Shock!

december 08.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

The Gathering: megvalósult álom

The GatheringAzt hiszem, egy álom aligha valósulhatott volna meg tökéletesebb formában, mint ahogy az az idei Sziget ötödik napján történt. Ezen sorok írójával ugyanis a The Gathering főállású énekes- és istennője, Anneke Van Giersbergen ült le kettesben, és válaszolgatott kedvesen annak átszellemült tenyészborjú tekintettel feltett kérdéseire.

Bár az interjúra fájóan rövid időt kaptam, ezen pár perc bőven elég volt rá, hogy realizáljam, tündérek márpedig léteznek.

Először szeretnék gratulálni az új lemezetekhez. Néhány hallgatás után arra a következtetésre jutottam, hogy pályafutásotok egyik legszebb művét alkottátok meg.

Nagyon köszönöm, örülök, hogy tetszik.

Ezúttal milyen téma adta a fő inspirációt a dalok megírásához?

Gyakorlatilag nem akartunk mást, mint egy letisztult, csendes albumot. Összességében ez a lemez egy fajta búvóhely ebben a felgyorsult világban. Az emberek mindennapjai szinte csak rohanásból állnak, miközben megfeledkeznek az igazán fontos belső dolgokról. A Home cím egy meleg helyet jelöl, ahol ellazulhatsz, elmerenghetsz az életről, és olyasmivel foglalkozhatsz, ami igazán boldoggátesz.

A kisfiad, Finn születése hatással volt dalszerzés közben?

Bizonyos értelemben igen. Jelenleg ő a legfontosabb az életemben, így ez minden apró mozzanatomrarányomja a bélyegét. Finn születése óta minden tekintetben sokkal intenzívebb vagyok, tevékenyebben végzem a házimunkát, többet mozgok, és dinamikusabb dalokat írok.The Gathering

Az új DVD-tek bónusz anyagát elnézegetve úgy tűnik, hogy a zenekarból mindannyian vidám és felszabadult emberek vagytok. Előfordulnak egyáltalán konfliktusok köztetek?

Nem jellemző. Persze mindenkinek vannak rosszabb napjai, és néha adódnak kisebb viták, de ezeket mindig sikerül emberi hangon megbeszélnünk. Szeretjük egymást, szeretünk közösen zenélni, ez mindig felvidít bennünket.

Nemrégiben közös maxitok jelent meg a Green Lizard zenekarral. Mondanál erről pár szót?

Ez egy kétszámos bemutatkozó lemez, melyet minden turnéállomáson ingyen osztogatunk a közönségnek.A Green Lizard ugyancsak holland banda, innen az ismeretség.

Mint az köztudott, az új Napalm Death lemez egyik szerzeményében is vokálozol. Mégis, hogy jött össze a világ legszebb énekesnője a világ legrondább zenekarával?

(édesen nevet) Ó, köszönöm! Régebben mi is a Century Media kiadónál voltunk. A Napalm Death-es srácok rajtuk keresztül ismerték meg a zenénket, és felkértek, hogy vendégeskedjem a lemezükön. Ez igazán megtisztelő volt számomra, régebben ugyanis rengeteget hallgattuk őket.

Személyesen is találkoztatok?

Nem, az éneksávomat az otthoni stúdiónkban rögzítettük, majd számítógépen elküldtük nekik.

Igaz, hogy a Morbid Angeles Trey Azagthoth is felkért némi közös munkára?The Gathering

Így van, Treyjel jelenleg is tartjuk a kapcsolatot. Részletekkel egyelőre nem tudok szolgálni, de remélhetőleg a közeljövőben lesz alkalmunk közös zenélésre.

Utolsó és egyben legfontosabb kérdésem: mi az élet értelme?

Hű, ez az eddigi legkomolyabb kérdésed (nevet...megint csak édesen). Én csak egy énekesnő vagyok, szóval fogalmam sincs. De azt hiszem, az élet értelme, hogy mindig azon legyünk, hogyan tudjuk szebbé tenni egymás mindennapjait. Elég ha végignézel ezen a fesztiválon. Mindannyian átélünk valami közösségi élményt, együtt sörözünk, jól érezzük magunkat. Szerintem ezek az apró dolgok adnak igazi értelmet az ember életének. Csak tudni kell felismerni őket.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.