyire bírná torokilag, hangilag).
A hangzás javult a lemez óta (ez most Bakerys felvétel), de még lehet mit javítani, pl. sokkal erőteljesebb gitársoundot és úgy általában gyomrosabb megszólalást bírnék elképzelni ehhez a zenéhez, sokkal nagyobbat ütne.

Zeneileg most valahol talán a Chimaira vonalán helyezkednek el, a futurista, Fear Factorys elemek eltűntek a zenéjükből, sokkal direktebbek, arcbamászóbbak lettek, mindamellett még mindig őrzik a death hatásokat. Amolyan nu / extrém / death metal ez már.
Jelen pillanatban bizakodó vagyok a csapattal kapcsolatban: remélem a teljes új lemezt is legalább ilyen nótákkal tömködik teli.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Wendigo - Budapest, Rocktogon, 2007. április 29.