Shock!

április 16.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Interjú

Blaze: élet az Iron Maiden után

Blaze: élet az Iron Maiden után A nagy visszatérő, újrakezdő, magasról a földre pottyanó zenészek egyike az Iron Maident is megjárt énekes, Blaze Bayley. Hogy nem törte meg a váltás, azt első szólólemeze, a Silicon Messiah bizonyította a legjobban, úgy tűnik Blaze is megtalálta végre az igazán neki való zenei világot.
 

Newborn: nincs lehetetlen

Newborn: nincs lehetetlen Sok nagyszerű beszélgetőpartnerünk volt, mióta csak a Shock! létezik, de Jakab Zoli a Newborn zenekarból közülük is az egyik legnagyszerűbb! Túl azon, hogy vele és csapatával állandóan történik valami és mindig készülnek valamire, a srác a gondolatokból is kifogyhatatlan. Következzen a zene iránti tisztelet és a zenéléshez való hozzáállás példás me...

Replika - Ektomorf: turnézáró élmények

Replika - Ektomorf: turnézáró élmények November elején ért véget a Terrorista Turné néven fémjelzett Ektomorf, Replika, Cadaveres De Tortugas közös koncertsorozata. A turné végeztével valamennyi zenekar már a jövőre gondol, melyből kettőt máris sikerült szóra bírnunk. Az Ektomorfból Kovács Laci gitáros, míg a Replikából Csató Péter frontember és Szabó Gergő dobos ült mikrofonunk elé.

Ektomorf - Replika: turnézáró élmények

Ektomorf - Replika: turnézáró élmények November elején ért véget a Terrorista Turné néven fémjelzett Ektomorf, Replika, Cadaveres De Tortugas közös koncertsorozata. A turné végeztével valamennyi zenekar már a jövőre gondol, melyből kettőt máris sikerült szóra bírnunk. Az Ektomorfból Kovács Laci gitáros, míg a Replikából Csató Péter frontember és Szabó Gergő dobos ült mikrofonunk elé.

Nickelback: önrivalizálás

Nickelback: önrivalizálás Európába még nem burjánzott át a Kanadából származó Nickelback sikere, ezért elég keveseknek lehet ismerős a csapat neve. Hogy orvosoljuk egy kissé e problémát, sikerült meginterjúvolni a zenekar énekes/gitáros frontemberét, Chad Kroegert. Szűkszavúsága betudható annak, hogy e-mailen zajlott a faggatózás, de legalább sikerült kihúzni belőle ...

Gire: máris kultstátuszban

Gire: máris kultstátuszban

Úgy tűnik, hogy a makói Gire az utóbbi időben elérte a kultcsapat kitüntető címét, az egyéni hangvételű demók és az enyhén szólva ritka koncertezés lassan valamiféle misztikus ködbe burkolja a csapatot. Gondoljuk néhányan mindezt itt az ország egy másik szegletében.

Catharsis: Brian élete

Catharsis: Brian élete Létezhet más útja a boldogulásnak a mai mindent rágó, fojtogató vadkapitalista világban, mint a konformitás és az anyagi javak örökös hajszolása? IGEN!!! Az amerikai (egészen pontosan a Georgia állambeli Atlantából származó) Catharsis egy tisztább, szabadabb világ üzenetével érkezett ismét Magyarországra, és mind Gödöllőn, mind Szombathelyen meghal...

Bolt Thrower: súlyos csatametal

Bolt Thrower: súlyos csatametal A sokatmondó Honour-Valour-Pride címmel ellátott idei Bolt Thrower album megjelenését a mi szempontunkból nem is lehetett volna fényesebben megünnepelni, mint egy interjúval. Hát összejött! Az se törte le a nagy lelkesedést, hogy Gavin Ward gitáros, aki az "eligazítást" tartotta, nem egy bőbeszédű ürge...

Depresszió: friss vér

Depresszió: friss vér A Depresszió tagjai viszonylag fiatalon kóstolhatnak bele milyen is valójában az igazi rockzenei élet Magyarországon. Alig, hogy befejezték turnéjukat a Tankcsapdával, önállóan is elindultak, melyet év végére ismét egy méreten felüli portyázás követ. A zenekar mindennapjairól Halász Ferenc számolt be.

Sunseth Sphere: külföldi sikerek

Sunseth Sphere: külföldi sikerek Úgy tűnik, határainkon túl is kezdik felfedezni a magyar zenekarokat. Végre. Habár a Sunseth Sphere viszonylag friss név, azért jó pár éves zenei múlt áll a tagok háta mögött különböző formációkban. Most, hogy ilyen szépen egymásra találtak és rögzítettek egy nagylemeznyi anyagot, amit a Hammerheart kiadó piacra dobott, talán sikerül néhány koncer...

Brainstorm: power agyvihar

Brainstorm: power agyvihar

Talán nincs már messze az az idő, amikor úgy kezdhetünk egy Brainstorm lemezismertetőt vagy interjút, hogy "ezt a német power metal ötöst már nem kell bemutatni". Több mint tíz éves fennállása során a csapat nagyobbnál-nagyobb nevekkel koncertezett Európában, egy ízben nálunk is felléptek.

KISS Forever Band: kosztümváltás

Hazánkban talán még nem annyira terjedt el az, az elnevezés, hogy cover-band, pedig számos országban már nagy hagyománya van eme sajátos rajongói projecteknek. Ennek ellenére mi sem maradtunk profi bandák nélkül, két klasszikus formáció klónja éledt fel Magyarországon.

Meshuggah: másképp intenzív

Meshuggah: másképp intenzív Először arra gondoltam, bevezetőnek elég lenne csupán ennyi: Isten felhívott telefonon. De hát annyiféle istenség van. Ugye. Akkor helyesbítek.

