Shock!

június 07.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Mindcrime: az amerikai álom után

MindcrimeA Shock! debütáló számában már szerepelt egy interjú a budapesti Mindcrime-mal. S íme, ismét lapjainkon landol az igen aktív négyes! Follinus András dobszaggató szakember válaszolt kíváncsi kérdéseimre.

A tavaly berobbant "Funky Boys" album nagyon sokszínű zenét tartalmaz. A brutál hardcore háttérbe szorul majd a jövőben az egyre több laza elem beékelése miatt?

Nem hinném, hogy a brutálisabb elemek háttérbe szorultak volna, de tény, hogy az új lemezen több a laza, szellős téma. Egyébként, az hogy a jövőben, mi lesz, nem tudom, ez majd akkor derül ki ha leülünk számokat írni. Ha ott és akkor olyan hangulatban vagyunk, akkor brutál lesz, ha nem, akkor nyugis stb… Tehát előre nem látom. Nekünk van egy stílusunk, amibe sok minden belefér.

A gyulafirátóti Sub Bass Monster "pajti" jellegzetes hangja hallható a "Kézzel-lábbal" című nóta második változatán. A jövőben is lesz ilyen együttműködés a sráccal? Mivel ütitek el az időt, így közösen?

Lehet, hogy lesz még közös "együttműködés" Sub Bass-szel, bár mi ezt egyszerű dolognak gondoltuk, mármint a zenekar. Egyébként sokat találkozunk, de Gyulafirátóton még sosem voltunk. Hogy közösen mivel ütjük el az időt, azt nem mondhatom el, mert a 90%-a a Btk-ba ütközik!

Pozitív dolog, hogy a Mindcrime felállása már elég régóta stabil. Ennek mik az "okai"?

Egyszerűen jól kijövünk egymással, az évek során kiderült mindenkiről, hogy milyen és nem is tudjuk más felállásban elképzelni a Mindcrime-ot.

Mostanában mely zenéket, zenekarokat fedeztétek fel magatoknak? A hazai mezőnyben felfigyeltetek-e 1-1 kiemelkedő brigádra?

Hazai mezőny: Én csak a Venusra figyeltem fel, ő legalább nagyon tud énekelni, ez abból is látszik, hogy kicsit csúnyácska, tehát biztos nem az arca miatt rakták a színpadra. Nagyon "új" zenéket nem fedeztünk fel. Az az igazság, hogy olyan sűrűn nem is hallgatunk zenét, inkább filmeket nézünk, vagy csak úgy bulizunk és közben szól valami hangulatnak megfelelő.

Az amerikai fesztiválszereplés után megkerestük Kronavetter Lászlót, meséljen néhány szót milyen a kinti világ...

Van még olyan sztoritok ami nem hangzott el eddig sehol?

Van... szóval Amerikában történt ugyanis, hogy az 1G Recordstól Keleti Tamással rögtön az első este bementünk a városba (Austinba) és Tamás barátom végigitta a kocsmákat, majd mire a többiekért visszamentünk a szállásra, hogy bevigyük őket is bulizni addigra a többiek már aludtak. Így csak mi ketten meg a házigazda mentünk vissza a városba és Tamás ott folytatta a bulizást ahol előtte abbahagyta, vagyis újra az összes kocsmát végigitta. Már elég fáradtak voltunk mind a ketten (a házigazda meg én) haza akartunk menni, de Tamás csak nem bírt magával. Már éppen sikerült rávenni, hogy induljunk amikor az utca sarkon (amelyik utcában parkoltunk) belebotlott egy kunyerálóba... mi meg mentünk volna tovább, de Tamás csak nem jött. Mire visszamentünk érte, már kiderült, hogy nem csak kér, de ad is amit akarunk... Tamás épp cracket akart... de ezt a dealer nem ott, hanem egy sikátorban akarta odaadni neki, ahol már vagy 6 néger arc fogta körbe Tamást mi meg a sikátor bejáratánál vártuk. Eléggé be voltam szarva, de Tamás hajthatatlan volt (alkoholos befolyás alatt állt). Summa summarum a lényeg, hogy csak nem jött, meg ott vitatkozott velük. Kiderült elvették a pénzét, cracket nem kapott csak egy szippantásnyit, de csak nem jött, ott kötözködött a 6 négerrel... Na - mondja a házigazda - itt baj lesz! Elmentünk a kocsiért, megálltunk a sarkon, erre két néger kiválik, jön felénk néz, be a kocsiba. Mondja a házigazda: gyerünk tegyünk egy kört, mert lelőnek. Erre megyünk, visszaállunk... csak nem jön a Tamás... még 1 kör... nem jön... Erre a házigazda: most már meleg a helyzet, kiszállok, megfogom a kabátját, nyisd ki a kocsi ajtaját addig és majd belököm a kocsiba. Így is tettünk. Nagy rohanás, grabancfogás, üvöltözés, rohanás, kocsiba repülés, másik ajtó nyit, házigazda be, négerek utánunk, gáz, kocsival elhajtás. Szóval mit mondjak, így leírva elég fasza, de ott már láttam magam véres fejjel, ahogy a kormányra borulva nyomom a dudát. Lepergett előttem egy párszor az egész életem. Ennyi a story. Ezt még tuti nem írták meg......a Metal Hammer sem merte.

Mi az, amin a legjobban meglepődtetek odaát, amit teljesen másképp képzeltetek el?

Én azon, hogy a kocsit nem kellett bezárni estére sem. (vigyorog) Meg rengeteg dolgon, egyik ámulatból estünk a másikba. Legjobban az fogott meg, hogy ott, ha dolgozol vígan megélsz, utazol, eszel, iszol, bulizol. A fél kiló fűt, amit a tulajék adtak megérkezésünkkor szintén a meglepetések közt említeném. (nevet) Aztán meg az a zenei mozgalom, ami ott van, mindenki tiszteli a másik zenészt és segítőkész, de nagyon. Hihetetlen volt.

A készülő új lemezről tudsz mondani valamit, lesz, nem lesz, milyen lesz?

Új lemez lesz, írjuk, készülünk vele, a kiadónk tavaszra várja a kész anyagot, a demó gondolom december környékén el fog készülni... Ha valami közbejönne akkor majd mindenki értesülni fog arról, hogy esetleg kimegyünk az USA-ba végleg. (nevet) Egyébként visszahívtak minket a kinti fellépés nagyon bejött nekik. Remélem a kiadó támogatásával újra meg tudjuk csinálni ezt a bulit, de most már másokat is vihetünk magunkkal. Ja tényleg, még az új lemez stílusáról, mert azt is kérdezted... nem lesz nyálas ez sem, az tuti! Hogy milyen lesz azt még nem tudom, de azt hiszem az előző lemezen már igazából beszélhetünk egy Mindcrime-os hangzásról, ezt visszük tovább max. annyiban fog változni amennyire mi is változunk.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.