Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Interjú

Spastic Ink: matekos, feszes, agyas

Spastic Ink: matekos, feszes, agyas Négy év telt el viszonylagos csendben, de most megnyugodhat minden Spastic Ink rajongó, de maga Ron Jarzombek gitáros-főnök is, ugyanis hamarosan megjelenik az Ink Compatible című negyedik lemez.
 

Exodus: nem nosztalgiáznak

Exodus: nem nosztalgiáznak

Februárban fog megjelenni az Exodus új anyaga, a Tempo of the Damned. Ennek kapcsán hívott fel a legendás H-Team egyik tagja Gary Holt. A technika ördöge ugyan kicsit kifogott rajtam, de nagyon jó fej volt az öreg, és így minden probléma ellenére egy kellemes beszélgetés kerekedett ki végül.

Bridge To Solace: élet a Newborn után

Bridge To Solace: élet a Newborn után Szinte fel sem ocsúdtunk a Newborn feloszlása után, és máris a kezünkben lehet Jakab Zoli új zenekarának, a Bridge To Solace-nek a bemutatkozó cd-je. Igaz a csapat már korábban létezett, de jómagam (is) csak mostanában ismerkedtem meg vele. Hogy pontosan hogy is került a zenekar élére Zoli, megtudhatjátok a következő interjúból.

Hypocrisy: Peter és az ufók

Hypocrisy: Peter és az ufók

El sem hiszem. Mármint, hogy tényleg Peter Tägtgren volt a telefonvonal másik végén. Na nem azért, mintha imádatom tárgya lenne a fiatalember, csak mert előfordult régebben, hogy vele lett lefixálva az interjú, aztán mégiscsak egy másik zenekartag hívott, így a gondosan lejegyzett kérdéseim romba dőltek, improvizálhattam kedvemre.

Gire: makói stíluskavalkád

Gire: makói stíluskavalkád

Aki olvassa a Shock!-ot, annak nem ismeretlen a Gire neve, mint ahogy az sem, hogy kedveljük jó néhányan a zenekart szerketőségileg.
Novemberben Pesten egy fergeteges hangulatú koncertet adtak, nem volt kérdés, hogy megnézzük őket.

Varso: nem tudják

Varso: nem tudják

Az eddigi Varso interjúk nagy része a komolytalankodásról szólt, gondoltam próbálok egy nagyrészt hülye kérdésekből álló interjút készíteni a csapattal. Nos, jól megkaptam. Pál Viktor, az énekesember válaszolt, olvassátok szeretettel.

Nevermore: paraziták, macskák és az olasz konyha

Nevermore: paraziták, macskák és az olasz konyha Az E-Klubos koncert előtt ültünk le Warrellel, hogy feltegyünk neki pár szokványosabb, és még több megfejtős kérdést. Hősünk iszonyatosan köhögve, lázasan és betegen, de töretlen lelkesedéssel válaszolgatott mindenre, egy idő után sokkal inkább baráti beszélgetés, mint interjú feelingje lett a dolognak.

Spock's Beard: dobosból énekes

Spock's Beard: dobosból énekes Második nekifutásra sikerült megcsinálni ezt az interjút, ugyanis az első időpontban néma maradt a telefon. Később kulturált bocsánatkérés érkezett, és egy új időpont. Ezzel indítottam, mikor ezúttal tényleg megszólalt az idegesítően randa telefoncsörgés, Nick D’Virgilio, a csapat dobosa (illetve most már énekese is) volt a vonal másik végén.

Deadsoul Tribe: „A lelkemnek nem kell útlevél”

Deadsoul Tribe: „A lelkemnek nem kell útlevél”

Nagyon jót beszélgettünk. Ez volt az alapgondolat a fejemben az interjú után, ami felüdülés volt a szabvány "elégedett vagy a lemezzel és mikor jöttök turnézni" típusú mókuskerekek sorában. Amint látjátok, néha sokkal több van egy lemezben mint a buli és a rakenról, és sokkal mélyebb érzések motiválnak egy rockzenészt mint a zúzás és az olcsó élvez...

