Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Interjú

Backyard Babies: „Még mindig van motivációnk”

Backyard Babies: „Még mindig van motivációnk” „Nemrég jöttünk vissza Japánból, még mindig nem álltam át az európai időre", fogad az A38 backstage-ében Nicke Borg, a Backyard Babies énekes/gitárosa, aki ennek megfelelően már a sokadik kávét dönti magába a svéd rock'n'rollerek harmadik magyarországi koncertjének napján.
 

Biohazard: új fejezet

Biohazard: új fejezet Biztosan hülyének néztem volna azt, aki bő három éve, a Biohazard feloszlásakor azt mondja nekem, hogy a csapat 2008 novemberében nemcsak ismét itt lesz Magyarországon, de egyenesen azzal a Bobby Hambellel fogok interjúzni az E-Klubból Diesellé átkeresztelődött helyen, akinek kipenderítése már 1995-ben is majdnem a New York-i keménykötésűek vesztéh...

Kip Winger: egy emberközeli rocksztár

Kip Winger: egy emberközeli rocksztár Kip Winger ma már nem visel feltúrt frizurát, de a borosta és a megszaggatott nyakú póló azért megmaradt, és a megélt magánéleti szörnyűség ellenére sem vált megkeseredett, sótlan figurává. Csendes, halk szavú, ám roppant barátságos és kedélyes arc, sajátosan fanyar humorral, akinek közvetlenségét mi sem példázza jobban, minthogy készséggel mutatja...

Isten Háta Mögött: „Abszolút nem vagyunk nyomulósak”

Isten Háta Mögött: „Abszolút nem vagyunk nyomulósak”

Noha saját bevallásuk szerint sem feltétlenül működnek profi zenekarként, a suttogó propagandának és teljesen egyedi zenei- és szövegviláguknak köszönhetően ma már keveseknek kell bemutatni az Isten Háta Mögött zenekart, akik harmadik, A kényelmetlen lemez című albumukkal ismét jó időre elegendő vitaalapot szolgáltattak az agyas zenék híveinek.

Nagy Feró: „Tevékenyen nem hülyítem az embereket”

Nagy Feró: „Tevékenyen nem hülyítem az embereket”

Október 18-án a Petőfi Csarnokban ünnepli 30. születésnapját a magyar rock egyik legendás intézménye, a Beatrice, akik - mint az az alábbi beszélgetésből is kiderül - korántsem működtek olyan tudatosan a hőskorszakban, mint azt a pártállami vezetés feltételezte. Lehallgatások, gumibot, számkivetettség, jégtánc, bulvár és politika Nagy Feróval.

Cynic: cinikus feltámadás

Cynic: cinikus feltámadás Tymon Kruidenier a Cynic újdonsült gitárosa, lévén ő is óriási rajongója a zenekarnak, a kezdetek óta tagja a Cynic Message Boardnak, ahol a rajongók egymás közt üzengetnek. Ezen a csatornán keresztül készült vele az alábbi interjút.

Meshuggah: extrém, de nem befogadhatatlan

Meshuggah: extrém, de nem befogadhatatlan Marten Hagström igazi lelőhetetlen dumagép, és még annak fényében is vidáman dől belőle a szó, hogy nem sokkal korábban hosszasan várta hiába az interjúzó újságírókat a Sziget egyik félreeső zugában.

Volbeat: rockabilly metalosan

Volbeat: rockabilly metalosan Michael Poulsen, a dán Volbeat agya a színpadon kívül is igazi rock’n’roll fazon, és nemcsak azért, mert legalább három óriási Elvis tetkó mellett különböző Johnny Cash, Social Distortion és egyéb varratok díszítik teljesen színes bőrét, az öltözőkonténer asztalán pedig ott figyel a Jack Daniel’s-es palack. Az utóbbi évek egyik leghúzósabb új bandáj...

Exodus: „Mégis sikerült felvennünk egy igazi mesterművet”

Exodus: „Mégis sikerült felvennünk egy igazi mesterművet”

Noha manapság erősebbek, mint valaha, az Exodus garantáltan megosztja majd rajongótáborát az október 28-án megjelenő Let There Be Blood lemezzel, ez ugyanis nem egy új dalokat rejtő kiadvány, hanem az überklasszikus 1985-ös debüt, a Bonded By Blood újrafelvett változata.