Phaidon: lemezre várva

Phaidon: lemezre várva A hajdúszoboszlói Phaidon 1994-ben alakult, jó pár demójukat és számos fellépésüket sajátos stílusuk teszi emlékezetessé. Néhány tagcsere óta stabil és egységes a zenekar felállása, napjainkban pedig már egy konkrét cél megvalósításán fáradoznak, mégpedig, hogy minél hamarabb elkészüljön egy általunk már nagyon várt debütáló nagylemez.

Hetedik Érzék: „Fel kell nyitnunk az emberek szemét”

Hetedik Érzék: „Fel kell nyitnunk az emberek szemét”

Különös hangulatú zenét játszik a kecskeméti Hetedik Érzék. Az utóbbi időben mégsem a zenéjük miatt, hanem a tagcserék kapcsán lehetett hallani felőlük. Kérdezzük meg erről a csapatot!

Freshfabrik: az önmegvalósítás útján

Freshfabrik: az önmegvalósítás útján

Tavaly új fejezetet nyitott a magyar rockzene történelmében a FreshFabrik harmadik, Drive My Hand című lemezével. A súlyos hangzású, igényesen összerakott anyag rendkívül sok pozitív visszajelzést kapott nemcsak a hazai, hanem a külföldi közönség részéről is, mely nagyon sokban segíti a zenekar további munkáját.

Nevergreen: „Egyre több a jó csaj a koncertjeinken”

Nevergreen: „Egyre több a jó csaj a koncertjeinken” Új sötét kor címmel, dupla cd formátumban jelent meg a Nevergreen utolsó albuma. Az albumon a zenekar kicsit elrugaszkodott a sötétebb gótikus gyökerektől és egy emészthetőbb, dallamosabb anyaggal jött elő.

Sear Bliss: az élet sötét oldala

Sear Bliss: az élet sötét oldala

Az utóbbi időkben sok viszontagságot megélt Sear Bliss él és virul, minden ellenkező híresztelés ellenére. Utolsó lemezük, a Grand Destiny után azonnal belevetették magukat a dalírásba, az viszont, hogy mi lesz az új anyag sorsa, egyelőre még kérdéses. A basszusgitáros / frontember, Nagy András válaszolt kérdéseimre.

Edguy: maximalizmus mindenáron

Edguy: maximalizmus mindenáron Szerencsére minket is elért az Edguy frontember Tobias Sammet promóciós interjúhadjárata. A Mandrake lemez ismeretében eleve volt miről beszélgetnünk, de többek között Tobias egyéb zenei tevékenysége is alkalmat adott némi kíváncsiskodásra.

Ramones Mania: tribute tribute hátán

Hazánkban talán még nem annyira terjedt el az, az elnevezés, hogy cover-band, pedig számos országban már nagy hagyománya van eme sajátos rajongói projecteknek.

Ark: totális művészi szabadság

Ark: totális művészi szabadság Az Ark koncert kezdése előtti órákban sikerült diktafonvégre kapni a hihetetlenül sokoldalú Jorn Lande énekest, aki az Ark mellett is köztudottan rengeteget dolgozik, egy rakás lemezen szerepel mostanában. (A Beyond Twilight projekt óta új szólólemeze, a Worldchanger is elkészült már.)

Threshold: énekescsere

Threshold: énekescsere Akárcsak az Ark esetében, a helyszín Bécs, de a két interjú közül ez készült először. Már akkor lehidaltam, mikor felismertük egymást a turnémenedzserrel, aki a 2000-es Skyclad koncerteket is szervezte! Az ő jóvoltából kerülhetett sor erre a beszélgetésre Karl Groom Threshold gitárossal, méghozzá a turnébuszban.

King's X: Doug és a holdfény

King's X: Doug és a holdfény Több helyről hallottam, hogy Doug Pinnick (jelen csapatban énekes/bőgős, amúgy mindenféle hangszeren játszó ember) nem könnyű interjúalany. Töprengtem is egy darabig, hogy bevállaljam-e a beszélgetést, aztán úgy döntöttem teszek egy próbát. Douggal szerencsém volt, a telefonvonallal nem, de erről később.

Kataklysm: súlyos fém Kanadából

Kataklysm: súlyos fém Kanadából Ultrasúlyos metal zene. Körülbelül ezzel a jelzővel lehetne illetni ezt az underground berkekben már igencsak jól ismert kanadai zenekart. A zenekar nem rég fejezte be 16 állomásos európai turnéját, ami Magyarországon is tarolt.

Stonehenge: két világ között

Stonehenge: két világ között Nem titok, hogy az egyik kedvenc hazai csapatom a Stonehenge, és szerintem azt sem kell túlzottan bizonygatnom, hogy miért. Remek dalok olyan igényes körítésben, ami itthon még - sajnos - elég szokatlan. Mindezek mellé hatalmas belső tűz és hit árad a zenekarból, ráadásul még jó fejek is. Kell ennél több?! Hogy egy kicsit bepillantást nyerjünk, mi t...

Kreator: forradalom előtt

Kreator: forradalom előtt A nagy visszatérők egyike. Tény, hogy nem tűntek el teljesen sosem, rendszeresen jöttek a Kreator albumok, de az utóbbi években az igazi fénye épp eléggé megkopott a csapat nevének.

Madrigal: gótika másképp

Madrigal: gótika másképp Ismét egy fiatal sikercsapat. Megalakulnak, nyernek egy tehetségkutatót, az első komolyabb koncertjükön felfigyel rájuk nem más, mint Anders Frieden az In Flames énekese, aki a Nuclear Blastnál is kijárja, hogy szerződést kapjon a zenekar. Akár a mesékben.
30. oldal / 37
Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.