Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Interjú

H.I.V. Positive: underground helyzetjelentés

H.I.V. Positive: underground helyzetjelentés A H.I.V. Positive-ről utoljára '97 elején voltak híreim, mikor is az Under The Twilight Sky c. demójukról lehetett hallani. Azóta - most már magyarul - friss felvételt készítettek. Faggatózásomra az egész zenekar és Sándor László szervező segített bemutatni az új anyagot.
 

Polly Is Dead: Polly él és jól van

Ez itt a Polly Is Dead Egerből. Kezdődjék a bemutatkozás...

Sentenced: depresszív őszi fuvallat

Sentenced: depresszív őszi fuvallat Szeptemberben az Iced Earth előtt lépett fel a finn Sentenced is az E-klubban. A koncert előtt jó darabig kellett várnom az klub hátsó bejáratánál, míg a vacsoráról visszatérő zenekarból végre valakit szóvégre tudtam kapni. Ez a valaki Ville Laihiala énekes volt, aki minden zokszó nélkül ücsörgött velem egy lépcsőn az egyre hűvösebb estén.

Iced Earth: Amerika megeszi Európát

1998. szeptember 27. nagy nap volt minden Iced Earth-rajongónak és azoknak, akik szeretik a jófajta power metalt: 4 együttes tette tiszteletét az E-Klubban és majdnem mindannyian a kíméletlen “erő-fém” jegyében muzsikáltak.

Mindcrime: zombik és áldozatok

Mindcrime: zombik és áldozatok A budapesti Mindcrime egy számomra szimpatikus, energikus zenét játszó banda. A négy tag - Ráth Zsolt énekes, Kronavetter László gitáros, Vincze Tamás basszusgitáros, és Follinus András dobos - közül András válaszolt kérdéseimre.

Whine: ez nem nyafogás!

A kiskunhalasi Whine-ból Bor A. Olivér és Török "Jaymz" Attila volt segítségemre az interjú elkészítésében.

S.L.A.N.G.: felhőfújás és álmok

Székesfehérvár nőcsábászai, azaz a S.L.A.N.G. zenekar interjúja következik. Vincz Szabolcs, a hard rock/glam banda kellemes hangú dalospacsirtája szerválta a válaszokat.

 

Anno Domini: debreceni súly

Anno Domini: debreceni súly Az 1994-ben alakult csapat '96-ban készítette el első demóját, mely a szokásos gyermekbetegségek jegyeit még magán hordozta. Az 1997 végén kiadott új felvételen azonban egy sokkal eredetibb, zeneibb Anno Dominit ismerhetünk meg. A zenekarból továbbra is Kovács Tamás dobos felelt kérdéseimre.

Irigy Hónaljmirigy: „Szerencsés emberek vagyunk”

Irigy Hónaljmirigy: „Szerencsés emberek vagyunk” Hatalmas sikereket aratnak Mirigyék ötletes paródiáikkal, egyre szélesebb közönségréteget megnyerve, érdekes módon a gyerekektől kezdve a nagymamákig mindenki szereti őket. Paródiáik legújabb tárháza Snassz Vegas! címmel látott napvilágot. A zenekarból Molnár Imre válaszolt kérdéseimre.

Waczak: ez nem a szálló

Az 1995-ben alakult pécsi Waczak stabil felállása 1996-ban jött létre, azóta a Czakó testvérek, János és Pál, valamint Poór Gergő lassan, de biztosan kerül be a köztudatba.

Villon: hazai extrém fém

1992-ben alakultunk. Nevünkkel Villon laza, szabad életvitelét, filozófiáját kívánjuk megidézni. 

Sackrace: filozofikus thrash

Sackrace: filozofikus thrash Egy kis bemelegítő ismertető a zenekarról: a csapat 1990-ben kezdte működését Proteus néven, komplex, techno-thrash/power irányvonalon indulva. 1993-tól Sackrace néven folytatták a küzdelmet, már jellegzetes "sackrace" stílusban: progresszív zenei elemek, szerkezetek összefogva frappáns, zúzós riffekkel.

Overkill: a szorgalmas zenekar

Overkill: a szorgalmas zenekar A budapesti, E-Klub-beli koncert előtt a Népliget pázsitján ülve faggattam ki Bobby "Blitz" Ellsworth-öt, az Overkill rendkívül barátságos és közvetlen énekesét a csapat múltjáról, jelenéről, és mindenféle egyéb tudnivalókról.

Coal Chamber: Fafara és a pesti villamosok

Coal Chamber: Fafara és a pesti villamosok

BLACK SABBATH REUNION FESZTIVÁL

Ezt a fesztivált is csak akkor mertem elhinni, mikor már vége volt. Ekkora nagyságok egy nap! Álom...
Rekkenő hőségben kezdődött a nem mindennapi külsővel rendelkező Coal Chamber bulija, és már az első hangoknál sikerült ledöbbennem a brutálisan megszólaló bőgő + lábdob sound miatt - a többiről már nem is beszélve.

