Shock!

november 28.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Malediction: hazai halálos őrlemény

MaledictionManapság nincs túltengés death metal zenekarokból Magyarországon, ami talán a “modern extrém brutális metal” előtérbe kerülésével magyarázható (a’la új Sepultura, Korn és társaik). Mégis mintha a Malediction egyre népszerűbb volna… Szerencsére számos death fanatikus élt túl minden divatot és kitartott imádott zenéje mellett. Nos ez a zenekar (Terdik Zoltán - ének, Várhalmi Ákos - gitár, Péter Zoltán - gitár, Gábor András - basszusgitár, Képesi József - dob) pont rájuk számít és persze a műfaj újabb rajongóira is. Gábor András, alias Andró adta nekem a válaszokat.

A zenekar jó néhány éve nyomja a death metalt. Te nemrég kerültél be a bandába Szénási Róbert helyére. Korábban már nyomultál színpadon enyhébb műfajban. Milyen érzés ezt a brutkó deathet darálni totál hangerővel?

A zenekar ’96 óta “nyomja” a death metalt, én pedig ’98 októbere óta vagyok a csapat tagja. Már régóta fanatikusa vagyok a stílusnak, úgyhogy király ezt a zenét játszani a próbákon és a koncerteken is. Korábban régi haverjaimmal egy más stílusú bandában is játszottam, de az inkább amolyan hobbi volt, illetve akkor kezdtem a basszusgitárral foglalkozni. De szerettem azt is, bár nem igazán az én stílusom volt.

A death metal világában mely bandák felé “húzódsz” és miért?

A death metal és általában a metal legtöbb ágában vannak kedvenceim. Azokat a brutális, technikás csapatokat szeretem leginkább, amelyek sötét, komor hangulatot közvetítenek. Pl.: Slayer, Morbid Angel, Nile, Emperor, stb. Nem tudom miért.

Volt egy turnétok is az idén. A veletek fellépő zenekarokkal kijöttetek? Mely városokban voltak leginkább rágerjedve az emberek a deathre?

Részt vettünk a Pokolgép tavaszi turnéján, ahol a Nottingham volt a másik előzenekar. Jól kijöttünk mindenkivel, a Pokolgép cuccán játszhattunk. Mindegyik hely tetszett, de talán Eger volt a legjobb. (Atheist ’zine rules!) Sajnos anyagi okokból nem lehettünk ott az összes állomáson.

Van valami poénos vagy különös élményetek a turnéról?

A budapesti állomás a Pecsa szabadterén volt, ahol annak ellenére, hogy a műsorunk alatt a korai időpont miatt még nagyon kevesen voltak, nagyon nagy élmény volt játszani. Főleg, hogy Udo is ott bóklászott a környéken.

Mit változtatnál meg így utólag az “Eritis Sicut Deus…” című anyagotokon?

Mivel ez az első komolyabb stúdiómunkánk, a hangzás nem lett a legjobb, ezen javítanék, ha lehetne. Amúgy elégedettek vagyunk vele. Ja, a borítóra rákerülhetett volna a zenekar elérhetősége.

Külföldön sikerült már intézkedni a Malediction nevében? Jelenleg mennyire kiterjedt a levelezésed?

Egyelőre még nem küldtünk promókat külföldre, pedig már kellett volna. Csak pár fanzine érdeklődött eddig. A levelezésem most nem túl kiterjedt, a régi kapcsolatokból csak pár van meg folyamatosan.

Korábban évekig csináltad a Death Trap ’zine-t. Mi a véleményed a mai fanzinekről? Te újra kezdenéd?

Jelenleg elég sok jó fanzine van szerintem Magyarországon, bár már rég nem teljes a rálátásom az összesre. Nagyon szeretem a fanzineket. A Death Trapet is szívesen csinálnám, de nincs rá időm, energiám és pénzem sem, de úgy néz ki, hogy az interneten lesz mégis folytatása és az 5.-6. Számokból másolunk párat.

Terveztek-e esetleg klipet egy számotokra vagy szerinted rohadtul nem éri meg? Továbbá árulj el 1-2 jövőbeli Malediction “merényletet” a közönség “ellen”!

Klipet nem tervezünk, mostanában legalábbis biztos nem. Pár koncertet szeretnénk felvenni akár több kamerával, de azt is inkább csak magunknak. Nem tudom egyébként, hogy megéri e. Gondolom nem. 1-2 Malediction “merénylet” a következő pár koncert lesz.

A vég…

Köszi az interjút Emese. Várjuk koncertszervezők, csapatok és minden érdeklődő levelét. Támogassátok az undergroundot!

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wendigo - Gödöllő, Trafó, 2004. március 26.