Boysetsfire: tiltakozás felsőfokon

Boysetsfire: tiltakozás felsőfokon

Újra Magyarországon, ezúttal Budapesten köszönthettük a mai hardcore mezőny egyik legmarkánsabb bandáját, az amerikai (delaware-i) Boysetsfire ötöst. Az idén megjelent Tomorrow Come Today album alighanem komoly áttörést hoz a banda számára, hiszen nem kisebb cég, mint a Sony Music terjeszti világszerte. A srácok zenéje mára érettebb, kidolgozottabb...

King's X: fekete vasárnap

King's X: fekete vasárnap Nemrég jelent meg a Black Like Sunday címet viselő új King’s X korong, melyről a következő interjú során kiderült, hogy nem is olyan új ám, mint amilyennek első blikkre gondolná az emberfia. Jerry Gaskill dobos hívott fel, hogy elmeséljen ezt-azt:

Nevermore: a valóság kedves ellenségei

Nevermore: a valóság kedves ellenségei Idén az általam legjobban várt lemez a Nevermore Enemies Of Reality című új anyaga volt. A megjelenést megelőző promóciós interjúáradat egyik célpontjának a Shock!-ot szemelték ki, mi pedig nem tiltakoztunk. Sőt. Kérdeztünk. Néha szokványosakat, néha nem túl szokványosakat. A "szenvedő" alany a csapat gitárosa/zenei agytrösztje, az igen jókedvű Jeff...

Mi az élet értelme?

A kérdés véletlenszerűen jutott eszünkbe egy interjúnál (Aebsence), és mivel Budai Péter elsőre olyan frappáns és tökéletes választ adott rá, gondoltuk megkérdezzük másoktól is, egyfajta hagyományt teremtve ezzel a Shock!-nál.

Aebsence: „42, amúgy meg a szerelem”

Aebsence: „42, amúgy meg a szerelem” Egyszer volt, hol nem volt, még az Óperenciás tengeren is túl... ja, nem. Az egy másik mese. Ez a mese arról szól, hogy évek óta létezik Gödöllőn egy olyan zenekar, amelyik szépen csendben elkészített egy világszínvonalú lemezt és ahelyett, hogy megrengetnék a világot, szinte a túlélésért küzdenek. Sarkítva.

Anthrax: otthon, édes otthon

Anthrax: otthon, édes otthon A fesztivál második napján, a Nightwish fellépése helyett sokkal jobb elfoglaltságot találtunk magunknak, ugyanis a backstage-ben várakoztunk. Jó, jó, nem ez volt a jó benne, hanem az, amikor felbukkant Charlie Benante, az aznapra rendelt interjúalanyunk, aki mellesleg a Mr. Villámláb cím büszke tulajdonosa.

Mick Harris: egy élő legenda

Mick Harris: egy élő legenda Mick Harris túlzások nélkül egy élő legenda.
Megszámlálhatatlan mennyiségű zenekaraival / projectjeivel egytől-egyig valami olyat tett le az asztalra, amik nélkül szegényebb lenne a világ.
Önálló műfajt teremtett a rockzenén belül a Napalm Death-ben, (grindcore), de lelkesedése és folyamatos újíthatnékja hál’ istennek azóta sem hagyott alább.

Devin Townsend: „A golyóimat ráncosra üvöltöztem”

Devin Townsend: „A golyóimat ráncosra üvöltöztem”

Egy áprilisi hétvégén Devin Townsend, a kanadai énekes-gitáros őrült-zseni hívását vártam, és közben azon bosszankodtam, hogy bár ronggyá hallgattam az új Strapping Young Lad lemezt, Devy mester szólóanyaga, az Accelerated Evolution az interjú időpontjáig nem pottyant be a szerkesztőségbe (azóta persze itt figyel).

