Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Interjú

Symphorce: A nevem Franck. Andy B. Franck

Symphorce: A nevem Franck. Andy B. Franck "A Symphorce a gyermekem, a Brainstorm a családom!" - vallja a mai európai színtér egyik legtehetségesebb énekese, a német Andy B. Franck. Mindkét zenekara a hagyományos értelemben vett power metalt játssza: előbbi lassabb, súlyosabb megközelítésből, utóbbi pedig gyakorta tendál a gyors tempók felé.
 

Everon: „A zenész fantáziája a létező leghatalmasabb hangszer”

Everon: „A zenész fantáziája a létező leghatalmasabb hangszer”

Kellemes meglepetésként ért az Everon Bridge című lemeze, melyet nyáron kaptam a kezeim közé. A csapatról elég keveset tudtam - talán csak a nevüket - de nem kellett sok idő ahhoz, hogy a szívembe zárjam a zenéjüket.

Trinity: interjú sok szmájlival

Trinity: interjú sok szmájlival Életem eddigi legspontánabb interjúját olvashatjátok az alábbiakban. A szenvedő alany a progresszív rockban utazó Trinity zenekar dobosa, Kun Krisztián volt, akit egy nyárias őszi este meginvitáltam ICQ-n egy kis chates beszélgetésre. Remélem, nem volt hiába.

Villon: „Mindig jobbat akarunk csinálni”

Villon: „Mindig jobbat akarunk csinálni” A Villon zenekar elég hosszú ideje koptatja a hazai, főleg a nyugat-magyarországi deszkákat, de Grafitti névre hallgató albumuk még csak idén jelent meg magánkiadásban a Music Works terjesztésével. Ennek apropójából készítettem volna egy interjút velük még nyár elején, de sajnos akkor először technikai okokból, majd az én hibámból, majd pedig mene...

Without Face: a hónap lemeze

Without Face: a hónap lemeze Mondhatni hatalmas léptekkel halad előre az utóbb időben a Without Face. Már a második külföldi kiadót “fogyasztják”, ami akárhogy is nézzük, hazai csapatnál elég ritka teljesítmény - pláne metalban.

Rage: és megint dühbe jövünk

Rage: és megint dühbe jövünk A Peter "Peavy" Wagner bőgős-énekes vezette Rage is lassan fennállásának huszadik évébe lép, bár a szuperzenészek alkotta jelenlegi német-amerikai-fehérorosz (belorusz) tagság, valamint a sokatmondó Unity címmel ellátott idei album már most egy-egy újabb ok az ünneplésre! A Primal Fearrel közös Black Sun Unity turné alkalmával a magyar rajongókat s...

Doomsword: viking csodafegyver délről

Doomsword: viking csodafegyver délről

Igen izgalmas, egyedi színfoltot jelent a mai mezőnyben (és valóban nem csak saját hazájukban!) az olasz DoomSword dallamos doom metal zenéje. Nagy kérdés, mekkora hírnévre tehet szert a társaság ezzel a stílussal, mindenesetre sokat segíthetne az ügyön, ha élőben is kilépnének a közönség elé.

Vanderhoof: hová lettek a 70-es évek?

Vanderhoof: hová lettek a 70-es évek? Amikor a Seattle-i power metal legenda, a Metal Church leállt, a zenekar egykori gitárosa és mindenkori dalszerzője, Kurdt Vanderhoof hirtelen felrántott egy lemezt, amely a 70-es évek feelingjét, érzésvilágát hozta vissza korszerű hangzással, és mint ilyen, üde színfoltot jelentett az akkori mezőnyben. Az ötös a Savatage előbandájaként Budapestre i...

Undertow: német feszítővas

Undertow: német feszítővas Az év egyik nagy ígéretét van szerencsénk bemutatni a Shock! olvasóinak. A német trió zenéje - ha nagyon le akarjuk egyszerűsíteni a dolgot - a Crowbarnak egy groove-központúbb és dallamosabb változataként írható le. Pár szerencsés hazánkfia talán élőben is meggyőződhet majd az Undertow erejéről, tudniillik ők is ott lesznek augusztus végén a Summe...

