Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Interjú

Junkies: „Nem szeretem túlbonyolítani az életet”

Junkies: „Nem szeretem túlbonyolítani az életet”

Hosszú szünet után került a boltokba tavasszal a budapesti Junkies új nagylemeze, a Degeneráció. Ennek alkalmából a punk’n’roll csapat gitárosával, Barbaró Attilával ültünk le beszélgetni, hogy megtudjuk, mi újság a zenekar házatáján.

 

Fish!: „Némi önirónia sosem árt”

Fish!: „Némi önirónia sosem árt” Tavasszal került a boltokba a budapesti Fish! második teljes albuma, ami a hangzatos Csinálj egy lemezt! címet viseli. Kovács Krisztián énekessel és Binges Zsolt basszusgitárossal azért ültünk le, hogy kiderítsük, mit is takar a hardpop elnevezés.

Dream Theater: „Nincsenek határok”

Dream Theater: „Nincsenek határok”

Július elsején fergeteges koncertet adott az Arénában az amerikai Dream Theater gárdája. James LaBrie-vel, az aznap kiváló formát mutató énekessel még a koncert előtt nyílt lehetőségünk csevegni.

Dream Theater: „Az irányítás totális megszállottja vagyok”

Dream Theater: „Az irányítás totális megszállottja vagyok”

Július 1-jén immár hatodszor koncertezett Budapesten a világ legnépszerűbb progresszív metal zenekara, a New York-i Dream Theater. Mike Portnoy ugyan saját bevallása szerint mindig elégedett volt a Petőfi Csarnokkal, de a Papp László Budapest Sportaréna is elnyerte tetszését, és mivel éppen beszélgetésünk előtt nem sokkal derült ki, hogy a banda új...

God Forbid: „Sikerült elérni, amit akartunk”

God Forbid: „Sikerült elérni, amit akartunk”

Igaz, hogy a Devildriver vendégzenekaraként, de június utolsó napjaiban végre Magyarországra is eljutott az amerikai metalcore színtér talán legizgalmasabb és legkülönlegesebb képviselője, a New Jersey-i God Forbid.

Devildriver: „Súlyos, groove-os és agresszív”

Devildriver: „Súlyos, groove-os és agresszív” Teljesen szürreális élmény számomra, ha valakivel a Shock! indulása és első interjúi óta ennyi év után sikerül újra találkozni, és nyilván 1998-ban álmomban sem gondoltam volna, hogy 11 év után – bár egy másik csapat élén – de újra sikerül összefutni Dez Fafarával.

Disturbed: metal vagy hard rock?

Disturbed: metal vagy hard rock?

Az amerikai Disturbed hazánkat eddig elkerülte, és jó eséllyel a jövőben is minimum Ausztriába kell utazni, ha valaki látni szeretné a modern metal egyik mainstream alapvetését. A nyári Nova Rockos fellépésük előtt nyílt lehetőség egy teljesen spontán telefonos interjúra David Draimannal, aki a sűrű nevetgélés közepette némi információt is megoszto...

Voivod: tragédia után – chapter 2.

Voivod: tragédia után – chapter 2. Michel „Away” Langevin a klasszikus kultikus arcok egyike, ennek ellenére ugyanolyan kedves és tanítanivalóan szerény, mint 9 évvel ezelőtt, az első Voivod interjúnk alkalmával. Ha már újra Budapesten járt a csapat, nem volt kérdés, hogy egy abszolút spontán interjú erejéig őt is újra kifaggassuk…

Down: amikor minden rendben van

Down: amikor minden rendben van

Mint az már tavaly, Prágában is kiderült, Rex Brown nem egy különösebben szószátyár figura, de azért a maga módján kedélyes és barátságos: udvariasan köszön, leveszi a napszemüvegét, majd körbe-körbenézegetve ugyan, de türelmesen válaszolgat a kérdésekre. A Pantera egykori és a Down jelenlegi basszusgitárosával a New Orleans-i doom/sludge szupergro...

Voivod: tragédia után – chapter 1.