Ministry: itt a vég

Ministry: itt a vég Bár a főnök Al Jourgensen nem adott interjút a budapesti Ministry koncert előtt, csalódottságot mégsem éreztem, hiszen így Tommy Victorral, Danzig és a Ministry gitárosával, valamint a Prong orrhangú dalnokával cseveghettünk.

Tankcsapda: „Nem kívánok öt év múlva meghalni”

Tankcsapda: „Nem kívánok öt év múlva meghalni” Habár új lemezzel csak 2009-ben jelentkeznek majd, a fesztiválszezon kezdetével menetrendszerűen az érdeklődés fókuszába kerül Magyarország hosszú évek óta legnépszerűbb rockbandája, a debreceni Tankcsapda. Lukács Lacival a zenekar szokásos júniusi PeCsa koncertjének délutánján ültünk le beszélgetni.

Onslaught: „Egyszerűen csak élvezzük, hogy zúzunk”

Onslaught: „Egyszerűen csak élvezzük, hogy zúzunk” Családias hangulatú, ám óriási koncertet adott május végén Budapesten a brit thrash mezőny egyik legpatinásabb bandája, az Onslaught. A visszatért frontemberrel, a derűs, barátságos Sy Keelerrel beszélgettünk a buli után az öltözőben.

Royal Hunt: „Ha valamit utálok, az a rocksztárság”

Royal Hunt: „Ha valamit utálok, az a rocksztárság” Két évvel ezelőtt a Royal Hunt sajnos lemondani kényszerült a már jó előre beharangozott, első magyarországi fellépését, így mikor kiderült, hogy az André Andersen vezette brigád idén pótol, kapva kaptam az alkalmon, hogy elbeszélgessek kicsit a főnökkel.

Blind Guardian: karácsonyfának öltözött metal zenészek

Blind Guardian: karácsonyfának öltözött metal zenészek

Nem vagyok egy kifejezett Blind Guardian fanatikus, de kimondottan örülök neki, hogy azon kevesek közé tartozom, akik láthatták a német négyest karácsonyfaégőkkel feldíszített búvároknak öltözve egy hodályméretű óbudai gyárépület legmélyén. Hansi Kürsch és társai a legnagyobb titoktartás közepette érkeztek Budapestre április végén, hogy itt rögzíts...

Blind Myself: magyarra váltva

Blind Myself: magyarra váltva

Habár az első zenekarok között voltak, akik képesek voltak itthon angol nyelven is stabil közönségbázist kialakítani, új lemezén magyarra váltott a hazai extrém metal színtér egyik vezérhajója, a Blind Myself. A magyar MTV Headbanger's Balljából is jól ismert Tóth Gergő énekessel ültünk le beszélgetni a Budapest, 7 fok, eső album dalairól.

Death Angel: felsőfokú intenzitás

Death Angel: felsőfokú intenzitás

Mark Osegueda élőben is olyan, mint a színpadon: legjobb esetben is legfeljebb 160 centis magassága ellenére igazi energiabomba, akiből csak úgy dől a szó, ráadásul nemcsak szeret, de tud is beszélni. A Death Angel legendás énekesével a banda második budapesti koncertje előtt beszélgettünk az A38 Hajó backstage részében.

House Of Lords: Jakab és a felfordított világ

House Of Lords: Jakab és a felfordított világ

Noha a House Of Lords a dallamos hard rock műfaj fénykorában sem tartozott a legsikeresebb zenekarok közé, a stílus hívei abban azért általában egyetértenek, hogy első három lemezük simán ott van a valaha született legjobb melodikus művek között. A korai felállást ma már egyedül James Christian énekes képviseli, a két évvel ezelőtti World Upside Do...

Down: „Mindannyiunknak meg kellett küzdenie a saját démonaival”

Down: „Mindannyiunknak meg kellett küzdenie a saját démonaival”

Szürreális élmény, amikor az ember a Down turnébuszában ül, szemben két olyan arccal, akiket tizenéves kora óta napi rendszerességgel hallgat különféle zenekarokban, mindezt ráadásul Prága macskaköves központjában. A két interjúalany ugyanakkor gyorsan természetessé varázsolja a hangulatot, ezek a figurák ugyanis egészen biztosan nem változtak semm...