Messiah's Kiss: „Ragaszkodj a saját dolgodhoz”

Messiah's Kiss: „Ragaszkodj a saját dolgodhoz” Ki mondta, hogy nem jön el az új megváltó? Már itt is van és csókoltat mindenkit! Vannak - nem is kevesen -, akik derekasan próbálkoznak néhány évig az underground színtéren, aztán ha nem jön össze a hőn áhított áttörés, beadják a kulcsot.

Fozzy: rock’n’wrestling

Fozzy: rock’n’wrestling Az egy dolog, hogy ismert és kiváló muzsikusok a kedvenc bandáik számait nyomják, sőt, olykor lemezre is feljátsszák. Olyat is látott/hallott már a világ, hogy zenélésben kevésbé jártas szupersztárok, adott esetben pankrátorok ragadnak hangszert vagy mikrofont. Na de a Fozzy!..

Cadaveres De Tortugas: megtestesült álmok

Cadaveres De Tortugas: megtestesült álmok

Extrém metal zenékben itthon a lassan megszámlálhatatlanul sok éve működő Cadaveres De Tortugas vált az egyik legkomolyabb csapattá. Utolsó két stúdióalbumuk még az addig kétkedőket is meggyőzte, hogy vannak nálunk is ütőképes csapatok, nem kell a külföldről ide sosem látogató zenekarokra várni.

KISS Forever Band: KISS forever!

KISS Forever Band: KISS forever! A KISS Forever Band kis hazánk egyik legnépszerűbb és legrégibb tribute bandájának számít, a zenekar mostani felállásában - a maga majd' 7 éves múltjával - és tavaly októberben szerepelt egy interjú erejéig a Shock magazin hasábjain.

After All: „Számomra sincs olyan, hogy tökéletes”

After All: „Számomra sincs olyan, hogy tökéletes”

Jó munkához idő kell - tartja a közmondás is -, jelen esetben ez teljes mértékben ráhúzható ez a miskolci After All bemutatkozó lemezére, az A.C.I.D.-re, melyre elég sokat kellett várni az érdeklődőknek. Hogy mi történt velük a lemez előtt és mit terveznek mostanában, arról a csapatból a Kris-szel (gitár) és KjU-val (ének) beszélgettem.

Deadsoul Tribe: Bécs-Budapest zenehíd

Deadsoul Tribe: Bécs-Budapest zenehíd

Az év első felében készült telefoninterjú után a Summer Rocks második napján személyesen is sikerült diktafonvégre kapnunk Devont, röviddel a Dead Soul Tribe fellépése után ültünk össze az énekes/gitárossá előlépett "ex-lakájjal" és Rolanddal, a rasztafari basszusgitárossal.

Szeg: reményteljes indulás

Szeg: reményteljes indulás Nem panaszkodhatnak mostanában a súlyos, modern metalzenék rajongói. A régebbi csapatok mellett feltűntek fiatal, illetve már ismert zenekarokból verbuválódott csapatok. Például ilyen az ország keleti feléből származó Szeg is, akik komoly megmérettetésnek lettek kitéve az idei Summer Rocks Fesztiválon. Rögtön a mélyvízbe, mondhatjuk így is. Hogy ő...

Crystal Ball: kristálytiszta jövő

Crystal Ball: kristálytiszta jövő Egészen a Dokkennel közös turnéig tök ismeretlennek számított mifelénk ez a svájci (a plakátokon és hirdetésekben tévesen svédként szerepelt) ötösfogat, pedig szintivel dúsított dallamos zenéjük minőségére nem lehet panasz.

Beyond The Embrace: az elemek ellen

Beyond The Embrace: az elemek ellen Valami mozgolódik odaát. Mármint a tengerentúlon. Már a fiatal srácok is kezdik megunni a vízcsapból is folyó tökegyforma nu metal zenekarokat - akik közül be kell vallani, nagyon kevés az igazán jó.
A Beyond The Embrace fiatal csapat, teljesen ismeretlenek a nagyközönség számára, de a Metal Blade szárnyai alatt talán sikerre vihetik abszolút európa...