Voivod: tragédia után – chapter 1. Június végén harmadízben koncertezett Budapesten a ’80-as évek egyik legkultikusabb metalbandája, a kanadai Voivod, ám most először jártak nálunk a 2005-ben tragikusan elhunyt gitáros, Denis „Piggy” D’Amour nélkül, illetve az eredeti frontemberrel, Denis „Snake” Bélanger-val.

Tankcsapda: „Remélem, egyszer leszünk majd 40 évesek is”

Tankcsapda: „Remélem, egyszer leszünk majd 40 évesek is” A Sziget nulladik napján adott monstre koncerttel ünnepli meg fennállásnak 20. évfordulóját a Tankcsapda, akik a két évtized legalább háromnegyedét Magyarország legnépszerűbb rockzenekaraként töltötték el. Lukács Lászlóval beszélgettünk a koncertről és sok minden egyébről is.

Jon Oliva's Pain: „A magam ura vagyok”

Jon Oliva's Pain: „A magam ura vagyok” Jon Oliva egy igazi underground legenda, aki még annak ellenére is teljes szívvel-lélekkel zenél az európai klubokban összeverődött néhány száz érdeklődőnek szólócsapata élén, hogy a tengerentúlon a Trans-Siberian Orchestrával a legsúlyosabb dollármilliókat kereste az elmúlt tizenegynéhány évben.

Fueled By Fire: a thrash új generációja

Fueled By Fire: a thrash új generációja

Ha van egy cseppnyi igazság a Földön, akkor a Los Angeles-i Fueled By Fire előtt még nagyon szép napok állnak, és aki ott volt az egyik legenergikusabb fiatal thrash banda pécsi és budapesti koncertjeinek valamelyikén, az alighanem osztja ezt a véleményt.

Arch Enemy: végre itt az ősellenség

Arch Enemy: végre itt az ősellenség

A kelleténél kissé kacskaringósabb úton, de májusban végre eljutott Magyarországra az évtized egyik meghatározó underground brutál bandája, az Arch Enemy. A jelenlegi főcsapata mellett a Carcassban és a Spiritual Beggarsben is érdekelt gitárzsenivel, Mike Amott-tal a koncert előtt ültünk le beszélgetni a Diesel Klubban.

Bonded By Blood: tini nindzsa thrash titánok

Bonded By Blood: tini nindzsa thrash titánok

Közhelyszámba megy, hogy az utóbbi években újjáéledt a thrash metal: Kaliforniában egymás hegyén-hátán nyüzsögnek a szemtelenül fiatal, alig huszonéves tagokból álló új zenekarok, de ha hihetünk a Bonded By Blood gitáros Alex „Boogie" Lee-nek, Európa is jó ütemben zárkózik felfelé. Az egyik legjobb fiatal amerikai thrash zenekar zenei agyával budap...

Lord: töretlen lelkesedéssel

Lord: töretlen lelkesedéssel Speciális dupla válogatáslemezzel jelentkezett a több mint három évtizedes múltra visszatekintő szombathelyi Lord, ami egyből a MAHASZ listájának első helyén nyitott. A zenekarból Gidófalvy Attila billentyűssel és Pohl Mihály énekessel beszélgettünk.

Nazareth: „Mára teljesen eltűnt a zenéből az izgalom”

Nazareth: „Mára teljesen eltűnt a zenéből az izgalom” Nem először és remélhetőleg nem is utoljára koncertezett április 24-én Budapesten a ’70-es évek legendás skót hard rock csapata, a Nazareth. A minden túlzás nélkül fergeteges hangulatú bulit követően a Diesel backstage-ében ültünk le beszélgetni a zenekar énekesével, Axl Rose és Tom Keifer egyik legnagyobb példaképével, a hihetetlenül kedves és köz...

Bridge To Solace: érthetőbb agresszió

Bridge To Solace: érthetőbb agresszió

Némi halasztást követően végre megjelent a Bridge To Solace új albuma, a House Of The Dying Sun, a budapesti dallamos hardcore/metal banda eddigi talán legkiforrottabb és legkerekebb lemeze. Jakab Zoltán énekessel és Szollár Bálint gitárossal beszélgettünk a hosszú szünet után ismét teljes fordulatszámra kapcsoló csapat körüli aktuális történésekrő...