Helloween: villáminterjú Weikivel

Helloween: villáminterjú Weikivel

BLACK SABBATH REUNION FESZTIVÁL

Ezt a fesztivált is csak akkor mertem elhinni, mikor már vége volt. Ekkora nagyságok egy nap! Álom...
Rekkenő hőségben kezdődött a nem mindennapi külsővel rendelkező Coal Chamber bulija, és már az első hangoknál sikerült ledöbbennem a brutálisan megszólaló bőgő + lábdob sound miatt - a többiről már nem is beszélve.

Sear Bliss: új utakon

Sear Bliss: új utakon Lemezbemutató koncertjét adta aznap az E-klubban a Sear Bliss, sajnos elég foghíjas nézőszám előtt. A fellépés előtti órában beszélgettem a színpad mögött Nagy András basszusgitáros/énekessel, Szűcs Gergely billentyűs/trombitással és Scheer Viktor gitárossal.

Cannibal Corpse: akiket Jim Carrey is szeret

Cannibal Corpse: akiket Jim Carrey is szeret Gallery Of Suicide - milyen kedves cím! Bár ez cseppet sem meglepő ettől az amerikai death metal fogattól, ők már csak maradnak amilyenek voltak. Ezt tapasztalhattuk az albumot bemutató turnén, mely szerencsére érintette Magyarországot is. A zenekarból Paul Mazurkiewicz dobos vállalkozott az interjúra, kiben egy rendkívül szimpatikus, közvetlen emb...

Woodland Choir: természet és lélekzene

Woodland Choir: természet és lélekzene Merész "vállalkozásra" adta a fejét a Woodland Choir név mögött rejtőző Bakos Attila, mikor egyszemélyes alkotását műsoros kazetta formájában jelentette meg. Merész - mert ezt az atmoszférikus "lélekzenét" akárhogy nézzük, csak egy bizonyos réteg hallgatja -, de mindenképpen bátor, mert nem lesz könnyű megvetnie a lábát e 80 perc instrumentális zen...

Sweet Noise: édes lengyel barátság

Sweet Noise: édes lengyel barátság 1998. április 30-án az E-klubban megrendezett Tankcsapda koncert előtt kivételesen nem honi csapat melegítette be a deszkákat, hanem Lengyelországból hívták meg a Sweet Noise nevű zenekart. Az 5 tagot számláló zenekarból (Peter Mohamed: ének, Magic Maly: gitár, Letky: bgitár, Bigozz: gitár, Balbina: dob) a frontemberrel ültünk le beszélgetni egy k...

Fear Of Silence: csendes rettegők

Fear Of Silence: csendes rettegők A zenekar kisebb-nagyobb szünetekkel 1994 őszétől működik. Tagcsere ez idő alatt egyszer következett be, mikor 1996 őszén az énekesi poszton változás történt. Ezzel kialakult a jelenlegi felállás: Nagy Csaba: ének, Dervaderics Botond: gitár, Szőke János: gitár, Katatics Béla: basszusgitár, Kovács A. Donát: dob. Első demónk még Mucska Attil...

Auróra: illegális bálozók

1998. november 13-án 15 éves az Auróra. Ja, kérem, hol van már 1983! A foglalt házak, a hírhedt Fekete Lyukas punkfesztiválok, a hatósági betiltások... csupa-csupa kellemes, na meg kellemetlen emlék. Hiába, hosszú az út idáig, mondjuk úgy 8 nagylemeznyi idő.

C.A.F.B.: zanzásítva

C.A.F.B.:  zanzásítva A C.A.F.B. 1990-ben alakult Bp.-en mint punk/hardcore formáció. (Szakácsi Greg: ének, gitár, Mike: basszus, Ima Olsen: dob). Ebben a felállásban a banda 1994-ig működött. Több botrányos koncertet adott a fővárosban, volt a világhírű M.D.C. vendégzenekara a jobb napokat megélt Fekete Lyukban. 1992-ben a C.A.F.B. elkészítette első demófelvételét, ami...

Crisis: női sikoly másképpen

Crisis: női sikoly másképpen Az alábbi interjút eredetileg egy amerikai barátnőm, a Metal Magia 'zine-t szerkesztő Dea Evenbeck készítette Karyn Crisis énekesnővel. Dea engedélyével most itt a Shock!-ban is megjelenhet egy részlet. A Crisis jövőjéről sajna nem esik szó benne, erről talán majd egy későbbi számunkban... Az extrém zenét játszó amerikai banda "fronthölgye" szerint...
37. oldal / 37
Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.