End Of Green: punkból a gótika felé

End Of Green: punkból a gótika felé

Ha valaki égető hiányát érezte a darkos/gótikus zenekaroknak, íme egy viszonylag új csapat - legalábbis szélesebb rétegeknek új -, akik egy haldokló világról írtak néhány dalt, és azt szépen meg is jelentették a Silverdust Recordsnál.

Ektomorf: Németországba települve

Ektomorf: Németországba települve A hazai extrém metal egyik legtöbbet elért formációjára, az Ektomorfra már nem tudjuk 100%-osan azt mondani, hogy hazaiak. Ugyanis egy ideje kiköltöztek Németországba, mivel szerződtette őket egy olyan kiadó, amelyik mindent meg is tesz a zenekarért a keretein belül.

Demonlord: hazai fém

Demonlord: hazai fém

A Demonlord második lemezének megjelenését rengeteg igaz metal harcos várta az országban, hiszen talán ők az egyetlen olyan csapat, amelyik végre friss vért csepegtetett a klasszikus heavy metal állóvizébe nálunk, amelyet eddig csak visszatérő régi bárkák bolygattak meg. A Helltrust már egy ideje ott figyel a boltok polcain, ennek kapcsán készített...

Engine: „Valami különös dolog lengett körbe minket a lemezfelvételnél”

Engine: „Valami különös dolog lengett körbe minket a lemezfelvételnél”

Vannak akik az első lemezzel felfedezték maguknak az Engine-t, vannak akik csak a másodikkal. Én már az elsőnek behódoltam, így természetesen érdeklődve vártam merre lép tovább a kettes lemezzel a zenekar. Súlyosodtak, komorodtak. Persze ismét elvarázsoltak.

Annihilator: villáminterjú Joe-val

Annihilator: villáminterjú Joe-val

Úgy tűnik Jeff Watersnek kezd benőni a feje lágya, és szeretné tartósan maga mellett tudni a számára megfelelő zenészeket. Nagyon helyes. Még pár hónap, és az Annihilator a másodvirágzását fogja élni. Mindehhez persze szükséges egy ütős új lemez, ami már a boltokban figyel, és amivel el lehet indulni turnézni Európában, ahogy azt Jeffék tették.

Moby Dick: „Egyáltalán nem a pénz miatt csináljuk”

Moby Dick: „Egyáltalán nem a pénz miatt csináljuk” Újabb nagy visszatérő/hamvaiból feltámadó zenekart üdvözölhetünk a színpadokon, a korai kilencvenes évek egyetlen igazán nagy sikert arató hazai thrash csapata, a Moby Dick is újra csatasorba állt - és ezzel azt hiszem lezárhatjuk a sort, a régi nagy metalzenekarok mind aktívak napjainkban.

Coal Chamber: úton az arénák felé

Coal Chamber: úton az arénák felé A Dark Days remélem sokatokhoz eljutott már, jelen interjú a lemez megjelenése körül készült, az ominózus színpadi verekedés előtt pár nappal.
A köztudottan nem túl bőbeszédű Dez Fafarát hívtam fel, aki a turnébuszban válaszolt néhol személyesebb jellegű kérdéseimre.

Soilwork: Björn dalszövegel

A Peter Wichers-szel készített márciusi interjú után sikerült Björn "Speed" Stridet becserkésznünk, hogy meséljen pár szót a dalszövegekről. Íme.

 

Susperia: „Nem adtuk el magunkat”

Susperia: „Nem adtuk el magunkat” Bő egy év után második lemezével rukkolt ki a jobbnál-jobb neveket felvonultató Susperia. A zene nagyjából az első lemez irányát követi, ami nem meglepő, mert Cyrus, a dalszerző gitáros folyamatosan ontja magából az ötleteket.
28. oldal / 37
Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.