Pagan's Mind: működik a kémia

Pagan's Mind: működik a kémia A remekül sikerült avalonos koncert után kb. harminc perccel sétáltunk be a backstage-be, hogy a hihetetlenül szimpatikus Pagan’s Mind gárdájával váltsunk néhány szót. Pár perces ökörködés után végül a frontember, Nils K. Rue válaszolt a kérdésekre, és meg kell mondjam, a norvégok elnyerték a legszimpatikusabb zenekar címét, akikkel valaha is alkal...

Warrel Dane: „Kaptam egy második esélyt”

Warrel Dane: „Kaptam egy második esélyt” Mivel a Nevermore körül egy ideje a gitárosváltásokon kívül viszonylag nagy a csend, így időközben két tag is szólóprojektbe kezdett. Warrel Dane volt a gyorsabb, elsőként az ő lemeze készült el, Praises To The War Machine címmel.

Jeff Scott Soto: közvetlenségből jeles

Jeff Scott Soto: közvetlenségből jeles Noha nem tartozik a lemezmilliókat értékesítő szupersztárok közé, Jeff Scott Soto a melodikus színtéren igazi legendának számít, éppen ezért rendkívül nagy élmény volt leülni vele beszélgetni pályafutása első budapesti koncertje előtt.

Richie Kotzen: tehetség és jellem

Richie Kotzen: tehetség és jellem Előzőleg több helyen is azt olvastam, hogy Richie Kotzen nem tartozik a könnyű interjúalanyok közé, nem szeret beszélni, tőmondatokban válaszolgat, miegymás, de a budapesti koncert előtt kiderült, hogy ez is csak egy a sok szóbeszéd közül. Kotzen tényleg nem egy szószátyár figura, de mindenre készségesen válaszolt, a kényesebb pontokon pedig igazi ...

Testament: végre itt az új lemez

Testament: végre itt az új lemez A The Gathering album után egy ideig kétséges volt a Testament jövője Chuck Billy betegsége miatt, ám pár évvel később újra erőre kapott a csapat, csupán a rajongókat éheztették irgalmatlanul hosszú ideig az új lemez megjelenéséig. Nem csoda, hogy mindenki felfokozott izgalommal várta a The Formation Of Damnationt, melyen 11 tételben csapják arcul ...

Stuck Mojo: „Nincs új a nap alatt”

Stuck Mojo: „Nincs új a nap alatt” „Richnek rossz kedve van, őt ma inkább hagyjuk” , fogad az A38 lépcsőjén a Stuck Mojo turnémenedzsere. Nem mondom, hogy túl lelkes vagyok, hiszen Rich Ward nemcsak az atlantai rap metal kultbanda agya és alapítója, de egyetlen eredeti tagja is immár, de a másik gitáros, Mike Martin barátságos üdvözlése egyből eloszlatja kételyeimet. A hajó éttermében...

Meshuggah: „Túl sok metalt nem hallgatok”

Meshuggah: „Túl sok metalt nem hallgatok” Év legelején kiadni az adott esztendő egyik legjobb lemezét több, mint pofátlanság. A Meshuggah esetében mindez azonban megbocsájtható, annak tükrében főleg, hogy tavaly bevállaltak egy spontán koncertet, amit még jóval “névtelenebb” zenekarok sem tennének meg csak úgy, “miért ne” alapon.

Machine Head: kitartás mindhalálig

Machine Head: kitartás mindhalálig Mivel a The Black Crusade turné főbandájaként játszó Machine Head ismét csak Bécsig jutott, interjúban eredetileg nem is nagyon reménykedtem, de néha a dolgok szokásukkal ellentétben teljesen simán és gördülékenyen haladnak, így aztán Robb Flynn a csapat öltözőjében fogadott minket a koncert előtt.

Alabama Thunderpussy: „Teljes városrészek tűntek el örökre a föld színéről”

Alabama Thunderpussy: „Teljes városrészek tűntek el örökre a föld színéről” Volt idő, amikor azt hittem, hogy már soha nem láthatom élőben azt a Kyle Thomast, aki bő egy évtizeddel ezelőtt mindössze egyetlen lemezzel, a Floodgate 1996-os Penalty című doom/sludge remekművével mindörökre egyik kedvenc énekesemmé vált. A korábban az Exhorder nevű kultikus thrash csapatban vokalizáló Kyle a '90-es évek végén örökre eltűnni lát...
22. oldal / 37
Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.