Chinchilla: csak prémzene

Chinchilla: csak prémzene

Úgy tűnik, végre sínre került a német Chinchilla zenekar karrierje. A Metal Blade hathatós támogatásával éves rendszerességgel rukkolnak elő új lemezzel, és turnéfronton is jelentős előrelépés várható már a közeljövőben. Könnyen lehet, hogy a Shock!-nál is visszatérő vendégek lesznek, hiszen második alkalommal adtak most interjút nekünk.

Yngwie Malmsteen: villáminterjú a villámkezűvel

Yngwie Malmsteen: villáminterjú a villámkezűvel Yngwie Malmsteen, a svéd születésű, de jó ideje az Egyesült Államokban élő gitárvarázsló kinézetre 100%-ig a régi vágású, nyolcvanas évekbeli rocksztár prototípusa. Viselkedése is ennek megfelelő egyébként.

Ektomorf: a lehetőségek kapujában

Ektomorf: a lehetőségek kapujában A Stagediving Tour Debreceni koncertje után Zotyát és Jocit az Ektomorfból Sági Balázs kapta diktafonvégre egy kis beszélgetésre. A téma elsősorban a vége felé közeledő turné és zenekar tervei voltak.

Helloween: a nyúlon túl

Helloween: a nyúlon túl

Na, vajon melyik lehet az a metal csapat, amelyik képes olyan címet adni az új anyagának, hogy “Rabbit Don’t Come Easy”, azaz “A nyúl nem jön könnyen”?! Naná, hogy a Helloween!

Anthrax: közeledik nyugatról a járvány...

Anthrax: közeledik nyugatról a járvány...

Metallica, Megadeth, Slayer, Anthrax... Mindannyian tudjuk, ki hová jutott a nagy speed/thrash kvartettként emlegetett négy amerikai banda közül. Kétségtelen, hogy pusztán zenei kvalitásai alapján jóval előbbre is tarthatna a New York-i Anthrax (a név, tényleg csak a gyengébbek kedvéért, lépfenét jelent...), pályájukat azonban hihetetlen balszerenc...

Lacrimosa: Tilo Wolff arcai

Lacrimosa: Tilo Wolff arcai Egy kötetlen, nagyrészt igen személyes beszélgetés részletei.

Enter Chaos: amikor egy nő hörög

Enter Chaos: amikor egy nő hörög

Lengyelországból leginkább a Vader híresült el, de azért ott is mozgolódnak a zenekarok rendesen, ráadásul nem is rosszak. A Metal Mind kiadó egy időben megbombázott minket néhány lengyel csapat cd-jével, azok közül az Enter Chaost kerestük meg kérdéseinkkel. A csapatból Marta, az énekes hölgy válaszolt.

Symphony X: bazi nagy görög utazás és egyéb kalandok

Symphony X: bazi nagy görög utazás és egyéb kalandok Az amerikai Symphony X lassan egy évtizede fáradozik a Malmsteen-féle klasszikus metal továbbfejlesztésén, korszerűsítésén, egyre sikeresebben. A szerény megszólalású, ám több mint ígéretes első két album óta egyre merészebb, mondhatni progresszívebb felfogásban alkot az ötös, a tavalyi év végén megjelent Odyssey lemez (ha emlékszünk, Yngwie-nek is...

Nemesis: adni kell

Nemesis: adni kell Igazán büszkék lehetünk a hazai progresszív metal csapatokra, akik ha lassan is, de biztosan kezdik meghódítani a világot. A szinte teljes vérfrissítésen átesett Nemesis eddigi lemezeit angolul, újra felvéve és átalakítva importálhatják a rajongók, a friss magyar nyelvű lemez pedig a GuLa Records támogatásával került a boltokba. Hogy mi is történt p...

Manticora: „Bízom Mr. Hetfieldben”

Manticora: „Bízom Mr. Hetfieldben” Dánia szép reményű, feltörekvő csapata a Manticora. A fiatalok alkotta ötösfogat énekesével, Lars Larsennel sikerült elbeszélgetnem a banda múltjáról, jelenéről és a közeljövőt érintő terveiről.
27. oldal / 37
Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.