Shock!

október 17.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Kultúrshock

Shock! Top 20 - 2006

Shock! Top 20 - 2006

Valentin Szilvia
2006 legfontosabb lemezei


Az elmúlt két évben képtelen voltam egy vagy két „év lemezét” kiemelni, ezért három csoportra osztottam a megjelent kiadványokat. Most is hasonló merényletet készülök elkövetni, azzal a különbséggel, hogy 2006-ban kivételesen sikerült néhány albumot olyannyira megszeretnem, melyeket gondolkodás nélkül helyezek a trónszékre – illetve lett „leg”-album is, ami nem más, mint a Stone Sour második korongja.
 

Nick Cave: Válogatott versek 1984 – 2004

Nick Cave: Válogatott versek 1984 – 2004 Hát igen, pont ez itten a kérdés. Mármint, hogy beengeded-e Nick Cave-et, ezt az ausztrál őrült-zsenit, vagy bevágod előtte az ajtót. Mert ki tudja, mit meg nem tenne veled, ha bejutna. Másfelől viszont, ha egyszer elküldöd, nem jön vissza többet. Mert ilyen típus.

Tudat és ösztön, avagy vérhattyúk és patkányzombik márpedig léteznek

Tudat és ösztön, avagy vérhattyúk és patkányzombik márpedig léteznek Írókat különféleképpen lehet kategorizálni. Az olvasók többsége általában megelégszik annyival, hogy elkülöníti a számára jó, illetve kevésbé jó – mondhatni, kutyaütő – írókat. Ezen belül, vagy épp ettől függetlenül, ki-ki igénye, ízlése szerint csoportosíthatja őket.
Most a saját, személyes besorolásom alapján két fajtát csippentek ki az írók tenge...

Shock! Top 20 - 2005

Shock! Top 20 - 2005

Valentin Szilvia
2005 legfontosabb lemezei


Tavaly már bevált nálam, hogy nem írok pontos fontossági sorrendet az adott évben megjelent kedvenceimről - így a 2005-ös kedveltjeimet is csak csoportosítani tudom. Meg igazából most sem volt egy darab olyan album, amely kizárólagos arculcsapást eredményezett volna, viszont elég sok olyan zene megjelent, am...

Kenyér mindig kelleni fog...

Furcsa szereptévesztésben él a magyar. Ebben az országban ugyanis ha valaki megdicsér valamit vagy valakit, az:

Shock! Top 20 - 2004

Shock! Top 20 - 2004

Valentin Szilvia
2004 legfontosabb lemezei


Mivel idén nem jelent meg sem Slayer sem Nevermore lemez, ezért nincs év lemeze számomra. A viccet félretéve: egyre jobban nem kedvelem sorrendbe rakni, hogy mi tetszett, mert egy rakás zene tetszett, viszont olyan szinten nem döbbentett meg tavaly semmi, ami abszolút első helyezés lehetne.

Harry Potter és az azkabani fogoly (Harry Potter and the Prisoner of Azkaban)

Harry Potter és az azkabani fogoly (Harry Potter and the Prisoner of Azkaban) Sokan örvendenek a rendezőváltásnak és az ebből fakadóan eltérő szemléletnek, mely végül létrehozta a Harry Potter sorozat harmadik darabját. Dicsérik az új látásmódot, megközelítést, képi világot, mely mintegy frissítőleg hatott a varázslótanonc köré épített történetekre.
Számomra ez nem ilyen egyértelműen ünneplendő. Hogy miért, arra tüstént felsor...

Shock! Top 20 - 2003

Shock! Top 20 - 2003

Valentin Szilvia
2003 legfontosabb lemezei


Nos, elszaladt a 2003-as év is, jó gyorsan.
Ilyenkor év elején mindig pánikolok, hogy majd év végefelé nem tudok húsz jó lemezt kilistázni, aztán pedig de. Sőt. Így aztán több került a listába.
Azt viszont mindenképpen megemlíteném, hogy korántsem jutott el hozzám/hozzánk az összes metal lemez, még a jelentőse...

Shock! Top 20 - 2002

Shock! Top 20 - 2002

Valentin Szilvia
2002 legfontosabb lemezei


01. Aebsence : Unusual
02. Korn : Untouchables
03. Pain Of Salvation : Remedy Lane
04. DeadSoul Tribe : Deadsoul Tribe
05. Meshuggah : Nothing
06. In Flames : Reroute To Remain

Shock! Top 20 - 2001

Shock! Top 20 - 2001 Újból elmúlt egy év, tele régóta áhítozott megjelenésekkel, meglepetésekkel és az elmaradhatatlan csalódásokkal. Úgy gondoltuk, megosztjuk veletek tavalyi kedvenceinket - a teljesség igénye nélkül, mivel nyilván nem hallotta mindenki az összes tavaly megjelent albumot. Viktor, Attila és Csaba szorgalmasan sorrendbe pakolta a kedvenceit, Beánál a so...
7. oldal / 7

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wendigo - Budapest, Vörös Yuk, 2007. február 24.

 

Wendigo - Budapest, Wigwam, 2004. október 29.

 

Wendigo - Gödöllő, Trafó, 2004. március 26.