Devildriver: skatulyázás nélkül

Devildriver: skatulyázás nélkül Nyáron már negyedik lemezével jelentkezik az egykori Coal Chamber frontember Dez Fafara mogorva, súlyos metal bandája, a Devildriver. A Pray For Villains album dalait a csapat Magyarországon is bemutatja június 25-én a Diesel Klubban, méghozzá az egyik legizgalmasabb amerikai metalcore banda, a God Forbid társaságában.

In Flames: egy gitárossal

In Flames: egy gitárossal

A jelenlévők valószínűleg még hónapok múlva vitatkoznak majd azon, hogy az In Flames áprilisi budapesti koncertje jó volt-e vagy sem, de a helyzetet tovább árnyalja, hogy a kérdésről valószínűleg a zenekaron belül is megoszlanak a vélemények.

Moby Dick: „Mi csak tettük a dolgunkat”

Moby Dick: „Mi csak tettük a dolgunkat” Hihetetlen, de igaz: jövőre már 20 éve lesz annak, hogy megjelent a Moby Dick debütáló lemeze, a magyarországi thrash metal alapköve, az Ugass kutya. Habár új album egyelőre nem várható Sopronból, végre a boltokba került a lassan másfél évtizede teljesen beszerezhetetlen bemutatkozó anyag egy remaszterizált változata.

Soulfly: gyönyörű város, őrült emberek

Soulfly: gyönyörű város, őrült emberek Ha valaki, hát Max Cavalera tényleg igazi legenda, így majd kiugrottunk a bőrünkből, amikor kiderült, hogy lehetőség nyílik vele interjút készíteni a csapat magyarországi koncertjének délutánján, neje és menedzsere, a szintén legendás Gloria Bujnowski azonban igazolta hírnevét: amint meglátta, hogy egy fényképezőgépet szorongató nő is várakozik a S...

Locust On The Saddle: „Még mindig felfelé megyünk a hegyre”

Locust On The Saddle: „Még mindig felfelé megyünk a hegyre” A Locust On The Saddle ősszel adta ki bemutatkozó lemezét, a The AlphaMantist, ami önmagában is erősre sikeredett, ám a magyar doom/sludge/stoner színtér egyik feltörekvő reménysége igen komoly extra reklámot kapott az ország egyik legismertebb színésznőjétől, aki elvállalta, hogy szerepel a csapat videoklipjében. Szabó Tamás gitárossal beszélgettü...

Superbutt: egzisztencia és metal

Superbutt: egzisztencia és metal You And Your Revolution címmel jelent meg decemberben a Superbutt negyedik nagylemeze. A hazai modern rock/metal színtér egyik vezető zenekarából Vörös András énekessel és Szűcs Péter dobossal tárgyaltuk meg a legfontosabb aktuális tudnivalókat.

Ganxsta Zolee: „Itt ez a nyomorultkodás megy”

Ganxsta Zolee: „Itt ez a nyomorultkodás megy”

Habár a Sex Action decemberben ismét feloszlott, Ganxsta Zolee azért 2009-ben sem fog unatkozni: nemcsak a hazai szupergroupnak számító Jack Jackben dolgozik manapság, de ismét felpörgeti a Kartel motorját, sőt, punkbandája, a KGB is újból a tettek mezejére lép, február 21-én pedig az F.O. Systemmel lép fel a Petőfi Csarnokban.

Yava: népzene és energia

Yava: népzene és energia A népzenét és rockzenét izgalmas formában összeolvasztó Yava debütáló lemeze, a találó címet viselő Folcore november végén jelent meg, és remélhetőleg értő fülekre fog találni itthon is. A csapat örökké vibráló énekesnője, Dus Polett válaszolt kérdéseinkre.

Mátyás Attila: „Lementünk a legmélyebb bugyrokba”

Mátyás Attila: „Lementünk a legmélyebb bugyrokba” Mátyás Attila két egymástól gyökeresen eltérő zenekar gitárosaként és zenei agyaként vált a magyar rockszíntér meghatározó figurájává. A két csapat közül február 21-én az F.O. System Utolsó Üvöltés címmel ad koncertet a Petőfi Csarnokban, de az ezzel kapcsolatos aktualitások mellett természetesen arról is szót ejtettünk Matyival, hogy mi is történt...
21. oldal / 37
Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.